اکنون در سطح کشور دو شرکت خصوصی به طور محدود واکسن تولید میکنند و عمده تولید واکسن مورد نیاز کشور بر عهده انستیتوپاستور ایران و موسسه واکسن و سرمسازی رازی است که ازجمله نهادهای دولتی در این حوزه هستند. این دو موسسه در مراکز مختلف در سطح کشور انواع مختلفی از واکسنها را تولید و به بازار دارویی کشور عرضه میکنند. با توجه به این که کمیسیون کشاورزی و بهداشت مجلس شورای اسلامی و همچنین دولت، بنا را بر این گذاشتهاند که با توجه به نیاز کشور از تولید واکسن حمایت کنند، در سطح کشور فعالیتهایی در این زمینه انجام شده و تعدادی از شرکتهایی که در حوزه داروسازی فعالیت میکردند کارخانههایی را راهاندازی کردهاند تا براساس فناوریهای روز و مطرح دنیا واکسنهای جدیدی را تولید و عرضه کنند.
یکی از این واکسنهای جدید واکسن آسم و آلرژی است که برای نخستین بار در کشور تولید میشود. این طرح به شکل پایلوت انجام شده و اکنون آزمایشهای لازم برای تائید نهایی این واکسن در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است. این واکسن تکدوز است؛ یعنی تزریق واکسن برای یک سال در افراد مصونیت ایجاد میکند. واکسن آسم و آلرژی، هم نقش پیشگیری دارد و هم میتوان از آن در درمان بیماران مبتلا به آسم و آلرژی استفاده کرد. در اصل این واکسن برای درمان بیماران مبتلا به آسم و آلرژی ساخته شده است، اما میتواند نقش پیشگیری هم داشته باشد. براساس نتایج اعلامشده در نتیجه آزمایشهای بالینی انجام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این واکسن میتواند تا 80 درصد علائم بیماران مبتلا به آسم و آلرژی را کاهش دهد و در بهبود شرایط زندگی این افراد تاثیرگذار باشد.
استفاده از واکسن آسم و آلرژی محدودیت سنی ندارد و بیماران در هر گروه سنی میتوانند از این واکسن استفاده کنند. عملکرد این واکسن به این صورت است که سیستم ایمنی منحصر به فردی که در تنفس نقش دارد و همچنین غدد لنفاوی مربوط به سیستم تنفسی را تقویت میکند و واکنش بدن به تزریق واکسن به صورت کاهش علائم بیماری خود را نشان میدهد. اثر این واکسن تا یک سال باقی میماند و بعد از گذشت یک سال بیمار باید دوباره این واکسن را به عنوان یادآور تزریق کند. واکسن فرآوردهای است که از موجود زنده تهیه میشود. واکسن آسم و آلرژی نیز از این قاعده مستثنا نیست. این واکسن بر پایه فناوریهای پیشرفته و از ترکیب چند فناوری ساخته شده است. آسم و آلرژی با عوارض زیادی برای بیمار همراه است، بنابراین تلاش ما این بوده که این واکسن خودش هیچ عارضهای برای بیمار به همراه نداشته باشد.
دکتر باقر شکری / مدیر شرکت دارودرمان ایرواک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید