به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، فرید براتی در نشست با فعالان حوزه پیشگیری از اعتیاد چهارمحال وبختیاری ضمن اعلام این خبر افزود: در کشور 47 مرکز «شلتر» فعال است که از این تعداد 20 مرکز خاص زنان بی خانمان است.
وی با اشاره به اجرای طرح «موبایل سنتر» در محلاتی که معتادان پر خطر دارند، ادامه داد: در این طرح مددکاران و مشاوران با حضور در مناطق پرخطر به شناسایی معتادان پرداخته و معتادانی که نیاز به خدمات درمانی دارند را به مراکز درمانی اعزام می کنند.
براتی گفت: در سطح کشور 8 هزار کلینیک سرپایی معتادان فعال است که از این تعداد 2 هزار کلینیک با مجوز بهزیستی فعالیت می کنند.
وی افزود: هزار و 200 کمپ ترک اعتیاد، 20 مرکز اجتماع درمان مدار و 16 مرکز ماده 16 و 140مرکز نگهداری معتادان پر خطر در کشور وجود دارد که هر کدام از این مراکز ظرفیت نگهداری 40 تا 50 معتاد را دارند. ضمن این که سالانه 70 هزار معتاد پر خطر در مراکز نگهداری معتادان پر خطر نگهداری می شوند.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد کشور با اشاره به کمبود مراکز درمانی اعتیاد در کشور گفت: قرارگیری و راه اندازی مراکز درمان اعتیاد بدون توجه به نیاز منطقه از مهمترین دلایل کمبود مراکز ترک اعتیاد است.
براتی افزود: اینک 10 استان پر خطر کشور که بیشتر کلانشهرها و استان های مرزی هستند، با کمبود مراکز ترک اعتیاد مواجه هستند و طبق آخرین بررسی ها در سال 94 بیش از 2.8 میلیون نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور وجود دارد که از همین آمار 3 درصد جمعیت 14 تا 60 سال کشور معتاد هستند.
به گفته این مقام مسئول، 60 درصد مصرف کنندگان مواد مخدر از تریاک استفاده می کنند و مواد مخدر صنعتی از جمله گل و هروئین و کراک و شیشه به ترتیب در رده های بعدی مصرف قرار دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد