جام جم آنلاین - آرشیو

نقش رمزارز در اقتصاد ایران

نقش رمزارز در اقتصاد ایران

در شرایط کنونی، رمز‌ارز به‌عنوان یک ابزار مالی نوین و کارآمد در سیاست‌های اقتصادی کشور به‌ویژه در مواجهه با تحریم‌ها مطرح است.

تجارت با همسایگان را جدی بگیریم

تجارت با همسایگان را جدی بگیریم

ایران و عراق شرکای تجاری دیرینه هستند و اخیرا هدف‌گذاری تجارت ۲۰ میلیارد‌دلاری درنظر گرفته شده است. بررسی تجارت دو کشور در طول سه سال گذشته به‌دلیل تغییر راهبرد تجارت و توجه به همسایگان روند صعودی داشت. دردولت سیزدهم اولویت تجارت، کشورهای همسایه بودند و این رویه هم‌اکنون نیز ادامه دارد.

چالش‌های صنعت خودروسازی

چالش‌های صنعت خودروسازی

افزایش قیمت خودرو در ایران به‌ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، نتیجه مشکلات ساختاری و نواقص اساسی در صنعت خودروسازی کشور است. یکی از اصلی‌ترین دلایل نارضایتی مردم از این افزایش، کیفیت پایین خودروهای داخلی است که به‌دلیل عدم سرمایه‌گذاری کافی در تحقیق و توسعه، وابستگی شدید به واردات قطعات و ناتوانی در رقابت با محصولات خارجی، نتوانسته‌اند استانداردهای جهانی را در زمینه کیفیت و فناوری به‌دست‌آورند.

ایجاد رقابت با واردات خودروهای دست دوم

ایجاد رقابت با واردات خودروهای دست دوم

صنعت خودرو با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده که بیشتر ناشی از سوءمدیریت و افزایش قیمت‌ها است. یکی از اصلی‌ترین مشکلات در صنعت خودرو، افزایش قیمت‌ها و کیفیت پایین محصولات است که این مسأله به طور مستقیم بر هزینه خانوارها تأثیر می‌گذارد.

عدالت مالیاتی با اجرای کامل قانون

عدالت مالیاتی با اجرای کامل قانون

ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم به منظور شفافیت فعالیت‌های اقتصادی، و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی و ایجاد پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی شامل مواردی نظیر اطلاعات مالی، پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایه‌ای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی در سازمان امور مالیاتی کشور در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم سال۱۳۹۴ به قوانین اضافه شد.

جایگاه بهره‌وری در صنعت

جایگاه بهره‌وری در صنعت

«بهره‌وری» جایگاه بی‌بدیلی در عرصه اقتصاد و صنعت دارد. به عبارت بهتر، آنچه کشورها و حتی کارخانجات صنعتی را از یکدیگر متمایز می‌سازد، لزوما میزان دسترسی آنها به منابع اولیه تولید نیست، بلکه میزان بهره‌وری آنها از منابع یکسان است. بسیاری از کارخانجات، به منابع اولیه یکسانی دسترسی دارند اما بازخورد فعالیت آنها در عرصه‌های تولیدی و تجاری با یکدیگر یکسان نیست.

صنعت کشاورزی نیاز به جراحی بزرگ دارد

صنعت کشاورزی نیاز به جراحی بزرگ دارد

صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته می‌شود که به فرآوری و عمل‌آوری محصولات نباتی و حیوانی ازجمله زراعی، باغی، شیلاتی، دام و طیور، جنگل و مراتع می‌پردازد. در تعریف فرآوری آمده که دربرگیرنده تغییرات فیزیکی، شیمیایی، ارگانولپتیکی، نگهداری، بسته‌بندی و توزیع است و به این وسیله ماندگاری این محصولات را بیشتر و مصرف و عرضه آنها را مناسب‌تر می‌کند.

جایگاه دید‌بانی کسب‌وکار در حوزه صنعت

جایگاه دید‌بانی کسب‌وکار در حوزه صنعت

دید‌بانی و تحلیل واقع‌بینانه داده‌ها، شرط اصلی موفقیت در هر حوزه‌ای محسوب می‌شود.

در نقطه کنونی متوقف نشویم 

در نقطه کنونی متوقف نشویم 

احصای ظرفیت‌ها و جایابی دقیق آنها در صنعت، مهم‌ترین پیش‌شرط و الزام در ایجاد مطلوبیت تولید، عرضه و فروش در این عرصه محسوب می‌شود. در همین راستا، یک کشور باید ظرفیت‌های موجود و مطلوب خود را براساس توانایی‌هایش مورد سنجش قرار داده و متعاقبا آنها را تبدیل به یک شاخص یا مقیاس کند.

قواعد مؤثر درصنایع پتروشیمی

قواعد مؤثر درصنایع پتروشیمی

گردش کار صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، از قواعد و ظرافت‌های خاصی پیروی می‌کند و کارکرد صحیح و موثر آن، منتج به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و انسانی خواهد شد. به ازای تولید هر پنج تن محصول در صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، امکان ایجاد یک شغل پایدار در کشور وجود دارد.

ضربه دهه۹۰ به اقتصاد ایران

ضربه دهه۹۰ به اقتصاد ایران

اقتصاد ایران، سال‌هاست که دچار تحریم‌هاست و در دهه ۹۰ این مسأله تشدید هم شد؛ ولی مدیریت اجرایی کشور نباید در مقابل تحریم‌ها منفعل برخورد می‌کرد، بلکه باید مثل زمان حاضر می‌بود.

لزوم تغییر نگاه مدیریتی به صنایع

لزوم تغییر نگاه مدیریتی به صنایع

نگاه سنتی نسبت به عرصه مدیریت صنایع و پتروشیمی، قطعا دارای مزایا و معایبی است. بدون شک نمی‌توان از برخی اصول، ثبات و استراتژی‌های کلان مدیریتی در این عرصه فاصله گرفت زیرا برخی از آنها معطوف به ماهیت عرصه صنعت و مناسبات ذاتی آن هستند.

جزئیات ارتقای بهره‌وری در صنعت

جزئیات ارتقای بهره‌وری در صنعت

 بدون شک کسی در عصر جدید منکر اهمیت و جایگاه مدیریت منابع انسانی نیست. پیشبرد استراتژی‌ها و اهداف تعیین شده توسط مدیران بدون استفاده از نیروهای خلاق، کارآمد و ضروری اساسا امکانپذیر نخواهد بود.

افزایش اختیار بانک مرکزی و شفافیت بازار

افزایش اختیار بانک مرکزی و شفافیت بازار

تقویت استقلال و اقتدار بانک مرکزی به بهبود مدیریت این نهاد پولی مالی مهم در بازار ارز و سیستم بانکی کمک خواهد کرد.

۱۰سال درخشش نیروگاه اتمی بوشهر

۱۰سال درخشش نیروگاه اتمی بوشهر

جهان به سوی مصرف فزاینده انرژی پیش می‌رود و منابع تامین انرژی محدود هستند. کشورهای مختلف جهان با توجه به آب و هوا، شرایط جغرافیایی و اقلیمی، میزان منابع انرژی‌های فسیلی، میزان رشد اقتصادی، جمعیت، توانمندی فنی، علمی و فناورانه و برخی عوامل موثر دیگر، به میزان و ترکیبی از انرژی‌های مختلف فسیلی، آبی، بادی، خورشیدی، هسته‌ای و... دسترسی دارند و بر مبنای آن به برنامه‌ریزی رشد و توسعه و رفع نیاز‌های کشور به انرژی می‌پردازند.

عصر عبور از هژمونی غرب

عصر عبور از هژمونی غرب

امروزه به باور بیشتر کارشناسان حوزه بین‌الملل نظم جدیدی از معادلات جهانی در حال شکل‌گیری و موازنه قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است. بر این اساس به زودی باید با هژمونی غرب بر نظام جهانی خداحافظی کرد. در این معادلات، ایران نقشی دوچندان خواهدداشت و باید با موج تغییر در نظم جهانی جایگاه و راهبرد خود را به درستی تعریف کند.

ویرانی اقتصاد کشور؛ رهاورد قاچاق

ویرانی اقتصاد کشور؛ رهاورد قاچاق

مبارزه، مقابله جدی و همه‌جانبه با جرایم و مفاسد اقتصادی و از جمله مقابله با قاچاق کالا از مهم‌ترین ماموریت‌ همه دولت‌هاست. به عنوان مثال، روسیه از کشور‌های پیشرو در حوزه مبارزه با قاچاق کالاست.

انتقال گاز طبیعی و چالش‌های آینده

انتقال گاز طبیعی و چالش‌های آینده

درسال‌های اخیر، گاز طبیعی به‌عنوان یکی از سوخت‌های پاک و دارای میزان آلایندگی کمتر محیط‌زیست، با رشد فزاینده‌ای در سبد انرژی کشورهای مختلف مواجه بوده است. با توجه به این‌که مناطق کمی از دنیا از ذخایر قابل‌توجه گاز طبیعی برخوردار هستند، روش‌های مختلف انتقال آن در دهه‌های اخیر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کاهش آلودگی‌هوا با خودروهای برقی

کاهش آلودگی‌هوا با خودروهای برقی

افزایش آلودگی‌هوا ‌و افزایش مصرف سوخت‌های فسیلی دو مساله‌ای است که برای برطرف شدن آنها صنعت خودروسازی کشور باید به روز شود.‌

توسعه بر بستر  شفافیت  و عدالت

توسعه بر بستر شفافیت و عدالت

اصلاح رویه‌های نادرست، تغییر ریل و بازگرداندن اقتصاد به مسیر قانونی و درست از اولویت‌های اصلی از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم بوده است.

1 صفحه

نیازمندی ها