به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، رسانههای ترکیه از جمله پایگاه «دیلی صاباح» نزدیک به دولت این کشور، روز یکشنبه از پیروزی خفیف جنبش «آری»، در همهپرسی تغییر قانون اساسی خبر دادند.
در حالی که با توجه به تبلیغات گسترده دولت به نفع تغییر قانون اساسی، تصور میشد حمایت گستردهای از این طرح صورت گیرد، تنها حدود ۵۱% شرکتکنندگان در این همهپرسی به آن رأی مثبت دادند.
«ویسی قایناق» معاون نخستوزیر ترکیه در واکنش به این نتیجه، گفت: «آن قدر که فکر میکردیم، تغییر قانون اساسی با رای آری مواجه نشد.»
ساعتی پیش هیئت انتخابات ترکیه با صدور بیانیهای که جنجال زیادی به راه انداخت، اعلام کرد آرای صندوقهایی که روی آنها مهر تائید شعب هم نخورده، به عنوان آرای معتبر شمارش میشوند.
این هیئت اعلام کرد تنها صندوقهایی باطل میشوند که افراد بتوانند ثابت کنند در محلی به جز شعب رأیگیری پر شده است.
مخالفان «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه میگوید این کار راه را برای تغییر در نتایج انتخابات باز کرده است.
یک مقام «حزب خلق جمهوریخواه» ترکیه گفته است که این تصمیم هیئت انتخابات «نگرانی جدی در مورد مشروعیت» این همهپرسی ایجاد میکند.
در صورت پیروزی حامیان تغییر قانون اساسی، نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی تبدیل شده و اختیارات رئیسجمهور به میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
قانون اساسی جدید از سال 2019 اجرایی میشود و با توجه به در نظر گرفتن دو دوره پنج ساله برای رئیس جمهور، راه را برای ادامه حکومت «رجب طیب اردوغان» بر ترکیه تا سال 2029، باز میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد