به منظور ارزیابی رفتار شناختی پشیمانی «ای دیوید ردیش»، پروفسور علوم اعصاب این دانشگاه، و «آدام استاینر»، رهبر ارشد این تحقیق، مطالعه خود را با تعاریف پشیمانی آغاز کردند که روانشناسان و اقتصاددانان در گذشته ارائه دادهاند.
ردیش گفت: پشیمانی شناختی است که هنگام ارتکاب اشتباه بروز میکند اما بخش دشوار مطالعه جدا کردن پشیمانی از ناامیدی است و کلید تشخیصدادن تمایز این دو اجازهدادن به موشها برای انتخاب آنچه انجام میدادند، بود.
ردیش و استاینر مسئولیت جدیدی را طراحی کردند که از موشها میخواست آنها چه مدت زمانی تمایل داشتند برای غذای خاصی انتظار بکشند. در این ماموریت که محققان آن را «مشاجره رستورانی» نام گذاشتند، موشها با انتخاب تعداد غذا روبرو بودند اما وقتشان برای چشیدن هر غذا محدود است.
یافتههای این مطالعه نشان داد آنها تمایل داشتند برای تعدادی از مزهها بیشتر منتظر بمانند و این نشان میداد این حیوانات ترجیحات منفردی دارند.
در این میان، گاهی اوقات موشها از خیر یک غذای خوب میگذشتند اما خود را در رویارویی با یک غذای بد میدیدند.
ردیش گفت: در انسانها بخشی از مغر به نام غشای «orbitofrontal» در طول پشیمانی فعال است و ما دریافتیم موشها متوجه اشتباهشان میشدند و نشانگرهای موجود در غشای مغزی مزبور نیز نشاندهنده یک فرصت از دست رفته بود.
جالب این بود که غشای «orbitofrontal» نشان میداد این حیوانات باید چه کاری انجام میدادند تا پاداش مطلوب را از دست ندهند اما این کار را نکردند.
چنین موضوعی حائز اهمیت است زیرا شما از چیزی که به دست نیاوردید پشیمان نمیشوید بلکه از کاری که نکردید پشیمان میشوید.
این محقق بر این باور است نتایج حاصل از این مطالعه به دانشمندان علوم اعصاب کمک میکند سوالات بیشتری را برای درک بهتر این موضوع مطرح کنند که چرا انسانها کارها را به شیوههای خاصی انجام میدهند.
اتکا به این مدل حیوانی از پشیمانی، در تحقیقات آتی به محققان در درک چگونگی اثرگذاری این رفتار بر تصمیماتی که انسانها اتخاذ میکنند، کمک میکند.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دبیر سابق کارگروه مد و لباس کشور مطرح شد
امین شجاعی، کارگردان و تهیهکننده مینیسریال «دم زندگی» در گفتوگو با «جامجم» از شیرینیهای تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت