به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سردار سید کمال هادیانفر با بیان اینکه کسب درآمد برای بازدید از سایتها یکی از سادهترین روشهای کسب درآمد اینترنتی شده است، گفت: برخی سایتها و فروشگاههای اینترنتی برای بیشتر دیده شدن از این ترفند استفاده می کنند و حتی کاربران را تشویق میکنند تا صفحات سایتهای آنها را به نمایش بگذارند و هرچه تعداد نمایش صفحات بر اساس «آیپی» بیشتر گردد درآمد اینگونه کاربران زیاد میشود.
وی با بیان اینکه در گذشته هدف مدیران سایتها برای استفاده از پاپآپ افزایش رتبه جهانی سایت در «الکسا» و «گوگل» بود، افزود: افزایش بازدید از یک سایت باعث افزایش اعتبار آن سایت در گوگل و الکسا میشد.
سردار هادیانفر گفت: ولیکن در سالهای آتی با تغییر این دیدگاه، بسیاری از مالکان سایتهای فروشگاهی تلاش دارند تا در معرض دید بیشتر قرار گیرند، از اینرو با استفاده از کاربران و ترفند کسب درآمد، بسیاری از کاربران را با خود همراه کرده و با ایجاد سایت و وبلاگهای متنوع و گوناگون و حتی فریبنده تلاش دارند تا درآمد خود را افزایش دهند و رقم ناچیزی از این افزایش درآمد را گاهی اوقات به این کاربران پرداخت میکنند.
وی افزود: این کاربران با تنظیم کدهای پاپآپ و کلیکدزدی در صفحات خود کاربران را به سایتهای فروشگاهی هدایت می کنند و در برخی موارد حتی این فروشگاهها تقلبی میباشد و کاربران بازدید کننده از این سایتها در دام کلاهبرداران اینترنتی قرار میگیرند.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا گفت: متاسفانه خلاء قانونی در خصوص صفحات کلیک دزد، پاپآپ و ایمیلهای ناخواسته باعث میگردد تا برخورد جدی و قانونی با این دست سایتها و کاربران صورت نگیرد.این در حالی است که در بسیاری از کشورها حتی قبل از اجرای قانون مبارزه با جرایم رایانهای، قانون مبارزه با کلیک دزد، پاپآپ و ایمیلهای ناخواسته را اجرایی کرده و در این زمینه برخوردهای جدی نیز انجام دادهاند.
سردار هادیانفر با بیان اینکه آمارهای منتشر شده از سوی شرکتهای معتبر امنیتی دنیا نشان از کاهش اسپمها در سال 2013 به نسبت 2012 دارد، افزود: بیشتر انتشار پاپآپ، کلیک دزدی و هرزنامهها مربوط به کشورهای کمتر توسعه یافته است، چرا که کاربران در این کشورها دانش کامپیوتری محدودتری دارند و موارد امنیتی را کمتر رعایت میکنند.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه یکی از برنامههای پلیس فتا در کنار دستگاهها قضایی شناسایی چالشها و خلاءهای قانونی است، افزود: در این راستا پلیس فتا این خلاء قانونی را شناسایی کرده و اطلاع رسانی نیز شده است، اما هرگونه تغییر در قوانین از وظایف مجلس محترم شورای اسلامی است و پلیس یا دستگاه قضایی اجازه تغییر در قوانین را ندارند.
به گفته وی، پلیس فتا برای وضع قوانین جدید در حوزه مقابله با کلیک دزد، پاپآپ و ایمیلهای ناخواسته رایزنیهای کرده است و تلاش دارد در بازنگری قوانین جرائم رایانهای این موارد نیز از سوی نمایندگان محترم مجلس در قانون دیده شود.این خلاء قانونی باعث میگردد تا پلیس فتا برای برخورد با گردانندگان و فعالان کلیک دزد، پاپآپ و ایمیلهای ناخواسته با مشکل مواجه گردد و از قوانین دیگر استفاده نماید.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا با اشاره به اطلاعرسانی این پلیس تخصصی در خصوص پاپآپ، کلیک دزدی و ایمیلهای ناخواسته در سالهای گذشته گفت: به کاربران فضای مجازی توصیه میکنیم همکاری خود با گردانندگان سایتهای کلیک دزد، پاپآپ و ایمیلهای ناخواسته را قطع نمایند، چرا که در صورت کلاهبرداری، سرقت آنلاین و دیگر موارد مجرمانه آنها نیز مسئول هستند.
سردار هادیانفر همچنین در توصیه به کاربران گفت: یکی از شگردهای پاپآپ تبلیغات فریبنده است کاربران در مواجه با این صفحات که به طور خودکار با بازکردن صفحات دیگر باز میشود، توجه نکنند و خریدهای اینترنتی خود را از فروشگاههای دارای نماد اعتماد الکترونیکی انجام دهند.
وی افزود با توجه به اینکه از بدو تأسیس پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری های رایانه ای از طریق درج آگهی در وب سایت های مختلف در فضای مجازی پرونده های زیادی در سطح کشور تشکیل گردیده، عنوان داشت که بالغ بر60 درصد این پروندهها منجر به شناسایی و دستگیری متهمان گردیده است.
رییس پلیس سایبری کشور از هموطنان خواست تا در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد