به گزارش ایرنا، ممکن است در آینده با استفاده از این تست بتوان زمان مرگ یا احتمال ابتلا به آلزایمر را پیش بینی و برای دوران بازنشستگی یا پایان عمر برنامه ریزی کرد.
این تحقیق که در نشریه زیست شناسی ژنوم منتشر شده، درباره اینکه چطور می توان روند پیری را کند کرد توصیه ای ارائه نکرده است.
در این روش، دانشمندان برای تعیین سن واقعی (بیولوژیک)، به جای سن تقویمی، ردپای پیری را ارزیابی می کنند، یعنی عملکرد 150 ژن را در بدن می سنجند.
این 150 ژن پس از بررسی فعالیت 54 هزار ژن در افراد سالم 25 و 65 ساله که زندگی کم تحرکی داشتند، به عنوان نشانگرهای اصلی در نظر گرفته شدند.
محققان سپس این شیوه را برای پیش بینی پیری گروهی مرد 70 ساله سوئدی به آزمایش گذاشتند و توانستند پیش بینی کنند چه کسانی به سرعت دارند پیر می شوند و چه کسانی در چند سال آینده خواهند مرد.
محققان می گویند دو مفهوم سلامت و پیری را نباید اشتباه گرفت و روند پیری می تواند روند سالمی باشد و جوانی را هم نباید مترادف با سلامتی در نظر گرفت.
پروفسور جیمی تیمونز از دانشگاه کینگز کالج در لندن گفت: ردپای پیر شدن سالم در تمام بافت های بدن ما هست که به نظر می رسد می تواند از طول عمر و سلامت ذهنی و شناختی به ما پیش آگهی بدهد.
به نظر می رسد بعد از چهل سالگی، شما می توانید افراد را از نظر اینکه روند پیری شان چقدر خوب پیش می رود راهنمایی کنید.
پژوهشگران می گویند که ترکیب سن واقعی و سبک زندگی تخمین بسیار دقیقتری از سلامت ارائه می دهد تا سن تقویمی.
قرار است از این شیوه به صورت آزمایشی در پیوند عضو استفاده شود تا بفهمند آیا کسانی که از نظر تقویمی پیر هستند، اما سن بدنی آنها جوان است می توانند عضو اهدا کنند یا نه.
از این تست همچنین می توان برای پیش بینی احتمال ابتلا به دمانس و آلزایمر یا بیماریابی سرطان استفاده کرد.
پروفسور تیمونز می گوید: شناسایی افرادی که در 10 تا 20 سال آینده به شدت در معرض خطر هستند نیازی جدی است و فکر می کنیم تحقیق در این زمینه اثرگذار بوده است.
حدود شش ماه پیش، نظام بهداشت و درمان انگلیس (NHS) یک محاسبه گر اینترنتی را راه اندازی کرد که به افراد امکان می دهد احتمال ابتلای خود به سکته قلبی یا مغزی را در 10 سال آینده ارزیابی کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت