چینیها معتقدند در نیمه هفتمین ماه قمری، فصل سیر و گردش ارواح است و از اینرو تلاش میکنند با اقداماتی نظیر غذا دادن به آنها از این ارواح که برخی از آنها جزو اقوام و اجداد فرد بودهاند دلجویی کنند.
اگر بخواهیم شبیهسازی داشته باشیم؛ این مراسم مثل عقیده مسلمانان در شبهای جمعه است با این تفاوت که معتقدان به دین اسلام میگویند با دعا و نیایش باید از ارواح دلجویی کرد و آنان را سیراب کرد و نه با غذاهای مادی. سنت عید ارواح در چین گرچه از نظر ریشه با جشن هالووین اروپایی متفاوت است؛ اما در آداب و سنن با آن اشتراکاتی دارد کما اینکه در این عید و جشن هم مردم سعی دارند یکدیگر را بیشتر بترسانند.
گردشگران بسیاری بهخاطر این عید عزم چین میکنند تا بتوانند در عین دیدن سنتهای خاص این جشن، به دیدن برخی از تزئینات و نماهای خاص چنین جشنوارهای بروند و البته به تماشای اپراهای خاصی که در این روزها اجرا میشود.
نباید پنداشت جشن ارواح، صرفا یک جشن قومی یا بومی در چین است، بلکه به دلیل ماهیت دینی این جشن در بودائیسم و تاتوئیسم، این فستیوال در کشورهای دیگری چون ویتنام، تایوان، ژاپن و سنگاپور هم برگزار میشود.
اگر دوست دارید به چین بروید و این جشنواره را از نزدیک تماشا کنید، بد نیست بدانید ارزانترین تور چین اکنون برای هفت شب اقامت حدود چهار میلیون تومان برای هر فرد هزینه دارد. (ضمیمه چمدان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد