در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک پژوهشگر آثار باستانی با اشاره به این که صدای چرخهای این آسیابها گواه قدمت معماری این اثر است، گفت: برخی از مورخان، زمان ساخت این اثر را به قبل از فتح ایران به دست مسلمانان و عدهای دیگر مربوط به 1700سال قبل از میلاد مسیح میدانند.
مهرداد صابرینیا در گفتوگو با مهر افزود: بادهای 120روزه سیستان، اصلیترین منبع انرژی آسبادهاست و این ویژگی یکی از دلایلی است که موجب شده تا اقدامات لازم برای ثبت جهانی این اثر انجام شود، اما هنوز نام این اثر در شناسنامه جهان ثبت نشده و با توجه به تخریبهایی که صورت گرفته به احتمال زیاد این اثر به ثبت نمیرسد.
وی با بیان این که این مجموعه از بزرگترین آثار خشت، گل و چوب بازمانده از گذشته است و در حقیقت در صف عظیمترین و قدیمیترین مجموعه آسبادهای جهان قرار دارد، تصریح کرد: اکنون سالهاست که تخریبها و بیتوجهیها، پیکره این میراث کهن را تهدید میکند و این در حالی است که بسیاری از متولیان و دستاندرکاران همچنان از تلاشهای خود برای ثبت جهانی این اثر سخن به میان میآورند.
صابرینیا با اشاره به این که شهر نشتیفان 40 آس باد دارد که در ارتفاع 15 تا 20 متر از سطح زمین قرار گرفته است، گفت: احیای مجدد آسیابهای نشتیفان میتواند جدای از قرار گرفتن در فهرست یونسکو، جذب گردشگران داخلی و خارجی را نیز در پی داشته باشد، اما تاکنون اقدامات چشمگیر و در خور توجهی برای حفظ و محافظت از این آثار انجام نگرفته است.
با وجود این انتقادات اما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: طی سالهای گذشته اقدامات اولیه از جمله مقاومسازی و مرمت بخشهای آسیبدیده صورت گرفته و اقدامات حفاظتی لازم برای مراقبت از این بنا پیشبینی شده است، بنابراین این اثر تاریخی به حال خود رها نشده و توجهات لازم برای حفظ این اثر تاریخی صورت گرفته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد