اتهام و تهدید علیه رسانه ملی

یک برنامه ریزی هدفمند از سوی برخی و با همراهی اصلاح طلبان علیه سازمان صداوسیما آغاز شده است گرچه این انتقادات در دوره ریاست پیشین صدا و سیما هم وجود داشت.
کد خبر: ۷۵۵۳۹۱
اتهام و تهدید علیه رسانه ملی

این انتقادات و تخریب هایی که علیه رسانه ملی انجام می شود از زمانی به اوج رسید که برنامه‌هایی در باره فتنه 88 و عوامل و مسببان آن و همچنین دلایل شکل گیری حماسه 9 دی که پنجمین سال آن گرامی داشته شد، پخش شد.

شاخص ترین مستندی که درباره فتنه 88 از صداوسیما پخش شد، مستند «دهم» بود. این مستند که در سه قسمت ساخته شده بود با ساختار واقع گرایانه و بازگوکننده تاریخ انتخابات ریاست جمهوری 1388 و اتفاقاتی که در آن جریان افتاد، توانست به خوبی، روشنگری‌های لازم را پس از گذشت 5 سال از آن اتفاق ناگوار انجام دهد.

شرح وقایع سال 88 پس از گذشت 5 سال با آرامشی که بر پا شده و با توجه به این که در فضای غبارآلود و مسموم آن آشوب و فتنه، نمی‌شد دقیق به تبیین آن پرداخت، در مستند «دهم» به خوبی تبیین شد.حقایق و وقایع آن سال در این مستند با استفاده از اسناد و مدارک روشن، غیرقابل انکار است.

رسانه ملی به خاطر وظیفه‌ای که بر عهده دارد باید هم به روشنگری در این زمینه می پرداخت و به خوبی هم توانست، ابعاد پنهان و آشکار فتنه 88 را بازگو کند، تا بسیاری از افراد جامعه که شاید همچنان در ناآگاهی و گمراهی به سر می‌برند، آگاه شوند و روند فکری و اعتقادی آنها نسبت به وقایع انتخابات سال 88 تغییر یابد.

چنین برنامه‌ای البته ضمن تأثیری که بر افکار عمومی خواهد گذاشت، واکنش‌ها و بازتاب هایی را هم در پی داشته است. این واکنش‌های تند نشان دهنده تأثیری است که بر روی برخی افراد و شخیصت‌ها گذاشته است..

شاید برخی تصور می‌کردند که با تغییر مدیریت سازمان صداوسیما دیگر نباید در زمینه مسائل فتنه سخنی گفته شود و یا مستندی ساخته شود. اصلاح طلبان پس از آن وقایع تلخ و ناگوار سعی و تلاش بسیاری داشتند تا فتنه 88 به فراموشی سپرده شود و حتی درباره حماسه 9 دی هم سخنی به میان نیاید.

این سیاست در رفتارها و گفتارهای آنها بسیار دیده می‌‌ شود اما آن وقایع و حماسه 9 دی 1388، یک اتفاق تاریخی است که در کتاب تاریخ جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید و به عنوان قطعه‌ای از تاریخ انقلاب همواره به آن باید پرداخت.

دولت هم در چند روز گذشته انتقادات تندی را به عملکرد صدا و سیما وارد کرده است، اما از مصداق سخنی به میان نیاورده و کلی گویی‌های مقامات دولتی بدون اشاره به موارد کم لطفی صداوسیما به دولت، نمی‌توان به یک راه کار برای حل اختلاف دولت با صداوسیما رسید.

در پی این انتقادات، رسانه‌های اصلاح طلب هم دست به کار شدند و در روزنامه‌های خود، مقالات و مطالبی را نگاشتند به گمان این که اکنون زمان مناسبی برای تاختن به صداوسیما برای انتقام گیری است.

حتی این رسانه‌ها تهدید کرده‌اند که دولت می‌تواند برای فشار بر سازمان صداوسیما از ابزار بودجه استفاده کند.

یکی از روزنامه های اصلاح طلب در سرمقاله هفته گذشته خود با عنوان «پیرامون عملکرد یک رسانه» نوشته است؛​«آنچه مسلم است این رسانه از بودجه دولتی بهره مند بوده و با مالیات پرداخت شده از سوی مردم، اداره می‌شود. این مساله‌ای است که به طور جدی می‌تواند از سوی رئیس جمهور با رئیس سازمان به بحث گذارده شود. این رویه قابل قبولی نیست که یک رسانه از دولت بهره مند شود اما متوجه مطالبات حداقل 51 درصدی جامعه، نخبگان، چهره‌های ملی، احزاب و جریان های سیاسی با سابقه و مورد اعتماد ملت و دولت برخاسته از رأی اکثریت قابل توجه جامعه نباشد.»

بر اساس قانون، دولت هنگام ارائه بودجه سالانه به مجلس شورای اسلامی موظف است بودجه هر ارگان و نهادی را اختصاص دهد. دولت خود از بودجه بیت المال ارتزاق می کند و برای خود نیز در لایحه بودجه، هزینه های خود را لحاظ می‌کند.

این که گفته می‌شود یک رسانه از دولت بهره مند می‌شود پس باید مطالبات دولت صد درصد اجرا شود، از چارچوب منطق و قانون خارج است. بسیاری از رسانه ها و روزنامه‌ها در کشور منتشر می‌شوند و از یارانه و بودجه دولت ارتزاق می‌کنند آیا آنها همه مطالبات دولت را جامه عمل می‌پوشانند؟ با توجه به این که، صداوسیما یک رسانه ملی است و باید در چارچوب نظام و حاکمیت و منافع ملی کشور گام بردارد،نه این که در پی کسب رضایت دولت‌هایی باشد که پس از 8 سال دوران ریاست جمهوری خود، تغییر می‌کنند و دولت بعدی روی کار می‌آید.

البته باید به این نکته توجه داشت که نگرانی اصلاح طلبان و همراهی آنها با دولت در انتقاد از عملکرد سازمان صداوسیما، برای خودشان است و برای دولت دلسوزی نمی‌کنند بلکه درپی اهداف سیاسی خود هستند.

یک روزنامه اصلاح طلب دیگر هم راه حلی برای دولت ارائه داده است تا بتواند صداوسیما را تحت فشار قرار دهد.

این روزنامه نوشته است:«مشکل صداوسیما ساعت 17 روز 25 خرداد 92 شروع شد و تا به امروز ادامه داشته است. حال این که حسن روحانی به کمک اصلاح طلبان طرد شده توانستند معادلات را بر هم بزنند، از منظر آقایان داخل ساختمان جام جم اقدامی ناصواب بوده است. حسن روحانی از دید صداوسیما اشتباهی است. حالا راه حل این است که دولت بودجه صداوسیما را کم کرده و بر رسانه‌هایی متمرکز شود که هم حرفه‌‌ ای هستند و هم منصف».

حرفه‌ای گری در این اظهار نظر به خوبی دیده می‌شود. این رسانه سنگ خود را به سینه می‌زند تا شاید بتواند از بودجه دولتی سهم بیشتری ببرد.

چنین انتقادات و تهدیداتی به خاطر این است که گزینه های مورد نظر اصلاح طلبان که پیش از انتصاب آقای محمد سرافراز در سازمان صداوسیما تبلیغ می‌‌شد، نتوانستند وارد ساختمان جام جم شوند.البته انصاف حکم می‌کند کمی شکیبایی و صبوری هم در میان منتقدان وجود داشته باشد. رئیس سازمان صدا و سیما نزدیک به دو ماه است که منصوب شده و مطالبات مطرح شده برای اقناع توقع آنها زمان زیادی نیست.

از سوی دیگر ریاست نهادها و ارگان هایی همچون صداوسیما از سوی مقام معظم رهبری منصوب می شوند و دولتی نیستند که بخواهند کاملاً در خدمت و اختیار دولت ها و یا گروه‌های سیاسی و احزاب باشند.

این خود یک ویژگی مثبت و ارزشمندی است که باعث شده است، رسانه‌ای چون صداوسیما به عنوان ابزار دست دولت‌ها نباشد.

انتقادات و تخریب های رسانه ملی به همینجا ختم نمی‌شود، چون آیت الله هاشمی رفسنجانی پنجشنبه گذشته در دانشگاه تهران علیه سازمان صداوسیما سخن گفت. او اظهار داشت«از صداوسیما علائم تفرقه پخش می‌شود و چیزهایی را به خورد مردم می‌‌ دهند که واقعیت ندارد.»

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم اشاره‌ای به آن برنامه‌هایی که واقعیت ندارد، نمی‌کند و مصداق آن را واضح نمی‌گوید اما گمان می رود اشاره ایشان به برنامه مستند «دهم» در باره مسائل فتنه 88 و شکل گیری حماسه 9 دی بوده است.

در این مستند 3 قسمتی به مسائلی پرداخته شد که در آن به گوشه‌ای از رفتارهای آقای هاشمی رفسنجانی هم اشاره داشت. اگر ایشان نسبت به این برنامه اعتراض و انتقادی دارند، آن ها را بیان کنند نه این که سازمان صداوسیما را متهم به تفرقه افکنی و دروغ گویی کنند.

چنین موضوعی خود باعث ایجاد اختلاف و تفرقه می‌شود. روشی که از سوی برخی دولتمردان، اصلاح طلبان و شخصیتی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی نسبت به صداوسیما در پیش گرفته شده است، راه به جایی نمی برد و اگر اختلافی هم وجود دارد که البته از سوی برخی افراد ذکر شده مطرح می شود، با این روش حل نخواهد شد.

البته این رویه و روش باز هم ادامه خواهد داشت و صداوسیما همچنان مورد انتقاد و تخریب قرار خواهد گرفت مگر آن که ریاست آن هم طیف و همفکر آنها باشد.آنگاه صداوسیما، رسانه مطلوب، حرفه‌ای و تأثیر گذار می‌شود و آنتن صدا وسیما روی موج پاستور و اصلاح طلبان تنظیم خواهد شد.

محمد صفری - جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۸
كامران
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
۰
۰
زیاده خواهی در هر شرایطی سم است. رسانه ملی حاكمیتی است و نباید وامدار دولت ها یا احزاب باشد
مهتاب
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
۰
۰
با نظر كامران موافقم
irani
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
۰
۰
از جمله آخركه خیلی شجاعانه ومحكم نوشتین ممنون اكثریت ملت یعنی صدای مردم عدالت خواه باشی نه اینكه باامواج متغیر بچرخی.
محمد
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
۰
۰
سلام از همان زمان تبلیغات آقای روحانی در شبكه 2 مشخص بود ایشان برنامه برای صدا وسیما دارد و ایشان بیایند بفرمایند چه گلی بر سر مملكت زده اند كه صدا وسیما باید پخش كند ببخشید نرخ بیكاری 10.5 درصدی به قول خودشان و 22 درصدی را به بحث بكشد یا طرح های اجرا نشده یا ركود تورمی را یا اینكه رودست هایی كه از آمریكا در بحث هسته ای خوردیم را چه چیز را پخش نكرده من به عنوان شهروند این كشور از ایشان و آقای هاشمی خواستارم دست از حاشیه بردارند اجازه دهند كشور با كار و سازندگی پیش برود. آقایان دولت دهم كه برند خدا را شكر كنند كشور در زمانشان بحران پیدا نكرد واقعا كشور در زمان آنها با تدابیر رهبر معظم انقلاب پیش رفت و اگر این نبود چه بحران ها كه پیش نمیامد . من از سیاست های صدا وسیما از دوره ضرغامی تا به امروز واقعا راضی هستم و از خدا طلب موفقیت برای این دوستان میكنم و به ریاست سازمان عرض میكنم به گفته هیچ كس جز خط پاك رهبری گوش نكنید در شرایط فعلی كار شما جهادی است و در خط مقدم جهاد هستید وقتی مشاهده میكنید صدای آقا زاده ها و دست اندركاران آشوب های فتنه 88 بلند میشود بدانید كه درست جلو میروید نترسید ما مردم اگه شده همه پول رو هم میذاریم بودجه شما را تامین میكنیم.
عبدالرسول
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
۰
۰
باسلام،بنده وبلاگی دارم،ازخوانندگان خواستم ازبنده انتقاد بكنند،صدا وسیما برای اگاهی مردم در۳۵ سال اخیر تلاش زیادی كرده واصلا نباید از انتقادهای افراد دلگیر بشود باید از این انتقادها در راه سازندگی استفاده نماید ،بیاییم باهم ایرانی اباد بسازیم.درود بر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران.
عبدالرسول
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۳
۰
۰
درفتنه ۸ ۸ دوتن ازمسولینی كه سالها درخدمت انقلاب بودند راه را اشتباه رفتند مانند طلحه وزبیر، حداقل زمانی كه اسراییل وامریكا ورجوی از انان پشتیبانی كردندباید راه را از چاه تشخیص میدادندكه ندادند.
اما رهبری نهایت گذشت را در قبال انان انجام داد،كاش این دو تن و همانند انان از خواب غفلت بیدار بشوند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
۰
۰
صدا وسیما باید در كشور وحدت ایجاد كند وحدت ملی امریست كه وظیفه صدا وسیما میباشد صدا وسیما باید فرا جنا حی عمل كند تا موجب استحكام نظام گردد
ح.ق.ن
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
۰
۰
گفتن واقعیت بدون دروغ به مردم جامعه كه در جهت روشنگری باشد برای جامعه از هر جهاتی مفید است و نمی توان به آن تهمت افراط و تفریط و تفرقه افكنی زد.
به امید روزی كه همه در خط اعتدال حركت كنند.
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها