مردانگی، حرفه او بود

سال‌ها از شهادت ابراهیم شعبانی گذشته است؛ مردی که پیش از انقلاب برای کمک به هموطنانش حتی نقشه سرقت از بانک را کشید و به زندان افتاد؛ مردی که با دیدن جنگزده‌ها، تصمیم گرفت راهی جبهه و جنگ شود و سنگرسازی را انتخاب کرد.
کد خبر: ۸۵۶۱۶۹

شهید ابراهیم شعبانی هفتم تیر سال 1333 در محله قلعه بالای شهرستان اسدآباد در خانواده‌ای متدین به دنیا آمد. اوایل سال 57، هنوز انقلاب پیروز نشده بود و مردم اسدآباد با مشکلات مالی روبه‌رو بودند که تصمیم گرفت به کمک دوستانش ـ که در جریان مبارزات انقلابی همراهی‌اش می‌کردند ـ موجودی بانک ملی را خالی کند که هنگام عملیات توسط ساواک دستگیر شد. آن زمان آمریکایی‌ها در سایت بین‌المللی مخابرات اسدآباد کار و حقوق خود را در بانک پس‌انداز می‌کردند و ابراهیم و دوستانش می‌توانستند با سرقت از بانک، مشکل همشهری‌هایشان را حل کنند. با این کار ضربه محکمی نیز به رژیم شاهنشاهی وارد می‌کردند.

اما نقشه آنها خیلی زود لو رفت و دستگیر شدند. روزنامه اطلاعات آن زمان این خبر را منتشر کرد، اما زندان و چاپ تصویرش در روزنامه دل مرد جوان را به درد نیاورد. او از این ناراحت بود که چرا نتوانسته کمکی به مردم سرزمینش کند. درنهایت با پیروزی انقلاب اسلامی او 22 بهمن سال 57 از زندان آزاد شد. ابراهیم سپس با تریلر مشغول کار شد، اما همیشه سعی می‌کرد در کنار کار و ورزش، روحیات جوانمردی را حفظ کند. البته موفقیت‌های زیادی در رابطه با کشتی نیز به دست آورد. همزمان با این موفقیت‌ها نه‌تنها کبر و غرور سراغش نیامد؛ بلکه تصمیم گرفت فرهنگ پهلوانی را در شهر ترویج دهد و با هزینه شخصی به جوانان اسدآباد ورزش باستانی آموزش می‌داد. سال 65 وقتی همراه باجناقش از سفر کرمانشاه برمی‌گشت، آوارگی مردم جنگزده را با تمام وجود احساس کرد. رنج این سفر در حدی بود که آوارگان را سوار تریلر خود کرد و آنها را به شهرش برد. بعد از اسکان آوارگان تصمیمی که در راه بازگشت گرفته بود، عملی کرد و به جبهه رفت.

او به جزیره مجنون رفت و به سنگرسازی پرداخت؛ سنگرسازی که هیچ وقت سنگری برای خود نساخت. شب قبل از شهادت به فرماندهش گفت: از ته دل از خدا می‌خواهم شهید شوم و مثل مولایم امام علی(ع) با ضربه‌ای بر فرق سر به شهادت برسم. یکی از اقوام شهید ابراهیم شعبانی می‌گوید: «15دی ماه سال 65 تنها دو هفته پس از اعزام به جزیره مجنون در حال سنگرسازی بوده که یکی از همرزمانش مجروح می‌شود. شهید ابراهیم شعبانی به کمک همرزمش می‌رود، اما در راه بازگشت گلوله خمپاره‌ای به سر او اصابت می‌کند و ابراهیم به شهادت می‌رسد. با گذشت سال‌ها از آن روز قرار است مراسم تجلیل از پهلوان شهید ابراهیم شعبانی 26آبان در وزارت ورزش و جوانان برگزار شود.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها