به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رحمانی فضلی در نشست خبری افزود : این نشست درباره فعالیت های 20 ماهه همکاران در ستاد وزارت کشور است و قرار است فعالیت استانداری ها در جلسه دیگری به صورت مفصل اطلاع رسانی شود و خود استانداران نیز به طور جدا اطلاع رسانی کند.
وی در ادامه به فعالیت های 600 روزه وزارت کشور اشاره کرد و گفت: دولت تدبیر و امید در موقع انتخابات از طرف ریاست جمهوری برنامه ها و سیاست های کلی و مشخص همه حوزه ها را اعلام کرد و وزارتخانه ها نیز برنامه های خود را مطابق با برنامه دولت و اسناد بالادستی و برنامه 5 ساله اعلام و ایفای نقش کردند.
رحمانی فضلی افزود: وزارت کشور نیز در حوزه سیاست داخلی، برنامه های خود را مطابق با این سیاست ها پیگیری کرد که در این حوزه بحث وحدت، همگرایی ، انسجام ، مشارکت فعال و فعالیت های قانونی و جدی احزاب، حمایت از فعالیت احزاب و ایجاد وحدت و یکپارچگی در میان اقوام و اقلیت ها و در حوزه امنیت، بحث امنیت پایدار در مناطق مرزی مدّنظر بوده است .
وی گفت: وزارت کشور این برنامه ها را در گام نخست به گونه ای عمل کرده است که با برنامه های دولت هماهنگی کامل داشته باشد.
وزیر کشور افزود: با هماهنگی ، همکاری و پیگیری خط سیاسی تعادل و تدبیر تلاش شد تا استاندارانی که تجربه مفید و در حوزه سیاسی نگاه های اعتدالی داشتند و هم در حوزه اجرایی به مباحث توسعه ای توجه داشتند انتخاب شوند .
رحمانی فضلی گفت : در یک تعامل نزدیک با حفظ استقلال دولت و سیاست های آن عمل کردیم و توانستیم در یک بازه زمانی استانداران را تعیین کنیم.
وی افزود : مرحله بعد انتخاب فرمانداران بود که هم مهم و هم مشکل بود که با توجه سوابق آنان دقت هایی را لحاظ کردیم.
وزیر کشور گفت: با توجه به تجربه ، توانمندی و قبول سیاست های دولت، از 429 فرماندار در کل کشور 392 مورد یعنی 91 درصد با همین مشخصه ها تغییر کردند و 37 فرماندار باقیمانده نیز که حدود 9 درصد است، انتخاب شده اند و در مرحله استعلام هستند که امیدواریم هر چه زودتر آنها را نیز اعلام کنیم.
رحمانی فضلی افزود: در دولت یازدهم یکی از ویژگی ها و شاخصه های انتخاب فرمانداران این بود که فرمانداران را از کادر وزارت کشور انتخاب کنیم که این موضوع به دلیل هم گرایی بود.
وی گفت: در دولت قبل 164 نفر یعنی 38 درصد از آنها جز کادر وزارت کشور بودند و 266 نفر یعنی 62 درصد از آنها از سایر دستگاه ها بودند .
وزیر کشور گفت: در دولت یازدهم 308 نفر یعنی معادل 79 درصد از فرمانداران از کادر وزارت کشور هستند و 84 نفر یعنی 21 درصد از آنها از سایر دستگاه ها انتخاب شده اند که این آمار قابل قبولی است و نشان دهنده حجم تغییرات و نگرش در تغییرات است .
معاون امنیتی به پاکستان می رود
وزیر کشور گفت: معاون امنیتی وزارتخانه برای بررسی حوادث تروریستی مرزهای شرقی به پاکستان سفر می کند.
رحمانی فضلی با اشاره به برخی حوادث تروریستی در مرزهای شرقی افزود: قرار است برای بررسی این حوادث امروز و فردا آقای ذوالفقاری به پاکستان سفر کند.
وی گفت: در مرز بین ایران با پاکستان و افغانستان به علت نبود حکومت قوی مرکزی ما گاهی اوقات این مسائل را شاهد بودهایم و به آنان نیز گفته ایم که باید امنیت مرزهای خود را تأمین کنند اما آنان به صراحت اعلام کردهاند که به اندازه خواسته شما امکان تأمین امنیت وجود ندارد.
رحمانی فضلی افزود: مذاکرات با طرف پاکستانی همچنان ادامه دارد و حتی پیشنهاد دادیم در داخل مرز پاکستان عملیات مشترکی را با این کشور علیه گروه های تروریستی داشته باشیم که امیدواریم با تمهیدات و پیگیری های انجام شده دیگر شاهد بروز چنین حوادثی نباشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که پیش از این حفره مرزی 300 کیلومتری در شرق کشور در مناطق نزدیک به سراوان سخن گفته بودید، گفت: امنیت شرق کشور به عهده سپاه است و اکنون آن حفره 300 کیلومتری با توجه به اقدامات انجام شده به 150 کیلومتر کاهش یافته است.
رحمانی فضلی افزود: در مناطق مرزی برای تأمین امنیت علاوه بر سپاه، سایر دستگاه ها نیز مسئولند و اکنون نیز در جاهای مشخصی سپاه جاده و نیروی انتظامی نیز، برجک و نگهبانی می سازد.
وی برخی اقدامات تروریستی در شرق کشور را مرتبط با تحولات منطقه دانست و گفت: تحولاتی در سوریه ، عراق ،افغانستان و پاکستان شاهد بودیم که امروز به یمن رسیده است و دیگر کار مخفیانه نمیکنند بلکه اقدامات نظامی ، لجستیکی و اطلاعاتی آنان آشکار شده و تلاش می کنند با پولهایی که در اختیار دارند ایران را با توجه به اینکه مانع پیشروی تروریست ها شده و با ثبات است، هدف قرار دهند.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات این وزارتخانه مبنی بر جلوگیری از برخی ناهنجاری های اخلاقی از جمله بدحجابی در ایام تابستان نیز افزود: همه دستگاه ها درباره امر به معروف و نهی از منکر و حجاب و عفاف مسئولند و ما شورای اجتماعی وزارتخانه را نیز در این باره فعال کردیم.
رحمانی فضلی تأکید کرد: موضوع عفاف و حجاب در جامعه به مبانی اعتقادی، اخلاقی ، دینی و اجتماعی بر می گردد و بررسی ها نیز نشان می دهد که 3 تا 4 درصد پوشش خود را رعایت نمیکنند اما این مشکل زمانی به صورت پایدار و واقعی حل می شود که مردم ورود کنند.
وزیر کشور گفت: دستگاه های مسئول با کسانی که به صورت ساماندهی شده به ترویج فساد و فحشاء و منکر اقدام می کنند به صورت قاطع برخورد خواهد کرد.
رشد 4/2 درصدی ولادت در سال 93
وزیر کشور گفت : در سال 93 یک میلیون و 534 هزار و 359 نفر در کشور متولد شدند که در مقایسه با سال 92 از رشد 4/2 درصدی حکایت دارد.
رحمانی فضلی افزود: در سال گذشته 446 هزار و 293 نفر فوت کرده اند که تلاش شد فوتی بدون ثبت نداشته باشیم از این جهت آمار فوتی ها در مقایسه با سال های قبل از آن کامل تر ثبت شده است.
وی درباره وضعیت ازدواج و طلاق در سال 93 نیز گفت: پارسال 724هزار و 345 ازدواج داشتیم که نسبت به سال 92 منفی 6/5 درصد کاهش نشان می دهد این در حالی است که 163 هزار و 572 طلاق نیز داشتیم که از افزایش مثبت 5/3 درصدی نسبت به سال قبل از آن حکایت دارد .
رحمانی فضلی همچنین از آماده شدن زیرساخت ها برای تولید کارت ملی هوشمند خبر داد و افزود: ثبت احوال آماده است تا 20 میلیون کارت هوشمند را در سال 94 آماده کند که تحول عظیمی خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا درباره اهانت به یک جانباز همانند تعرض به علی مطهری در شیراز نیز پیگیری شد؟ گفت: در وزارت کشور فردی مراجعه نکرده است که به او بی حرمتی شده باشد در عین حال دستگاه ها مسئولند در صورت ارجاع هر فرد با مشکل، برخورد کنند.
رحمانی فضلی افزود : در حادثه شیراز با توجه به ابعاد آن و همچنین فضای سیاسی متأثر از آن شاهد واکنش هایی بودیم به گونه ای که در شورای امنیت کشور همه اعضا بر پیگیری و حل این مسئله تاکید داشتند؛ چرا که چنین فضای سیاسی زیبنده مردم نیست.
وی گفت: درباره حادثه شیراز اقدامات خوبی صورت گرفت که قوه قضائیه با عاملان آن باید برخورد کند.
وزیر کشور با اشاره به تلاش دستگاه ها برای ایجاد فضای با ثبات همراه با نشاط سیاسی افزود: دستگاه های امنیتی و انتظامی اصرار دارند که رفتارهای سیاسی در چارچوب قانون باشد و کسانی که تلاش می کنند با رعایت نکردن قانون در فضای سیاسی موثر باشند و چنین تاثیری جنبه عمومی داشته باشد با آنان برخورد خواهد شد .
رحمانی فضلی گفت: البته برخی دستگاه ها که مسئول امنیت بودند در باره حادثه شیراز کوتاهی کردند که باید با آنها برخورد شود به ویژه اینکه ما در آستانه انتخابات باید فضا و نشاط سیاسی داشته باشیم تا به همدلی و همزبانی بیشتر برسیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد