به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله صادق آملی لاریجانی در دیدار با اعضای شورای سیاستگذاری و برنامهریزی سلامت قوه قضاییه و نمایندگان استانی مرکز سیاستگذاری و برنامهریزی سلامت دستگاه قضایی، افزود: پیش از تصدی ریاست قوه قضاییه در بررسیهایی که به منظور ارزیابی مشکلات دستگاه قضایی و یافتن کاستیها آغاز کردم، متوجه شدم که بخش بزرگی از مشکلات قوه قضاییه از جمله اطاله دادرسی و اتقان آرا ناشی از کمبود نیروی انسانی کارآمد و مجرب است و در این میان آنچه بیش از همه مغفول مانده نقش و جایگاه اخلاق حرفهای و بهداشت روان در کارآمد سازی نیروی انسانی است.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه دستور تشکیل مرکز سیاستگذاری و برنامهریزی سلامت قوه قضاییه بر اساس چنین نگاهی صادر شده است اظهار کرد: توجه به سلامت جسم و روان کارکنان و قضات و همچنین خانوادههای آنان از دو جهت بر عملکرد دستگاه قضایی تأثیرگذار است.
وی در تبیین منظر نخست تأکید کرد: قضات و کارکنان دستگاه قضا باید با آرامش خاطر و استقرار روان به فعالیت بپردازند زیرا دردهای جسمی، دغدغههای روحی و حتی نگرانیهای آن درباره سلامت اعضای خانواده، میتواند در عملکرد شاغلان در دستگاه قضایی و به ویژه قضات تأثیر منفی برجا بگذارد که این موضوع در روایات نیز مورد توجه قرار گرفته است .
رئیس قوه قضاییه در تشریح دومین تأثیر توجه به سلامت کارکنان و قضات گفت: کسانی که در دستگاه قضا فعالیت میکنند اگر بدانند که مسئولان قوه قضاییه به دشواری محیط کاری آنان توجه دارند و برای سلامت خود و خانوادههایشان ارزش قائلند، بدون تردید به کارشان دلگرمتر میشوند و با انگیزه و نشاط بیشتری به مردم خدمت میکنند.
آیت ا... آملی لاریجانی یکی از آسیبهای مطرح در دستگاه قضایی را در نحوه برخی برخوردها با مراجعان دانست و افزود: در دستگاه قضایی با همه مراجعان باید محترمانه و بیطرفانه رفتار شود که بخشی از نهادینه شدن این رویکرد به اخلاق حرفهای باز میگردد اما بخش دیگری از تکریم ارباب رجوع از طریق کاهش فشار روانی و ایجاد آرامش خاطر برای کارکنان و قضات محقق میشود.
رئیس دستگاه قضا خطاب به اعضای شورای سیاستگذاری و برنامهریزی سلامت، همچنین نمایندگان استانی مرکز سلامت قوه قضاییه تأکید کرد که در مسیرفعالیتهای خود و پیشبرد امورتردید نکنند و با تأکید بر اینکه مشکلات مربوط به ساختار و تشکیلات این مرکز در آیندهای نزدیک حل خواهد شد، گفت: رؤسای کل دادگستری استانها لازم است با سرکار خانم دکتر وحید دستجردی، رئیس مرکز شورای سیاستگذاری و برنامهریزی سلامت قوه قضاییه همکاریهای گستردهتری داشته باشند.
وی از دستاندرکاران مرکز سلامت قوه قضاییه در شورای سیاستگذاری و برنامهریزی و همچنین نمایندگیهای استانی خواست تا کار خود را، کاری «الهی و عبادی» بدانند و اظهار کرد: کار عبادی در نماز و روزه منحصر نمیشود بلکه هر خدمتی به مردم که با انگیزه الهی صورت گیرد، از مصادیق عبادت به شمار میرود.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه باید کارهایمان رنگ خدایی داشته باشد اظهار کرد: باید در همه مراحل کارمان به حق تعالی توجه داشته باشیم که در این صورت درون انسان متحول شده و حب خدا جایگزین آن میشود.
در ابتدای این دیدار دکتر مرضیه وحید دستجردی رئیس مرکز سیاستگذاری و برنامهریزی سلامت قوه قضاییه گزارشی از فعالیتهای این مرکز تازه تأسیس را ارائه کرد. وی با اعلام انتصاب نماینده استانی این مرکز در 20 استان کشور، اظهار امیدواری کرد در آیندهای نه چندان دور برای همه کارکنان دستگاه قضایی پروندههای الکترونیک پزشکی تشکیل شود.
وحید دستجردی غربالگری بیماریها و معاینات ادواری و ارائه آموزش حین خدمت را از برنامههای در دست اقدام این مرکز اعلام کرد که با هدف بیماریابی و پیشگیری از بیماریها صورت میگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت