به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیمان قربانی که با حضور در استودیوی خبر ساعت 14 ، افزود: در سال های قبل که تورم افزایش یافته بود نرخ سود هم روند افزایشی داشت.
وی گفت: امسال هم با توجه به کاهش نرخ تورم بانک مرکزی معتقد است نرخ سود بانکی نباید به گونه ای باشد که برخلاف متغیرهای اقتصاد کلان کشور باشد.
قربانی افزود: البته ما اعتقاد نداریم که با کاهش تورم باید نرخ سود بانکی سریع و شوک گونه پایین بیاید بلکه باید شرایط بانک ها ، تعهدات آنها ، رشد اقتصادی ، اقتضائات اقتصاد کلان ، تعادل بازارهای اقتصادی و مجموعه این شرایط در نظر گرفته شود تا درباره نرخ سود تصمیم گیری کنیم.
وی با بیان این که البته تورم یکی از مهمترین این شاخص هاست ،گفت: تاکید بر این است که با کاهش تورم نرخ سود تسهیلات هم به صورت تدریجی کاهش یابد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا نرخ سود سپرده ها نیز قرار است کاهش یابد؟ افزود: با توجه به این که بانک مرکزی رویکرد خروج از رکود را دنبال می کند، تمرکز ما بر بحث تسهیلات است.
وی گفت: نرخ سود سپرده ها هم به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد منتهی به صورتی است که نرخ سود واقعی همچنان مثبت خواهد بود.
قربانی با تاکید بر این که بانک مرکزی اعتقاد دارد نباید سرکوب مالی صورت بگیرد و نرخ های سود واقعی باید مثبت باشد ، افزود: میزان مثبت بودن هم اندازه ای دارد و همانقدر که سرکوب مالی برای اقتصاد مضر است نرخ سود واقعی بیش از اندازه بالا برای اقتصاد مضر است.
وی گفت: بانک مرکزی معتقد است برای تعیین نرخ سود باید به تمامی اجزا توجه شود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: منافع سپرده گذاران ، منافع تسهیلات گیرندگان و اقتضائات اقتصاد کلان و تعادل بازارهای دارایی همه باید توأماً مورد توجه قرار بگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت