مصادیق تخطی از اقتصاد مقاومتی

از سال 92 که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به دولت ابلاغ شد، برنامه‌ریزی گسترده‌ای در این زمینه اتفاق افتاد و تا حدی اقدامات خوبی را شاهد بودیم، اما در میان راه با انحرافاتی روبه‌رو شدیم که با روح اقتصاد مقاومتی در تضاد بود. افزایش فروش نفت خام یکی از این برنامه‌ها بود که در قالب اقتصاد مقاومتی مطرح شد.
کد خبر: ۱۰۱۶۵۰۹
مصادیق تخطی از اقتصاد مقاومتی

برخی مسئولان تاکید می‌کنند که بدون سرمایه‌گذاری خارجی نمی‌توانیم در مسائل اقتصادی موفق عمل کنیم. برای روشن شدن موضوع ابتدا باید بدانیم اقتصاد مقاومتی چه چیزی را به ما می‌گوید و روی چه بخش‌هایی تاکید دارد. این سیاست‌ها در حالتی تهیه و تدوین شده که تهدید و تحریم‌ها وجود دارد و باید از درون، اقتصاد را تقویت کرد. دولت برنامه‌های خود را طوری عنوان می‌کند که اصلا تهدید و تحریم جایی در کشور ما ندارد. همچنین از سالی که دولت یازدهم روی کار آمده، شاهد اظهارنظرها و اقداماتی از قبیل آزادسازی کامل قیمت‌ها هستیم آن هم در شرایطی که بازار ما ناکامل است و در این صورت مصرف‌کننده زیان زیادی می‌بیند.

از سوی دیگر در حالی که فعالان اقتصادی خارجی با فعالان و سرمایه‌گذاران داخلی از شرایط برابری برخوردار نیستند، دولت تمایل دارد خود را به خارجی‌ها بسپارد. دولت علاوه بر طرح‌های اقتصاد مقاومتی یک طرح‌ اقتصادی خارج از این سیاست را دنبال می‌کند که برخی از آنها با اقتصاد مقاومتی در تضاد است. برخی از دولتمردان این سیاست را طوری تعریف می‌کنند که ضدخودش عنوان می‌شود. به عنوان مثال، وابستگی به کشورهای غربی با عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شود. دولت بعد از برجام تنها به امر واردات پرداخت و از فرصتی که دولت‌ها از آن دم می‌زدند استفاده نشد. همچنین دولت به سرمایه‌گذاران با وعده برجام سه سال بخش‌های اقتصادی را تعطیل کرد که در نهایت اتفاق خاصی را شاهد نبودیم.

دولتمردان تقریبا همه مشکلات را به تحریم متصل می‌کنند و رهبر معظم انقلاب در این باره تاکید کردند هرچه احساس ضعف نشان دهید به دشمن امید حمله می‌دهید. نباید تا این حد تحریم‌ها را بزرگ جلوه داد تا این ذهنیت به وجود بیاید که فشارهای اقتصادی از سوی غرب می‌تواند کشور ما را از پای در بیاورد. اصلا چنین موضوعی صحت ندارد.

موضوع دیگری که وجود دارد، تفاخر مقامات دولتی و مصرف کالاهای خارجی است که با اقتصاد مقاومتی در تناقض است. همچنین نحوه برخورد با مفسدان اقتصادی، کارآفرینان را از تولید و مردم را نسبت به مسئولان ناامید می‌کنند.

دکتر حجت‌الله عبدالملکی

اقتصاددان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها