در جریان تحقیقی مشاهده شد که سه نفر از هر ده نفر نسبت به خوشبوکنندههای مصنوعی حساسیت نشان دادند. در مطالعهای دیگر، بیش از یکچهارم مبتلایان به آسم گزارش کردند که در مواجهه با کسانی که از خوشبوکننده استفاده میکنند، شدت علائم در آنها تشدید میشود.
نیمی از حملات آسم بر اثر محرکهای مختلف نظیر دود سیگار، مایعات شوینده، عطر و رایحههای قوی تحریک و تشدید میشود. پس از بررسی چند بیمار، فلِگِل و مارتین اظهار کردند که استفاده از هرگونه محصول حاوی خوشبوکننده باید در بیمارستانها متوقف شود.
گفته میشود بعضی رفتارها نظیر عطر زدن به طور معمول یک رفتار قابل پذیرش و موجه است، اما در شرایطی که فرد قرار است در بیمارستان حضور پیدا کند، پذیرفتنی نیست. این دو پزشک توضیح میدهند رایحه عطر به کسانی که از آن استفاده میکنند، حسی خوشایند میدهد، در حالی که همین رایحه میتواند برای کسانی که به رایحه عطر حساسیت دارند، مضر باشد. با توجه به این که تراکم مبتلایان به آسم و دیگر حساسیتهای سیستم تنفسی فوقانی یا حساسیتهای پوستی در مراکز خدمات درمانی بیشتر است، از کارکنان بیمارستانها، دیگر بیماران و نیز ملاقاتکنندگان انتظار میرود به منظور جلوگیری از تشدید علائم بالینی، از هیچ نوع رایحهای استفاده نکنند.
تخمین زده شده از هر ۲۰ نفر، یک نفر مستعد آلرژی به خوشبوکنندههای مصنوعی است. مطالعات نشان داده که محصولات حاوی عطر علاوه بر تحریک و تشدید علائم آلرژی، روی میگرن و میل جنسی نیز تاثیرگذار است.پزشکان تاکید میکنند که با توجه به شیوع آسم و عوارض جانبی آن روی سلامت و بهرهوری، لازم است که در کیفیت هوای تنفس شده در مراکز درمانی تجدید نظر شود.
منبع: Perfect Science
مترجم: صدف دژآلود
جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد