این جنایتها بیشتر در روابط زناشویی و اغلب توسط مردان رخ میدهد. مردان به دلیل سوءظن به ارتباط همسر خود با مرد غریبه، اقداماتی خودسرانه انجام میدهند و پایانی تلخ برای خودشان رقم میزنند. نکته مهم اینجاست که در بیشتر پروندهها قاتل پس از دستگیری اعلام میکند بعد از قتل متوجه شده مقتول بیگناه بوده است. گاهی نیز در پروندههایی شاهد هستیم که فرد به اطمینان میرسد همسرش به او خیانت کرده است که اینجا هم قانون برای او حقی قائل نشده که با نقشه و با تصور خودش طرف مقابل را مستحق مرگ بداند.
در این پرونده دو نکته قابل بررسی است؛ نکته اول سوءظن است. در این باره اگر فرد به همسرش سوءظن پیدا کرد بهتر است برای حل مشکل ابتدا با همسرش صحبت کند و بگوید رفتارهای تو باعث شک من شده است. در این مرحله امکان دارد توضیح همسر یا تغییر رفتار او باعث رفع سوءظن شود. همچنین در صورت ادامه شک میتوان از کارشناسان فن مانند روانشناسان کمک گرفت. گاهی اوقات افراد دچار وسواس رفتاری میشوند و هر رفتاری از سوی همسر، باعث شک آنها میشود.
نکته دوم اقدامهای خودسرانه است. همان طور که اعلام شد، قانون برای جان انسانها ارزشی والا قائل شده است و کسی نمیتواند خودسرانه جان فردی را بگیرد. در صورت اثبات خیانت، فرد باید از طریق قانونی موضوع را پیگیری کند. اقدامات خودسرانه، بیش از هر چیز خود فرد را گرفتار میکند و عواقبی جبرانناپذیر خواهد داشت.
نورالله عزیزمحمدی
قاضی بازنشسته و حقوقدان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: