متهمان با نفوذ به حساب صاحبان کافی‌نت‌ها موجودی آنها را خالی می‌کردند

دستبرد به حساب مردم با نرم‌افزار جاسوسی

دو برادر دانشجو که با ارسال پیام‌های‌ دروغین به پست الکترونیک کاربران و سرقت اطلاعات آنها موجودی حسابشان را خالی می‌کردند، از سوی پلیس فتای استان خراسان رضوی دستگیر شدند. متهمان اعتراف با نفوذ به اینترنت مالباختگان موجودی حساب آنها را خالی می‌‌کردند.
کد خبر: ۷۵۳۶۷۷
دستبرد به حساب مردم با نرم‌افزار جاسوسی

اوایل آذر امسال صاحب یک کافی‌ نت در شهرستان مشهد با شکایت به پلیس فتای استان خراسان رضوی عنوان کرد: نمی‌دانم چه کسی و چگونه به حساب بانکی من نفوذ و بیش از هفت میلیون تومان از حسابم برداشت کرده است. این در حالی است که رمز کارت فقط در اختیار خودم بود و کسی به آن دسترسی نداشت.

با تشکیل پرونده قضایی، تحقیقات پلیس آغاز شد. آنها با حضور در کافی‌نت شاکی و بررسی رایانه‌ها متوجه شدند یکی از آنها به نرم‌افزار جاسوسی‌ای به نام کیلاگر مجهز است و سارق اینترنتی با این روش توانسته به حساب شاکی راه یافته و موجودی آن را خالی کند، اما بدرستی مشخص نبود چه کسی از آن رایانه استفاده و این نرم‌افزار را روی آن نصب کرده است.

با مشخص شدن این موضوع روند رسیدگی به پرونده وارد مرحله جدیدی شد تا این که چهار نفر دیگر که صاحبان کافی‌نت‌هایی در این شهر بودند با حضور در پلیس فتا شکایت‌هایی در مورد خالی شدن موجودی حسابشان مطرح کردند. بررسی پرونده‌ها نشان می‌داد این مالباختگان نیز به شیوه مشابه و همانند شاکی نخست به دام افتاده‌اند.

با افزایش شکایت‌ها و حساسیت موضوع، تحقیقات در این رابطه ادامه داشت تا این‌که کارآگاهان پلیس فتا سرنخ‌هایی به دست آوردند که نشان می‌داد با پول‌های سرقتی از فروشگاه‌های مجازی انواع کالا و لپ‌تاپ خریداری شده است.

به این ترتیب صاحبان فروشگاه‌های مجازی به پلیس فتا فراخوانده شدند و در بازجویی اظهار کردند سفارش‌ها را اینترنتی دریافت و از طریق پیک موتوری به نقاط مختلف شهر ارسال می‌کردند و با خریداران آشنایی نداشته‌اند و نمی‌دانستند آنها با پول‌های دزدی این خریدها را انجام داده‌اند.

در مرحله بعدی تحقیقات کارآگاهان فتا با احضار پیک‌های موتوری که کالاهای خریداری شده را برای سارقان ارسال کرده بودند و تحقیق از آنها تصاویر رایانه‌ای دو مرد جوان را به‌دست آوردند.

تحقیقات برای دستگیری این دو نفر آغاز شد تا این‌که مخفیگاه آنها در یکی از محله‌های شهرستان مشهد شناسایی شد و ماموران هر دو متهم را در یک خانه دستگیر کردند. در بازرسی‌ها معلوم شد رایانه‌های آنها مجهز به نرم‌افزار جاسوسی بوده و اطلاعات هویتی و حساب بانکی افراد مختلفی در آن ثبت شده است.

با انتقال متهمان که دو برادر بودند به پلیس فتا آنها بازجویی شدند و گفتند با همدستی یکدیگر به حساب مالی مردم دستبرد زده‌اند.

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در این باره به جام‌جم گفت: جاسوس‌افزارها کار‌های رایانه‌ای و همچنین صفحات وب مورد بازدید قربانیان را ردیابی کرده و اطلاعات آنها را برای مجرمان ارسال می‌کنند.

جاسوس‌افزار می‌تواند حروف تایپ شده، حرکات ماوس، صفحات وب مورد بازدید و مواردی از این قبیل را ثبت کند.

سرهنگ سیدمحسن عرفانی افزود: این برنامه‌ها قادرند امنیت رایانه‌ ما را با خطری جدی روبه‌رو کنند و اطلاعات محرمانه، شخصی و کاری و افراد مرتبط با ما را برای دیگران بفرستند.

وی با اشاره به این‌که عامل اصلی آلودگی به جاسوس‌افزارها بازدید از صفحات وب آلوده است، به شهروندان توصیه کرد مردم هنگام وبگردی دقت و احتیاط بیشتری به خرج دهند و مطمئن شوند که تنظیمات مرورگرشان دارای امنیت لازم باشد. رعایت نکات زیر از آلوده شدن رایانه به جاسوس‌افزارها جلوگیری می‌کند:

هنگام وبگردی هشیار باشید؛ اگر هنگام بازدید از تارنماهای خاص پنجره‌هایی به طور ناخواسته ظاهر شد، قبل از آن که روی Yes یا OK کلیک کنید، آنها را با دقت بخوانید.

برای بستن چنین پنجره‌های مشکوکی، به جای کلیک روی Cancel، روی ضربدر گوشه بالا و سمت راست آن پنجره کلیک کنید؛ زیرا برخی اوقات این پنجره‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که با زدن دکمه Cancel در‌ واقع باعث نصب غیرمجاز جاسوس‌افزار روی رایانه‌ شما می‌شود.

عرفانی یادآور شد: گاهی اوقات در لابه‌لای صفحات وب، برنامه‌های بالقوه خطرناکی وجود دارند که ممکن است به‌طور ناخواسته روی رایانه‌ شما نصب شوند؛ برای جلوگیری از این اتفاق باید ضریب امنیتی مرورگر خود را بالا ببرید و اگر نصب این‌گونه برنامه‌های بالقوه مخرب از جانب تارنماهای مشکوک به شما پیشنهاد شد، از پذیرش و اجرای آنها خودداری کنید.

نرم‌افزار‌های امنیتی رایانه خود مانند آنتی‌ویروس و فایروال را همواره فعال نگاه داشته و در بازه زمانی مناسب و منطقی به‌روزرسانی کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها