سرطان مثانه یکی از شایع ترین علل مرگ و میر ناشی از سرطان است و بیشتر در مردان بالای 70 سال دیده می شود.
سرطان مثانه به دو نوع تهاجمی و غیر تهاجمی طبقه بندی می شود. در نوع غیر تهاجمی فقط بافت های سطحی مثانه تحت تاثیر سرطان قرار می گیرند؛ ولی در نوع تهاجمی، غدد لنفاوی مجاور و دیواره عضلات نیز درگیر سرطان می شوند.
عوامل موثر در بروز سرطان
سیگار کشیدن یکی از مهمترین دلایل بروز سرطان مثانه است. سیگار کشیدن احتمال سرطان مثانه را در زنان و مردان به ترتیب 30 و 50 درصد افزایش می دهد.
شغل نیز یکی دیگر از دلایل این بیماری است.رانندگان اتوبوس، کارگرهای مکانیکی، کارگران کارگاه های چرم سازی و آرایشگران به دلیل استشمام مواد شیمیایی، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. سابقه خانوادگی نیز در ابتلا به این بیماری موثر است.
علایم و نشانه ها سرطان مثانه
وجود خون در ادرار یکی از مهمترین نشانه های سرطان مثانه است البته نمی توان این علامت را همیشه نشانه سرطان قلمداد کرد.
تغییر رنگ ادرار، دفع دردناک ادرار، عفونت دستگاه ادراری، تکرر ادرار و کمردرد نیز از علایم این بیماری محسوب می شوند.
روش های تشخیص
آزمایش ادرار اولین روش تشخیص است. تست های دیگری مانند سیستوسکوپی (استفاده از لوله بلند و باریکی که در نوک آن یک دوربین قرار دارد) سی تی اسکن و «ام.آر.آی» نیز تجویز می شود.
پزشکان هشدار می دهند که هر تغییر در ادرار را باید جدی گرفت. همانطور که گفته شد ممکن است وجود خون در ادرار همیشه نشانه سرطان نباشد ولی می تواند نشانه وجود عفونت دستگاه ادراری، سنگ مثانه یا سنگ کلیه باشد.
به گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، از آغاز سال میلادی تاکنون 75 هزار مورد سرطان مثانه در آمریکا گزارش شده است که 16 هزار مورد آن منجر به مرگ شده است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت