«محمد محمودی شاهنشین» رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در گفتگو با جام جم آنلاین؛ با اشاره به نحوه تأیید صلاحیتها گفت: این رویه در دو مرحله شکلی و ماهوی صورت می گیرد.
وی افزود: در حالت شکلی به اسناد و گواهی تحصیل، هویت فردی، عدم سوء پیشینه استناد میشود. اما در زمینه ماهوی، مراجع چهارگانه وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و اداره ثبت احوال بر اساس مجموعه استعلامات بر رد یا صحت صلاحیت متقاضیان ورود به شورای شهر و روستا اقدام مینمایند.
وی در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از ورود افرادی که در حوزههایی نظیر فساد اقتصادی - تخلف در مدیریت شهری و مباحث امنیتی کشور مسبوق به سابقه هستند چه سازوکاریهایی وجود دارد، خاطر نشان کرد: تمام افرادی که مشمول محرومیت هستند در استعلامات مراجع چهارگانه رصد شده سپس استعلامات در هیاتهای اجرایی بررسی میشود. در مرحله بعد هیات نظارت بصورت ماهوی آنها را بررسی کرده و در نهایت جواب قطعی را اعلام خواهد کرد.
محمودی تصریح کرد: متقاضیانی که به هر دلیل رد صلاحیت میشوند این فرصت را دارند تا با مراجعه به هیاتهای استان مربوطه نسبت به تقدیم اعتراض خود اقدام کنند.
رییس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه از روز پایان مهلت ثبت نام داوطلبان انتخابات شوراها، مراجع چهار گانه 10 روز فرصت دارند جواب استعلامات را دهند و بعد از این زمان 5 روز هم هیات اجرایی نسبت به بررسی آن اقدام خواهد کرد، اضافه نمود: یک هفته هیات نظارت فرصت رسیدگی خواهد داشت و دست آخر هم 24 ساعت به افراد رد صلاحت شده بمنظور اعتراض مهلت داده میشود و استان هم ظرف یک هفته به اعتراضات پاسخ خواهد داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
شاید كسی باشد كه علمش و تواناییش را دارد اما وابسته سببی و نسبی نباشد.شورا ،مجلس و صندلی ریاست جمهوری متعلق به شایسته ها باید باشد.