به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در آستانه سالروز شهادت آیتالله دکتر سید محمدحسینی بهشتی و در دیدار با خانواده آن بزرگوار ،ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی تصریح کرد: شهید بهشتی به حق سیدالشهداء انقلاب اسلامی و حادثه فجیع هفتم تیرماه ۱۳۶۰ بود.
رییس جمهوری با بیان فرازهایی از سخنان حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی درباره این شهید بزرگوار، به این عبارت که «بهشتی مظلوم بود و مظلوم زیست» اشاره کرد و اظهارداشت: به راستی ایشان یار و همدم حضرت امام خمینی(ره) بود و خداوند مقام این شهید خدوم و یاران گرانقدر ایشان را که با وی شهید شدند، متعالی گرداند.
وی با بیان خاطراتی از شهید بهشتی در حوزه علمیه قم تأکید کرد: در تاریخ حوزههای علمیه، شهید بهشتی از اولین شخصیتهایی بود که سبک نو فراگیری علوم اسلامی، احکام دینی و تحقیق را ایجاد و ترویج کرد.
روحانی با بیان این مطلب که شهید بهشتی با شخصیت والای خود برای همه مشکلات موجود چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از پیروزی آن راه حل داشت، تصریح کرد: آیتالله شهید بهشتی انصافاً از شخصیتهای استثنایی روحانیت، لااقل در دهههای اخیر بوده است.
رییس جمهوری به شیوههای مدیریت و تدریس شهید بهشتی در حوزه و مدرسه اشاره کرد و تربیت افراد چه در بخش مدیریت تبلیغ دینی و چه مدیریت اجتماع و جامعه را از شاخصههای برجسته و ممتاز ایشان برشمرد.
وی به نقش برجسته و تأثیرگذار شهید بهشتی در نهضت انقلاب اسلامی، پیروزی، استقرار و استمرار انقلاب و جلوگیری از انحراف آن اشاره کرد و سازماندهی و ساماندهی امور در شورای انقلاب و روحانیت مبارز را از دیگر ویژگیها و نقش ایشان در انقلاب اسلامی دانست.
رییس قوه مجریه یکی از شاخصههای کمنظیر این شهید بزرگوار را بالا بودن آستانه تحمل ایشان ذکر کرد و گفت: شهید بهشتی با موافق و مخالف و حتی دشمنترین افراد با سعهصدر به مذاکره و مناظره مینشست و مناظرات ایشان در صدا و سیما گواه این مدعاست.
روحانی اداره مجلس خبرگان و مشارکت فعال در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را که در دنیا میشود به این قانون اساسی افتخار کرد ، از کارهای بزرگ و ممتاز شهید بهشتی برشمرد.
رییس جمهوری شهید بهشتی را معمار قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: نقش شهید بهشتی در ساماندهی و تکمیل ساختار قوه قضائیه جمهوری اسلامی چه به لحاظ شکلی و چه به لحاظ محتوایی ممتاز و متمایز بود.
وی با بیان این مطلب که شخصیتی را در انقلاب اسلامی سراغ ندارم که به اندازه شهید بهشتی زخم زبانها و تهمتهای فراوانی را به ایشان روا داشته باشند ولی آن بزرگوار با صبر و سعه صدر آنها را تحمل کرده باشد، اظهار داشت: نقش شهید دکتر بهشتی در تاریخ انقلاب اسلامی به حق فراموشناشدنی است و ایشان جزء مظلومترین شخصیتهای انقلاب اسلامی هستند.
روحانی دانش علمی، تسلط بر علوم متعدد، زندگی هدفمند، کسب علم در محضر عالمان و استادان بزرگ اسلامی، اخلاق حسنه، وقار، تواضع، مدیریت با تدبیر و نظم را از دیگر ویژگیهای قابل ذکر آن عالم فرزانه برشمرد و گفت: ملت ایران حادثه هفتم تیر را که یکی از سختترین و تاثرانگیزترین روزهای انقلاب اسلامی بود فراموش نخواهد کرد، بحمدالله خون آن بزرگوار و یاران گرانقدر آن توانست انقلاب اسلامی را آبیاری کند و جلوی خطرات و انحرافات آن را گرفته و تا امروز ادامه پیدا کند.
در ابتدای این دیدار ، رییس جمهوری از کتابخانه تخصصی و آرشیو بنیاد نشر آثار آیتالله دکتر شهید بهشتی و موزهسرایی که شامل عکس و خاطرات آن شهید بزرگوار و نیز اتاق شورای انقلاب اسلامی که نخستین جلسات شورای انقلاب در این مکان برگزار میشد، بازدید کرد.
همچنین پسر بزرگ شهید بهشتی توضیحاتی در خصوص ویژگیها و اخلاق حسنه و عملکردهای آن شهید بزرگوار به رییسجمهوری ارایه کرد.
در پایان این دیدار که روز جمعه و در فضایی گرم، صمیمی و توام با معنویت برگزار شد، رییسجمهور ضمن ادای احترام به مقام آیتالله شهید دکتر بهشتی و همسر بزرگوار ایشان، برای شادی روح آن بزرگواران غفران و رحمت الهی را از خداوند متعال مسألت داشت.
همچنین رییسجمهوری در این دیدار که حجتالاسلام والمسلمین شهیدی معاون رییس جمهور در امور ایثارگران و رییس بنیاد شهید ، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری و حسین فریدون دستیار ارشد رییس جمهوری نیز حضور داشتند، در دفتر یادبود آیتالله شهید بهشتی متنی را نگاشت و عکسهایی را با فرزندان و سایر اعضای خانواده آن شهید به یادگار گرفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد