به گزارش جام جم آنلاین ، عباس صداقت در گفتوگو با فارس، در رابطه با اجباری نشدن آزمایش HIV در کشور اظهار داشت: آزمایش اجباری در این زمینه هیچ جای دنیا توصیه نشده چرا که در این صورت باید قبل از استخدام، خدمت سربازی، مهاجرت،ازدواج، شروع به تحصیل و ... انجام شود، ضمن اینکه این مسئله کمکی به کنترل ایدز در کشور نمیکند.
وی افزود: ابتلا به ایدز به طور مستقیم مرتبط با رفتارهای پرخطر بوده لذا افراد در هر شرایطی که مبادرت به رفتارهای پر خطر کرده باشند امکان ابتلا به ویروس ایدز در آن وجود دارد و به طور کلی غربالگری بیماریها بیشتر در رابطه با بیماریهای ژنتیکی انجام میشود.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به اینکه غربالگری بیماری ایدز در هر شرایطی رد شده است، تصریح کرد: به لحاظ فنی و اقتصادی در هیچ جای دنیا آزمایش اجباری HIV انجام نمیگیرد چرا که این مسئله باعث اتلاف منابع و انحراف از تصمیمگیریها میشود و اگر هر فردی مراقب رفتارهای خود نباشد در هر مقطعی ممکن است به این بیماری مبتلا شود.
صداقت ادامه داد: بیماری ایدز دارای یک دورهای بوده که ممکن است افراد آزمایش دهند ولی نتیجه آزمایش آنها حکایتی از ابتلایشان نداشته باشد، بنابر این آزمایش اجباری ایدز هیچ تأثیری در کنترل ویروس HIV ندارد.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که احساس میکنند به دلایل شرایط خاص یا انجام رفتارهای پرخطر احتمال ابتلا به ایدز دارند باید نسبت به آزمایش داوطلبانه در این زمینه اقدام کنند.
رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت در پایان گفت: مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور فعالیت میکنند. خدمات در این مراکز رایگان بوده و افراد با رفتارهای پرخطر میتوانند با مشاوره تلفنی و یا حضوری اطلاعات لازم را کسب کنند و در صورت صلاحدید مشاوران، برای آزمایش رایگان ارجاع میشوند. این مراکز با نام مراکز مشاوره ایدز در سامانه تلفنی 118 ثبت شده اند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت