آیین بزرگداشت مشفق کاشانی شاعر انقلاب برگزار شد

بزرگداشت «مسافر بزرگ شهر شعر» در نخلستان اوج

آیین بزرگداشت مشفق کاشانی یکی از شاعران مطرح انقلاب در حالی برگزار شد که حاضران به او لقب «مسافر بزرگ شهر‌شعر» را دادند.
کد خبر: ۷۵۷۲۱۴

به گزارش ایسنا، هجدهمین مراسم «شب شاعر» سازمان هنری رسانه‌ای اوج، عصر سه‌شنبه با حضور چهره‌های ادبی و هنری چون علی موسوی‌گرمارودی، حسین اسرافیلی، محمدرضا سنگری، یاور همدانی، علیرضا قزوه، ناصر فیض، اسماعیل امینی، رضا اسماعیلی، محمد گلریز، عباسعلی براتی‌پور، شیرینعلی گلمرادی، محمدرضا سهرابی‌نژاد و جمعی دیگر از علاقه‌مندان به شعر و ادب انقلاب برگزار شد.

در این مراسم شاعران و استادان متعددی به سخنرانی درباره مقام و جایگاه این پیشکسوت شعر انقلاب پرداخته و از او با عنوان «مسافر بزرگ شهر شعر» یاد کردند. نخستین سخنران این نشست، محمدرضا سنگری، شاعر و محقق شعر و ادبیات بود. او تجلیل از مشفق را تعظیم به یکی از شعائر الهی دانست و گفت: ایشان پرورش‌دهنده و تربیت‌کننده نسلی از شاعران انقلابی است. استاد مشفق بخوبی واژه‌ها را می‌شناسد و گستره معانی بسیاری دارد. واژه‌ای نیست که در شعر او به کار رفته باشد ولی نسبت به آن تسلط و اشراف معنایی نداشته باشد. این موضوع را مرحوم اوستا نیز تائید کرده است. در عصر کنونی کم نداریم شعرایی که مطالعه کافی ندارند و عمق معنایی چندانی نیز ندارند. ایشان مسافر بزرگ شهر شعر است.

پرویز بیگی حبیب‌آبادی، شاعر هم در این مراسم، آشنایی خود را با مشفق از سال 1359 اعلام کرد و گفت: تاکنون شعری از استاد مشفق ندیده‌ام که نکته‌ای آموزنده در آن نباشد. اکنون ایشان در آستانه نود سالگی، کلمه را مانند موم در دستان خویش دارند و غزل‌سرایی می‌کنند.

سیدعلی موسوی گرمارودی، شاعر و مترجم هم در سخنان کوتاهی با تمجید از سجایای اخلاقی مشفق کاشانی، غزل او را یکی از بهترین نمونه‌های غزل نئوکلاسیک توصیف کرد و گفت: من در مطلبی اشعارشان را نقد کردم و ایشان کریمانه و بزرگوارانه آن را در مقدمه یکی از کتاب‌های خود قرار دادند.

او در ادامه قصیده بلند خود را که برای مشفق سروده بود، برای حاضران خواند.

محمد گلریز، خواننده بسیاری از سرودهای انقلابی، از دیگر افرادی بود که با حضور در این نشست به بیان دیدگاه‌های خود درباره مشفق کاشانی پرداخت. او مشفق را شاعری شجاع توصیف کرد که با توجه به فضای رعب‌آور خفقان قبل از انقلاب، با شجاعت اشعار انقلابی می‎سرود.

گلریز یکی از قطعات خوانده شده خود را برای جمع اجرا کرد که شعر آن را مشفق کاشانی سروده است.

حسین اسرافیلی و علیرضا قزوه از دیگر افرادی بودند که به تمجید از مقام ادبی و اخلاقی مشفق کاشانی پرداختند. اسرافیلی، صفات نکوی اخلاقی را از ویژگی‌های برجسته مشفق توصیف کرد که به گفته او، بعضا حتی از مقام ادبی او هم مهم‌تر است. در ادامه هم آخرین سروده خود را در قالب رباعی به مشفق تقدیم کرد: این مرد که رنگ فطرتش قرآنی است‌/‌ مجموعه‌ای از مکارم انسانی است‌‌/ ‌سر حلقه اهل معرفت، اهل صفا‌/‌ آوازه عشق ما مشفق کاشانی است.

در پایان مراسم هم مشفق کاشانی در سخنان کوتاهی با تشکر از برگزارکنندگان مراسم و لطف موسوی گرمارودی و علیرضا قزوه گفت: اگر شعر معاصر در دیگر کشورها نشر یافته، ثمره همت امثال گرمارودی و قزوه است. آنچه قزوه از هند به ایران آورده، گنجینه‌ای ارزشمند است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها