واکنش 258 نماینده مجلس به قطعنامه مداخله‌جویانه پارلمان اروپا

پارلمان اروپا وزانت سیاسی اظهار نظر درباره حقوق بشر ایران را ندارد

رئیس‌جمهور:

پارلمان اروپا کوچک‌تر از آن است که به ملت ایران توهین کند

رئیس‌جمهور با اشاره به قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در قبال ایران اظهار کرد: از نظر دولت جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه فاقد ارزش است و پارلمان اروپا کوچک‌تر از آن است که بخواهد به ملت برزگ ایران توهین کند.
کد خبر: ۶۶۰۴۶۵

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حسن روحانی در دیدار نوروزی جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان دولتی و فعالان سیاسی با اشاره به توسعه تعاملات با جهان گفت: مذاکرات دستگاه دیپلماسی کشور با طرف‌های خارجی برای دستیابی به توافق جامع درخصوص مسائل هسته‌ای پیچیده و دشوار است، ولی با امیدواری به پیش می‌رویم، گرچه برخی تلاش‌ها در جهت تخریب این تعاملات صورت می‌گیرد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که قطعنامه‌هایی چون قطعنامه اخیر پارلمان اروپا هیچ ارزشی ندارد، گفت: در چهار سال گذشته ۶۰ قطعنامه با ادبیاتی تندتر از قطعنامه اخیر توسط این پارلمان علیه ایران صادر شد که هیچ ارزشی نداشت و درخصوص آن سر و صدایی هم نشد. خوشبختانه امروز به واسطه آرامش و شفافیت حاکم بر فضای سیاست خارجی کشور، کوچک‌ترین اهانتی به‌وضوح شنیده و البته ملت ما در برابر سخنان موهن موضع می‌گیرد.

روحانی در عین حال افزود: قطعنامه پارلمان اروپا دارای بندهایی نظیر تاکید بر مذاکره و بهره‌گیری صرف از راه‌حل سیاسی بر سر برنامه هسته‌ای است که به‌وضوح در تضاد با نظر برخی دولتمردان آمریکایی مبنی بر «وجود همه گزینه‌ها روی میز است»، می‌باشد.

وی اظهار کرد: تاکید بر توسعه همکاری‌ها با ایران، استقبال از توافق موقت هسته‌ای و تلاش برای دستیابی به توافق دائم از نکات مثبت این قطعنامه است.

تلاش برای ایجاد رونق اقتصادی همزمان با مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر این‌که دولت مصمم است تورم را امسال به ۲۵ درصد کاهش دهد، گفت: تلاش ما ایجاد رونق اقتصادی همزمان با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌هاست.

روحانی ابراز امیدواری کرد اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها، منجر به تحقق اهداف مهم دولت و مجلس از هدفمندی یارانه‌ها در سال جدید، نظیر متعادل کردن مصرف انرژی، افزایش تولید، اشتغالزایی، ارتقای نظام سلامت و حفاظت از محیط‌زیست شود. رئیس‌جمهور افزود: اگر تعداد قابل ملاحظه‌ای در این مرحله برای دریافت یارانه ثبت‌نام نکنند، منابع بیشتری در اختیار دولت برای دستیابی به اهداف عالی نظام و کمک به افراد نیازمند قرار‌می‌گیرد و وظیفه همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، افراد صاحب‌نظر و اصحاب رسانه‌هاست که در این روزها واقعیت مسائل را توضیح دهند.

روحانی با بیان این‌که در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۲ شاهد کاهش تورم بودیم، بر عزم دولت برای جلوگیری از افزایش پایه پولی کشور تاکید و اظهار کرد: «میوه ممنوعه» در دولت یازدهم استقراض از بانک مرکزی است و امیدواریم امسال مردم ایران شاهد آرامش، رفاه و عزت بیشتر در همه حوزه‌ها بویژه در بخش اقتصادی باشند.

رئیس‌جمهور با اشاره به مزین شدن ابتدای سال ۹۳ به نام حضرت زهرا(س)، نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد، همه مردم و مسئولان دست در دست یکدیگر در فضایی بانشاط، مشکلات کشور و انقلاب را یکی پس از دیگری مرتفع کنند. روحانی در خاتمه بار دیگر از آزادی سربازان میهن ابراز خرسندی کرد و خواستار رعایت اخلاق اسلامی، ادب، احترام به یکدیگر و پرهیز از توهین و دروغ در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی است، شد.

باید در زمینه آب و برق به سطح اطمینان پایدار برسیم

رئیس‌جمهور همچنین دیروز با حضور در وزارت نیرو درنشستی با وزیر، معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه با اشاره به اهمیت آب و برق در زندگی روزمره مردم و توسعه کشور بر ضرورت برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح و استفاده از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و نیروی انسانی متحد و به‌کارگیری بخش خصوصی در راستای توسعه هرچه بهتر این بخش تاکید کرد.

روحانی با اشاره به این‌که مساله آب و برق از اهمیت زیادی در کشور برخوردار است، ‌گفت:‌ در موضوع آب کشور ما دچار یک مشکل ریشه‌ای است؛ زیرا در منطقه‌ای نیمه خشک قرار دارد و به این لحاظ باید همیشه از منابع آبی مراقبت شده، در مصرف آن صرفه‌جویی شود و این منابع مورد صیانت و بهره‌برداری صحیح قرار گیرد.

روحانی با مهم قلمداد کردن نقش مدیریت منابع آب در کشور گفت: باید بتوانیم با مدیریت و برنامه‌ریزی، از منابع آبی استفاده کنیم و در حقیقت برنامه‌ریزی‌های بلندمدت ما باید برای یک جمعیت ۱۵۰ میلیونی در کشور در دهه‌های آینده صورت گیرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به حضور نیروی انسانی توانمند در وزارت نیرو و حرکت به سمت خودکفایی کامل در موضوع آب و برق گفت: امروز خوشبختانه در این زمینه روی پای خودمان هستیم و حتی خدمات فنی و مهندسی خود در بسیاری از زمینه‌ها از جمله سدسازی را به دیگر کشورها نیز صادر می‌کنیم.

روحانی با بیان این‌که مدیریت جهادی زمانی اتفاق می‌افتد که علم، دانش و مدیریت توأم با ایثار، تعهد و فداکاری باشد، خاطرنشان کرد: ما به مدیران صنعت آب و برق کشور اعتماد داشته و به آنها امید بسته‌ایم تا برای توسعه پایدار این صنعت و خدمت‌رسانی قابل‌اعتماد به مردم برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به حضور و نقش فعال بانوان کشور در مراکز علمی و دانشگاهی بر ضرورت حضور و ارتقای آنان در حوزه‌های مدیریتی تاکید کرد و افزود: امروز شرایط جهانی و شرایط جامعه ما به گونه‌ای نیست که دوران مدیریت مردسالارانه بخواهد ادامه یابد، بلکه باید معیار در انتخاب مدیران صرفا شایستگی باشد نه جنسیت و باید از هرکسی که شایستگی انجام کاری را دارد استفاده کرده و برای حضور آنها در مدیریت بخش‌های مختلف ایجاد فرصت کنیم.

روحانی با بیان این‌که باید مصرف آب در کشور را مدیریت و بهره‌وری را مدنظر قرار دهیم، گفت: عمده مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است و متاسفانه هنوز شیوه‌های آبیاری در این بخش سنتی است که باید در این راستا به منظور تامین آب کشاورزی برای تولید بیشتر محصولات از جمله خودکفایی در گندم افزایش بازده آب و بهبود روش‌ها برنامه‌ریزی شود.

رئیس‌جمهور همچنین با بیان این‌که مهار و مدیریت آب‌های مرزی باید در اولویت اقدامات قرار داشته باشد، تصریح کرد: استفاده صحیح از آب‌های مرزی که امروز بیشتر آن هدر می‌رود، می‌تواند در کشور تحولی ایجاد کند و ما باید به آن توجه کنیم.

روحانی سپس بر ضرورت اجرای قراردادهای مرزی با کشورهای همسایه در زمینه حقابه‌ها بخصوص در شرق کشور تاکید کرد. رئیس‌جمهور با بیان این‌که سرمایه‌گذاری‌ها در فناوری آب‌شیرین‌کن در حدود 2000 کیلومتر سواحل جنوبی کشور باید توسعه یابد، تصریح کرد:‌ تحقق این امر نقشی اساسی در توسعه صنایع معدنی و صنعت فولاد کشور خواهد داشت و می‌توان در این راستا از انرژی خورشیدی نیز استفاده کرد.

روحانی با اشاره به این‌که در همه طرح‌های وزارت نیرو اجرای اقدامات باید به بخش خصوصی سپرده شود تا از چابکی و پشتکار این بخش استفاده شود، گفت: بخش دولتی باید وظیفه حاکمیتی و برنامه‌ریزی را به طور جدی ایفا کند.

رئیس‌جمهور افزود: در عین حالی که به عنایات آسمانی چشم می‌دوزیم باید هم در زمینه برق و هم در مساله آب برنامه‌ریزی‌ها را به‌گونه‌ای انجام دهیم تا به سطح اطمینان پایدار رسیده و نگرانی‌های لحظه‌ای را از بین ببریم.

روحانی با اشاره به این‌که تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور باید مورد تشویق قرار گرفته و ظرفیت عظیم انرژی خورشیدی در وادی کشور پهناور ایران بتواند با توجیه اقتصادی مورد بهره‌برداری قرار گیرد، گفت: صرفه‌جویی در مصرف انرژی بسیار ضروری و توسعه فناوری‌های جدیدی که مصرف انرژی خانگی، صنعتی و کشاورزی را کاهش می‌دهند باید مورد حمایت و تشویق قرار گیرد.

رئیس‌جمهور ارتباط با کشورهای همسایه در زمینه خرید و فروش و انتقال برق را مورد اشاره قرار داد و با بیان این‌که اولین قدم تامین امنیت ملی یک کشور ایجاد یک رابطه خوب و صمیمی با همسایگان است، گفت: تفاوت ساعت اوج مصرف بین ایران و همسایگان یک مزیت قابل توجه در زمینه صادرات برق است.

روحانی ادامه داد: صادرات برق راهی برای درهم تنیده شدن اقتصاد‌های ایران و دیگر کشورها با یکدیگر است که دوستی و نزدیکی ملت‌ها را تامین کرده و بهترین راه حفظ امنیت و صلح در منطقه است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: یکی از راه‌های تحقق رهنمودهای رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی همین است که درهم‌تنیدگی اقتصاد با همسایگان شدت یابد تا زمینه‌ای برای تهدیدات و تحریم‌ها باقی نماند.

روحانی با بیان این‌که امیدواریم دست به دست هم داده و با همت مسئولان و کارکنان وزارت نیرو تابستان پیش‌رو، تابستان خوبی برای مردم باشد، گفت: ما باید مشکلات را با مردم در میان بگذاریم زیرا مردم ما مردمی خوب هستند که با مسئولان همکاری می‌کنند و امروز برای اداره بهتر کشور راهی جز حضور، تلاش و همکاری مردم در بخش‌های مختلف نداریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها