آملی‌لاریجانی: قوه قضاییه موظف است فراجناحی و بر اساس قانون عمل کند

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر این‌که انتقاد صحیح، سازنده، معنادار و منطبق با موازین قانونی، به نفع دستگاه قضایی است، گفت: چنین انتقادی مورد استقبال مسئولان عالی این دستگاه قرار می‌گیرد.
کد خبر: ۶۹۶۸۵۱

به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله آملی‌لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی با بیان این‌که گاهی میان انتقاد و افترا و تهمت خلط می‌شود، افزود: برخی انتقادها از روی جهل و ناآشنایی با امور حقوقی و قضایی مطرح می‌شود.

رئیس دستگاه قضا هجمه‌هایی را که علیه قوه قضاییه صورت می‌گیرد به دو دسته هجمه‌های ضدانقلاب و دلسوزان ناآگاه‌ تقسیم و درباره گروه نخست تصریح کرد: هجمه‌های ضدانقلاب در داخل و خارج از کشور قابل اعتنا نیست، چون آنان با اصل نظام مخالفند و از آنجا که قوه قضاییه در پیشانی نظام قرار دارد و در صیانت از آن به وظایف خود در برابر فتنه‌گران عمل می‌کند، مورد حمله این عده واقع می‌شود.

آملی لاریجانی در این باره با یادآوری عملکرد قوه قضاییه در برخورد با عوامل فتنه در ماجرای هجدهم تیر 78 و انتخابات ریاست جمهوری 88 افزود: طبیعی است کشورهایی که در آن حوادث و عوامل وابسته به آن طمع به براندازی نظام داشتند، عوامل کشتار کودکان در غزه را نبینند اما به قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران که می‌گوید در برابر قتل، باید حق قصاص وجود داشته باشد، هجمه حقوق بشری می‌کنند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان برخی مصادیق به پاره‌ای از این انتقادها پرداخت که «گاهی البته از سوی دلسوزان اما از روی جهالت» مطرح می‌شود و در این باره گفت: فهم اقدامات قضایی به اطلاع از موازین قانونی و دانش فقهی و حقوقی و ملاحظه محتویات پرونده نیاز دارد، اما گاهی دیده می‌شود که تفاوت مختومه شدن یک پرونده بر اساس ایرادی شکلی مانند مشمول مرور زمان شدن و مختومه شدن بر اساس صدور حکم تبرئه را تشخیص نمی‌دهند و همین ناآگاهی سبب جوسازی علیه قوه قضاییه می‌شود.

آملی‌لاریجانی با تاکید مجدد بر این‌که میان نقد و تهمت و افترا تفاوت وجود دارد، ادعای برخی از افرادی که گفته‌اند قوه قضاییه برای منتقدان خود پرونده درست می‌کند را از مصادیق افترا به دستگاه قضایی دانست.

رئیس دستگاه قضا همچنین به برخی اظهارنظرها درباره رسیدگی به پرونده فساد 3000 میلیارد تومانی اشاره کرد و گفت: با آن‌که دستگاه قضایی با شجاعت و صلابت به این پرونده رسیدگی کرد، برخی از کسانی که نه از تمکن فقهی، حقوقی و قضایی برخوردارند و نه دسترسی به پرونده دارند، رسیدگی‌های قضایی را زیر سوال برده‌اند.

آملی لاریجانی چنین اظهارنظرهایی را که با برخی «عناوین مجرمانه» از جمله افترا و تهمت همراه است از مصادیق نقد سالم ندانست و افزود: توهین و تخریب دستگاه قضایی به نفع هیچ کس نیست و در هیچ جای دنیا نیز پذیرفته نمی‌شود، قوه قضاییه باید مقتدر باشد تا بتواند از حقوق مظلومان دفاع کند. رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این‌که قوه قضاییه با «نسبت‌های ناروا» رویکرد و مسیر «درست» خود را کنار نمی‌گذارد، گفت: برخی دلسوزان نیز درباره تعدادی از پرونده‌ها توصیه‌هایی را مطرح می‌کنند اما باید دانست که قوه قضاییه موظف است فراجناحی، بامتانت و بر اساس قانون عمل کند و در عین اذعان به پاره‌ای نقایص و کاستی‌ها در قوه قضاییه، باید اذعان هم کرد که روند کلی امور قابل قبول و متکی بر رعایت قانون است.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی اضافه کرد: انتقاد سازنده نسبت به قوه قضاییه از موارد فوق خارج است و بهترین وسیله برای اصلاح و تکامل دستگاه قضایی است و همه ما موظفیم هم به انتقادهای سازنده گوش فرادهیم و هم از منتقدان تشکر کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها