این شرایط سبب شده این روزها رسانهها بیشتر از قبل به این نکات واکنش نشان داده و در این باره اطلاعرسانی کنند.
این ماجرا سبب شده برخی انسانها در رفتار خود تجدیدنظر کرده و برای حفظ محیط زیست بیشتر از پیش تلاش کنند؛ اما نکته اینجاست که دوستدار واقعی محیط زیست شدن کار سختی نیست، زیرا اصلاح برخی رفتارهایی که هر فرد در طول روز انجام میدهد و ممکن است به چشم نیاید، میتواند در حفظ محیط زیست تاثیر زیادی بگذارد؛ برای نمونه اگر هر شخص هنگام خرید از سوپرمارکت مانند پدر و مادربزرگها از زنبیل استفاده کند از حجم زبالههای پلاستیکی که تجزیه شدن آنها حداقل به 300 سال زمان نیاز دارد کاسته میشود یا چنانچه در مصرف کاغذ صرفهجویی کنیم درختان کمتری برای تبدیل شدن به کاغذ قطع میشوند، زیرا برای تولید هر تن کاغذ باید 15 درخت تنومند را قطع کرد.
نکته دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، صرفهجویی در مصرف آب است، زیرا سطح آبهای زیرزمینی در کشورمان بسیار پایین رفته و سفرههای آب زیرزمینی زیادی تاکنون خشک شده است.
نباید فراموش کرد که این معضل رابطه مستقیمی با سرانه مصرف آب در کشور دارد، چون هر ایرانی در شبانهروز حدود 250 لیتر آب مصرف میکند، متاسفانه در برخی مناطق وضع وخیمتر است و سرانه مصرف آب به 400 لیتر در روز میرسد؛ این درحالی است که متوسط جهانی سرانه آب 130 لیتر در شبانه روز است.
افزون بر این باید نسبت به رفتار دوگانه برخی اشخاص نیز در قبال محیطزیست هشدار داد، زیرا خیلیها ادعا میکنند طرفدار محیطزیست هستند.
این افراد در جمعهای مختلف، ساعتها درباره وضع نامناسب محیط زیست کشور سخنرانی کرده و دیگران را نصیحت میکنند، اما نکته اینجاست که ادعاهای آنها در حد حرف باقی مانده و هیچ وقت از رفتار و اعمال آنها نمیتوان فهمید که این افراد اندکی دغدغه محیط زیستی دارند.
باید گفت این افراد خسارت بیشتری به محیطزیست وارد میکنند، زیرا این افراد با رفتار نامناسب خود سبب میشوند، قبح رفتارهای ضدمحیطزیستی از بین رفته و افراد بیشتری نسبت به تخریب محیطزیست بیتفاوت شوند.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد