در هفتههای منتهی به انتخابات، روزی نبوده که گلایهای نسبت به خبرسازیهای انتخاباتی و شایعهپراکنی منتشر نشود و حالا که کمتر از 10 روز تا روز انتخابات باقیست، اینگونه بداخلاقیها همزمان با برخی رایزنیهای سیاسی به اوج خود رسیده است.
نمونه این بداخلاقیها، بهراه افتادن کمپینهایی است که بیش از آنکه بهدنبال جذب آرای ایجابی باشد، در جستوجوی رأی سلبی به برخی نامزدها در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است.
طبیعی است که در برابر این دست فضاسازیها قانون سکوت نکرده و به تخلفات صورت گرفته رسیدگی خواهد شد، اما افزون بر این، انتظار از نامزدهای حاضر در عرصه رقابتها این است که با در نظر گرفتن منافع ملی و مبنا قرار دادن «قانون»، مانع از آن شوند که برخی مصلحتاندیشیهای انتخاباتی و موضعگیریهای کاسبکارانه سیاسی، سپهر انتخابات را آلوده کند.
از ساعت 8 صبح فردا که رقابتهای دهمین دوره انتخابات مجلس وارد فاز تبلیغات محیطی میشود، نگاههای جهانی به رفتار سیاسی مردم و نخبگان سیاسی ایران دوخته خواهد شد که چگونه الگوی انقلابی مردمسالاری دینی را پیاده میکنند.
بیتردید اگر این الگو با رعایت اخلاق انتخاباتی و عمل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، به برگزاری رقابت سالم و قانونی منتهی شود، دیگر کشورهای منطقه که تشنه دموکراسی هستند، بیش از پیش جذب آرمانهای انقلابی خواهند شد، اما اگر برخی کوتهبینیها، باعث شود تا منافع ملی تحتالشعاع تمایلات فردی قرار گیرد، آنگاه تبلیغات انتخاباتی نتیجهای عکس در بر خواهد داشت و به برخی گسستهای سیاسی خواهد افزود.
مصطفی انتظاری هروی - روزنامهنگار
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد