به گزارش مهر، شهریار شاکری، مجری این طرح گفت: سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان ها در مردان است که بدلیل عوامل ژنتیکی، مصرف زیاد نمک، نگهدارنده های غذایی، سیگار و الکل ایجاد می شود.
وی افزود: این سرطان اکثرا بدلیل رژیم غذایی نامناسب ایجاد شده و شیمی درمانی نیز یکی از راه های درمان آن است البته این شیوه درمان دارای عوارض جانبی زیادی برای بیمار بوده و از این رو امروزه برای جلوگیری و درمان اکثر بیماری ها از اسانس ها و یا عصاره های گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانتی و ضد سرطانی استفاده می شود.
این پژوهشگر گفت: برای مثال کارواکرول که از گیاه مرزه استخراج می شود دارای اثرات ضد سرطانی بوده، اما حلالیت آن در آب پایین است.
شاکری افزود: در این تحقیق هدف استفاده از نانوپارتیکل های بیوپلیمری است که بتوانند کارواکرول را در داخل خود کپسوله کرده و با کنترل آزاد سازی آن، حلالیت و اثر ضد سرطانی آن را بر روی سلول های سرطان معده افزایش دهند.
وی اظهار کرد: نتایج این تحقیق نشان دادند که نانوپارتیکل های بیوپلیمری تولید شده از روش نانوپرسیپیتاسیون مقدار زیادی از کارواکرول را در داخل خود انکپسوله کرده و اندازه آن ها ۴۲±۱۳۲ نانومتر است.
این پژوهشگر افزود: رهاسازی کارواکرول از نانوپارتیکل های تولید شده نیز بطور کامل کنترل شده و همچنین بررسی های کشندگی نانوپارتیکل های حاوی کارواکرول بر روی سلول های سرطان معده نشان داد که قابلیت کشندگی کارواکرول بدام افتاده در نانوپارتیکل ها در مقایسه با کارواکرول آزاد بسیار افزایش یافته است.
شاکری خاطرنشان کرد: نتایج این تحقیق نشان دادند که نانوپارتیکل های بیوپلیمری قابلیت بدام انداختن کارواکرول را دارند و اثرات ضد سرطانی کارواکرول بدام افتاده بطور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: همچنین در آینده بدام کپسوله کردن کارواکرول همراه با داروهای شیمی درمانی در داخل این نانوپارتیکل ها می تواند به درمان بهتر سرطان معده کمک کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد