در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
هجری شمسی
7 اسفند 1334
استاد علامه علی اکبر دهخدا ادیب و نویسنده بزرگ ایرانی درگذشت. او در تهران زاده شد و علاوه بر علوم قدیم، در مدرسه علوم سیاسی نیز درس خواند و سپس در ورازت امور خارجه مشغول کار شد. در دوره مشروطه همراه میرزا جهانگیرخان شیرازی مشهور به صوراسرافیل، روزنامه صوراسرافیل را منتشر ساخت. او با نوشتن مقالات زیبا و انتقادی، سبک خاص خود را به مردم معرفی و عرضه کرد. علامه دهخدا مقالاتش را با نام چرند و پرند وامضای مستعار دخود منتشر می کرد. کارهای ادبی و انتقادی دهخدا از نظر سبک و سلیقه کم نظیر است و نوآوری او در طنزنویسی مکتب نوینی در زبان و ادبیات فارسی پدید آورد. او پس از جنگ جهانی اول به جمع آوری مطالب لغت نامه دهخدا و کتاب امثال و حکم اهتمام کرد. فرهنگ لغت دهخدا میراث بسیار گرانبها و ارزشمندی است که از او باقیست. علامه دهخدا آثاری در زمینه ترجمه و تصحیح از خود به جا گذاشت.
7 اسفند 1348
اشرف پهلوی به ریاست کمیسیون حقوق بشر ایران انتخاب شد.
7 اسفند 1348
در پی پخش جزوات درس ولایت فقیه امامخمینی، رئیس ساواک طی بخشنامهای به کلیه ادارات تابعه از آنان خواست تا در جمعآوری و شناسائی عاملین انتشار این جزوات تلاش کنند.
7 اسفند 1367
ادوارد شواردنادزه وزیر خارجه وقت اتحاد جماهیر شوروی پاسخ میخائیل گورباچف رئیسجمهور کشورش را در حسینیه جماران در حضور امام قرائت کرد.
7 اسفند 1371
فقیه اصولی آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی درگذشت. از جمله آثار چاپی ایشان، کتاب الطهاره، الصلاة و الصوم میباشند.
7 اسفند 1377
اولین انتخابات سراسری شوراهای اسلامی شهری و روستائی برگزار شد.
هجری قمری
7 جمادی الاول 1331
حاج میرزا سلیمان بن محمد کاظم شیرازی فاضل و شاعر ایرانی درگذشت. او نایب الحکومه اصفهان نیز بود و در سروده هایش خلف تخل می کرد. احداث مسجد عالی و تکیه رفیع حاجی آباده در تخت فولاد اصفهان از آثار اوست.
میلادی
26 فوریه 1802
ویکتور هوگو نویسنده و شاعر فرانسوی متولد شد. او که از مشهورترین ادیبان جهان به شمار می رود، در بیست و پنج سالگی عضو آکادمی فرانسه و نماینده مجلس این کشور شد. در زمان حکومت ناپلئون سوم به علت مخالفت با سیاست های او از سیاست کناره گرفت و بیست سال در تبعید به سر برد و در همین مدت به خلق شاهکارهای ادبی خود مشغول شد. آثاری چون گوژپشت نتردام، مردی که می خندید و شاهکار او بینوایان به زبان های مختلف دنیا ترجمه شده است.
26 فوریه 1921
عهدنامه دوستی میان ایران وشوروی به امضا رسید. این عهدنامه چهار سال پس از انقلاب بلشویکی در شوروی امضا شد و دولت شوروی کلیه قراردادهای قبلی روسیه با ایران را که به ضرر ایران بود، ملغی اعلام کرد و در این عهدنامه دوستی قراردادهایی را که روسیه با دولت ثالث علیه ایران امضا کرده بود، بی اعتبار دانست. در مقابل ایران تعهد کرد اجازه ندهد کشورهای دیگر برای فعالیت های علیه شوروی از خاک ایران استفاده کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت