دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای چندمین بار ظرف یک ماه اخیر تاکید کرد که هراسان نباشید، بازار نفت خود به شرایط مطلوب باز خواهد گشت.
کد خبر: ۷۳۷۰۳۶

به گزارش شانا و به نقل از رویترز، عبدالله سالم البدری دیروز در خلال یک کنفرانس صنعتی در ابوظبی گفت: بازارهای جهانی نفت خام نباید درباره افت اخیر قیمت‌های جهانی نفت خام هراسان باشند، زیرا شرایط کنونی به خودی خود بهبود می‌یابد.وی پیش‌بینی کرد که قیمت نفت در نیمه دوم ٢٠١٥ میلادی روند افزایشی خواهد داشت و افزود: ما نگران هستیم، اما شتاب‌زده عمل نمی‌کنیم.

دبیرکل اوپک با اشاره به این‌که اعضای اوپک شرایط را نظارت می‌کنند، گفت: شاخص‌های اساسی تغییر چندانی نداشته‌است، شاهد ٢٨ درصد کاهش قیمت بوده‌ایم که قدری زیاد است.

در همین حال نبود نشانه‌هایی از تمایل اعضای اوپک برای کاهش احتمالی سقف تولید اوپک در نشست آذر، فشار بر بازارهای نفت را افزایش داده است در حالی که مازاد عرضه انواع نفت باکیفیت، تقاضا در بسیاری از بازارهای جهانی را تحت‌تاثیر قرار داده و ذخیره‌سازی جهانی را پر کرده است.

ایران و کویت، دو عضو کلیدی اوپک اعلام کرده‌اند که بعید به نظر می‌رسد سقف تولید اوپک در نشست بیست و هفتم نوامبر (ششم آذر) در وین کاهش یابد؛ عربستان سعودی هنوز به طور رسمی در این باره اظهارنظری نکرده است.

از سوی دیگر، روزنامه گاردین انگلستان در مقاله‌ای به قلم لاری الیوت نوشت: واشنگتن در تلاش است با سرازیر کردن نفت به بازار قیمت‌ها را پایین آورد، اما خطرات جانبی این اقدام، حیات صنعت نفت سنگین این کشور را نیز تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، گاردین ادامه داد: تصور کنید در اوایل 2014 شما سرمایه‌گذاری بوده‌اید که دوست دارید سرمایه خود را در بازار نفت دو برابر کنید، اما آیا شما می‌توانید پیش‌بینی کنید درگیری در اوکراین در حال رخداد است یا آن‌که آیا گزارش غارت‌های اخیر گروه داعش در شمال و غرب عراق شما را هراسان نکرده است؟

اما با این پیشفرض که تنش‌های ژئوپلتیک معمولا منجر به افزایش قیمت نفت می‌شود و با این امید که اقتصاد جهانی به رشد خود ادامه خواهد داد، سرمایه‌گذاری می‌کنید.

آما ناگاه درمی‌یابید اشتباه کرده‌اید. قیمت نفت پس از آن‌که در تابستان گذشته به بیش از 110 دلار در هر بشکه رسید، ناگهان فرو پاشید به طوری که قیمت نفت در سه ماه گذشته، یک سوم کاهش پیدا کرده است. همزمان با آن‌که رشد اقتصادی جهان کاهش یافت، نفت بیشتری تولید شد و تاجران و سرمایه‌گذاران با کاهش نرخ رشد اقتصادی چین و بازگشت دوباره رکود به منطقه یورو ناگهان گرفتار شدند، اما این همه داستان نیست.

افزایش چهار برابری قیمت نفت در سال 1973 که عامل آن تحریم صادرات نفت از سوی اعراب به رهبری عربستان سعودی در واکنش به جنگ یوم کیپور یا جنگ اعراب و اسرائیل بود، نشان داد که چطور نفت خام می‌تواند به عنوان یک سلاح دیپلماتیک و اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد. تاریخ تکرار می‌شود. این بار عربستان سعودی در کنار آمریکا از نفت برای مقاصد سیاسی استفاده می‌کند.

کابینه باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد تهران با محدودسازی برنامه هسته‌ای خود موافقت کند و ولادیمیر پوتین از غرب اوکراین عقب‌نشینی کند، اما پس از تجربیات اخیر در عراق و افغانستان، کاخ سفید مایل به استفاده از گزینه نظامی نیست.در مقابل، واشنگتن به کمک متحد خود عربستان می‌کوشد با سرازیر کردن نفت به بازار (که قبلا به دلیل کاهش تقاضا ضعیف شده است)، قیمت نفت را کاهش دهد. از آنجا که روس‌ها و ایرانیان وابسته به صادرات نفت هستند، فرض این است در چنین شرایطی با آنان راحت‌تر می‌توان معامله کرد.

گاردین اعلام کرد اما باز کردن شیر نفت هزینه‌هایی هم دارد. عربستان مانند تمام تولیدکنندگان دیگر به قیمت بالای صد دلار در هر بشکه عادت کرده است.

سعودی‌ها با نگرانی از گسترش بهار عربی در لیبی و مصر به این کشور، از درآمدهای نفتی برای افزایش سطح رفاه مردم استفاده می‌کردند. بنابراین عربستان خود به قیمت بیش از 90 دلار در هر بشکه نیازمند است تا بودجه سالانه خود را متوازن نگه دارد.

عربستان این ریسک را می‌کند که می‌تواند در قیمت پایین‌تر نفت، در مقایسه با روسیه و ایران مدت بیشتری دوام بیاورد و از این رو این عملیات نسبتا کوتاه مدت خواهد بود.

پیام روحانی درباره بازار جهانی نفت به امیر قطر

وزیر نفت ایران در دیدار و گفت‌وگو با امیر قطر، پیام رئیس جمهوری کشورمان را به وی تسلیم کرد.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه که به منظور دیدار با مسئولان قطر به دوحه سفر کرده است، دیروز با شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی، امیر قطر دیدار و پیام کتبی حسن روحانی درباره توسعه همکاری‌های دو کشور بویژه در زمینه انرژی و ایجاد ثبات در بازار جهانی نفت را به وی تسلیم کرد.

امیر قطر در این دیدار با تشکر از پیام روحانی و با اشاره به جایگاه مهم ایران در منطقه، آمادگی قطر را برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های مورد علاقه مشترک بویژه سرمایه‌گذاری در بخش انرژی اعلام کرد.

از محتوای این پیام جزئیاتی منتشر نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها