به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ساینس دیلی، تزریق بوتاکس به ماهیچههای صورت با ایجاد فلجی خفیف خطوط چهره را برطرف کرده و باعث میشود پوست افراد جوانتر به نظر برسد، اما این گونه عملها یک اثر دیگر نیز دارد که به سادگی قابل پیشبینی نیست: توانایی درک احساسات دیگران در افرادی که تحت این گونه عملهای زیبایی قرار میگیرند تا اندازهای تحلیل میرود. محققان دانشگاه بینالمللی علوم پیشرفته SISSA توضیح میدهند که این عارضه به توقف ناگهانی فیدبکهای تحریک درونی بستگی دارد؛ فرآیندی که به ما کمک میکند با بازتولید احساسات سایرین در درون خودمان بتوانیم احساسات طرف مقابل را به خوبی درک کنیم.
بازار درمانهای مبتنی بر بوتاکس افراد زیادی را به خود مشغول کرده است. برای اینکه فقط تا اندازهای از وسعت آن آگاه شوید کافیست بدانید که سال گذشته حدودا 250 هزار مورد عمل بوتاکس تنها در ایتالیا به انجام رسیده است. لذا طبیعی است که در مورد اثرات جانبی احتمالی این عملها نگران باشیم. یکی از اثرات نسبتا پیشبینی نشده این عمل به حوزه احساسات و خصوصا درک اطلاعات حسی و اظهارات چهرهای افراد مقابل مربوط است. فلج ضمنی ماهیچههای صورت به دلیل اثرات سم، موجب میشود افراد نتوانند آن دسته از احساساتی که غالبا از طریق چهره طرف مقابل بیان میشوند را به خوبی درک کنند.
فرآیند پردازش اطلاعات حسی از جمله احساساتی که از طریق چهره بیان میشوند تا اندازهای با بازتولید همان احساسات در درون بدن خود ما سروکار دارد. به بیان دیگر زمانی که ما لبخندی را مشاهده میکنیم، تمایل پیدا میکنیم که لبخند بزنیم ( که اغلب به طور غیرارادی و ناخودآگاه رخ میدهد) و به این ترتیب سعی میکنیم این احساس را درک کنیم. اما زمانی که ماهیچههای صورت با بوتاکس فلج شده باشد، فرآیند درک احساساتی که سایرین با کمک چهرهشان ابراز میکنند دشوارتر میشود.
محققان با انجام آزمایشهای مختلف به بررسی نحوه درک احساس طرف مقابل در افراد پرداختند. این افراد قبل و دو هفته بعد از انجام عمل زیبایی بوتاکس مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج حاصل با نتایج مربوط به افرادی که عمل جراحی انجام نداده بودند مقایسه شد. صرف نظر از روش اندازهگیری میزان درک احساسات ( قضاوت یا زمان واکنش)، نتایج نشان داد که فلج اعضا صورت بر توانایی افراد در درک احساسات دیگران تاثیر میگذارد.
فرانسیسکو فورونی یکی از محققان SISSA میگوید:« وقتی لبخند کاملا واضح است افراد میتوانند آن را به خوبی درک کنند اما وقتی نحوه بیان احساس از طریق چهره بسیار ظریف و جزئی باشد، اثرات منفی این نوع عملها بر درک این احساسات کاملا واضح است ».
یک مکالمه معمولی که در آن هر دو طرف به طور یکسان احساسات یکدیگر را درک کنند برای برخورداری از یک تعامل اجتماعی مطلوب امری حیاتی است و عدم توانایی در درک جزئیات احساسی و یا بروز تغییرات ناگهانی در احساس طرف مقابل میتواند مانع از تعاملات موفقیتآمیز شده و حتی یک رابطه را به شکست منتهی کند.
فورونی میگوید: « آگاهی از این عواقب به افرادی که با درمانهای زیبایی سر و کار دارند کمک می کند و در عین حال برای افرادی که به دنبال این نوع درمانها هستند اطلاعات کافی و مفیدی فراهم میسازد».
ایسنا
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند