یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
«بهرهوری» جایگاه بیبدیلی در عرصه اقتصاد و صنعت دارد. به عبارت بهتر، آنچه کشورها و حتی کارخانجات صنعتی را از یکدیگر متمایز میسازد، لزوما میزان دسترسی آنها به منابع اولیه تولید نیست، بلکه میزان بهرهوری آنها از منابع یکسان است. بسیاری از کارخانجات، به منابع اولیه یکسانی دسترسی دارند اما بازخورد فعالیت آنها در عرصههای تولیدی و تجاری با یکدیگر یکسان نیست.
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته میشود که به فرآوری و عملآوری محصولات نباتی و حیوانی ازجمله زراعی، باغی، شیلاتی، دام و طیور، جنگل و مراتع میپردازد. در تعریف فرآوری آمده که دربرگیرنده تغییرات فیزیکی، شیمیایی، ارگانولپتیکی، نگهداری، بستهبندی و توزیع است و به این وسیله ماندگاری این محصولات را بیشتر و مصرف و عرضه آنها را مناسبتر میکند.
دیدبانی و تحلیل واقعبینانه دادهها، شرط اصلی موفقیت در هر حوزهای محسوب میشود.
احصای ظرفیتها و جایابی دقیق آنها در صنعت، مهمترین پیششرط و الزام در ایجاد مطلوبیت تولید، عرضه و فروش در این عرصه محسوب میشود. در همین راستا، یک کشور باید ظرفیتهای موجود و مطلوب خود را براساس تواناییهایش مورد سنجش قرار داده و متعاقبا آنها را تبدیل به یک شاخص یا مقیاس کند.
گردش کار صنایع پاییندستی پتروشیمی، از قواعد و ظرافتهای خاصی پیروی میکند و کارکرد صحیح و موثر آن، منتج به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و انسانی خواهد شد. به ازای تولید هر پنج تن محصول در صنایع پاییندستی پتروشیمی، امکان ایجاد یک شغل پایدار در کشور وجود دارد.
اقتصاد ایران، سالهاست که دچار تحریمهاست و در دهه ۹۰ این مسأله تشدید هم شد؛ ولی مدیریت اجرایی کشور نباید در مقابل تحریمها منفعل برخورد میکرد، بلکه باید مثل زمان حاضر میبود.
نگاه سنتی نسبت به عرصه مدیریت صنایع و پتروشیمی، قطعا دارای مزایا و معایبی است. بدون شک نمیتوان از برخی اصول، ثبات و استراتژیهای کلان مدیریتی در این عرصه فاصله گرفت زیرا برخی از آنها معطوف به ماهیت عرصه صنعت و مناسبات ذاتی آن هستند.
بدون شک کسی در عصر جدید منکر اهمیت و جایگاه مدیریت منابع انسانی نیست. پیشبرد استراتژیها و اهداف تعیین شده توسط مدیران بدون استفاده از نیروهای خلاق، کارآمد و ضروری اساسا امکانپذیر نخواهد بود.
تقویت استقلال و اقتدار بانک مرکزی به بهبود مدیریت این نهاد پولی مالی مهم در بازار ارز و سیستم بانکی کمک خواهد کرد.
جهان به سوی مصرف فزاینده انرژی پیش میرود و منابع تامین انرژی محدود هستند. کشورهای مختلف جهان با توجه به آب و هوا، شرایط جغرافیایی و اقلیمی، میزان منابع انرژیهای فسیلی، میزان رشد اقتصادی، جمعیت، توانمندی فنی، علمی و فناورانه و برخی عوامل موثر دیگر، به میزان و ترکیبی از انرژیهای مختلف فسیلی، آبی، بادی، خورشیدی، هستهای و... دسترسی دارند و بر مبنای آن به برنامهریزی رشد و توسعه و رفع نیازهای کشور به انرژی میپردازند.
امروزه به باور بیشتر کارشناسان حوزه بینالملل نظم جدیدی از معادلات جهانی در حال شکلگیری و موازنه قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است. بر این اساس به زودی باید با هژمونی غرب بر نظام جهانی خداحافظی کرد. در این معادلات، ایران نقشی دوچندان خواهدداشت و باید با موج تغییر در نظم جهانی جایگاه و راهبرد خود را به درستی تعریف کند.
مبارزه، مقابله جدی و همهجانبه با جرایم و مفاسد اقتصادی و از جمله مقابله با قاچاق کالا از مهمترین ماموریت همه دولتهاست. به عنوان مثال، روسیه از کشورهای پیشرو در حوزه مبارزه با قاچاق کالاست.
درسالهای اخیر، گاز طبیعی بهعنوان یکی از سوختهای پاک و دارای میزان آلایندگی کمتر محیطزیست، با رشد فزایندهای در سبد انرژی کشورهای مختلف مواجه بوده است. با توجه به اینکه مناطق کمی از دنیا از ذخایر قابلتوجه گاز طبیعی برخوردار هستند، روشهای مختلف انتقال آن در دهههای اخیر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
افزایش آلودگیهوا و افزایش مصرف سوختهای فسیلی دو مسالهای است که برای برطرف شدن آنها صنعت خودروسازی کشور باید به روز شود.
اصلاح رویههای نادرست، تغییر ریل و بازگرداندن اقتصاد به مسیر قانونی و درست از اولویتهای اصلی از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم بوده است.
در حالیکه روزهای پایانی هفته گذشته نرخ شاخص ارزی به سطوح قیمتی کانال ۴۸ هزار تومان رسیده بود، در نخستین روز کاری هفته جدید، این روند کاهشی تداوم یافت و دلار ۱۰۰تومان دیگر نیز ارزان شد. تحلیلگران بر این باورند بازار ارز در شرایط نسبتا باثباتی بهسر میبرد.
در ماجرای کاهش سهمیه بنزین اگر مردم را متهم کنیم و توپ را به زمین آنها بیندازیم، بزرگترین خطا را انجام دادهایم و به نوعی به جامعه آدرس اشتباه دادهایم، زیرا وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهری مانند تهران نشان میدهد که مردم از تمام ظرفیت این ناوگان فرسوده و نامناسب استفاده میکنند. به همین دلیل نباید آنها را مسئول افزایش مصرف بنزین در کشور دانست و گفت شهروندان از خودروهای شخصی بیش از حد استفاده میکنند.باید تاکید کرد که عمکرد نامناسب در حوزه اجرایی کشور سبب شده است که مصرف سوخت در کشورمان افزایش پیدا کند. لازم به یادآوری است؛ شرایطی که اکنون در حوزه بنزین با آن رو به رو هستیم به دلیل اقدامات و ترک فعلهایی است که در حدود ۱۰ سال اخیر اتفاق افتاده است.
برنامه هفتم توسعه در حالی راهی مجلس شورای اسلامی شد که وضعیت رشد اقتصادی، تراز تجاری و کسری بودجه در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، از این رو هم نمایندگان مجلس در زمان تصویب قانون و هم دولت در بخش اجرا همت بیشتری باید داشته باشند.
افزایش قیمت خودرو و کیفیت پایین تولیدات آن از نتایج ایجاد انحصار برای خودروسازان محسوب میشود که شرایط سختی را برای مردم رقم زده است.
اقتصاد و مسائل اقتصادی، همواره از مهمترین دغدغههای انسانها بوده و هست، یعنی انسانها در کنار تامین امنیت و آرامش، بهطور جد به دنبال تامین مسائل، دغدغهها و موضوعات اقتصادی خود بوده و همواره به دنبال این بوده و هستند که در حوزه اقتصادی برای خود حاشیهای امن فراهم سازند. همین مختصر، نشان دهنده اهمیت و حساسیت این مهم است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد