در ابتدای این مراسم رونمایی عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه سرای کشورمان با بیان اینکه موسیقی حوزه گسترده ای دارد و مخاطبان ترانه ها نیز همواره متنوع هستند، خاطر نشان کرد: قشری از جامعه ما که همیشه مشغول شنیدن موسیقی هستند به طور حتم به ترانه آن موسیقی با کلام هم گوش می دهند بنابراین آنها توقعی از ترانه و موسیقی دارند که باید توسط صاحب اثر برآورده شود.
ممیزان، ترانه را یک هنر ترکیبی نمیدانند
وی در ادامه با تشریح مولفه های یک ترانه خوب و ماندگار در حوزه موسیقی به مولفههایی چون باید و نباید های ترانه، موضوع سلامت ادبیات پارسی در ساحت ترانه و ممیزیهای موجود در بخش ترانه پرداخت و گفت: اینکه در ساحت ترانه باید سلامت ادبی وجود داشته باشد ظاهرا امر پذیرفته ای شده است که ادبیات فارسی ما هم به این موضوع تاکید می کند اما آیا رعایت سلامت ادبیات پارسی در بعضی از موارد به خلاقیت در کلام و ترانه لطمه نمی زند؟ علمایی که در بخش ممیزی هستند عموما شاعرند که در این بین باید برای محمد علی بهمنی به عنوان یک ترانه سرا تمایز قائل شد.
کاکایی ادامه داد: این ممیزان همانطور که گفتم عموما شاعر هستند و به ترانه به عنوان یک فن ترکیبی نگاه نمی کنند بلکه این مقوله را هنری متنی می دانند که باید سلامت رعایت کامل قوانین نگارشی ادبیات فارسی را داشته باشد و این مشکلی است که هنوز جایگاهش تعریف نشده است. از نظر من ترانه هنری ترکیبی است که ترانه سرا در بخش دوم آن کاملا تابع موسیق است و ارجاعاتی که در بخش دوم ترانه خود می گوید باید متناسب با اجرای موسیقی و خواننده اثر باشد تا در ذهنش کلمات متناسب با موازین موسیقی اثر ساخته شود.
فرزاد فرزین باید سن مخاطبان خود را بالاتر ببرد
محمدرضا چراغعلی موزیسین و مدرس دانشگاه هم در این مراسم نمادین رونمایی به بخش ساختاری آلبوم «شخصی» فرزاد فرزین پرداخت و گفت: به اعتقاد من بخش ساختاری این آلبوم به سمت الگوبرداری موسیقی پاپ غربی رفته است چرا که اصولا ما چیزی به نام موسیقی پاپ ایرانی هنوز نداریم و با وجودی که با موسیقی بسیار ارزشمند و اصیل ایرانی داریم اما مخاطب غیر ایرانی موسیقی پاپ هنوز نمی تواند اثری قابل توجه با عنوان موسیقی پاپ ایرانی را گوش کند و آن را با موسیقی های پاپ سایر کشورها تمایز دهد. بنابراین این چنین می شود که ما به شکل فزاینده به سراغ موسیقی های به اصطلاح یونانی می رویم که تعدادش هم کم نیست.
وی تصریح کرد: این آلبوم مشخص کرد که فرزاد فرزین تصمیم دارد سن مخاطبان آلبوم های خود را بالاتر ببرد. مخاطبانی که عموما از بین 13 تا 17 سال هستند بنابراین اگر این خواننده خوب بتواند سن مخاطبان خود را بالاتر ببرد موضوع ارزشمندی خواهد بود. ضمن اینکه باید به این نکته هم توجه داشت که ما هزاران خواننده داریم که تمام تلاش خود را می کنند تا سبک صدای 20 سالگی تا 60 سالگی خوانندگان لس آنجلسی را به انواع و اقسام آن تقلید کنند. که این روند زمانی می تواند برای ما که در ایران موسیقی کار می کنیم خوب باشد که 5 نفر بیایند و بگویند می خواهیم از جنس صدای خواننده ای چون فرزاد فرزین بخوانیم و این یعنی صاحب کاراکتر بودن یک خواننده.
منونم که من را نقد کردید !
فرزاد فرزین هم در بخش دوم این مراسم با تقدیر از حضور تعدادی از ترانه سرایان و کارشناسان موسیقی در این برنامه گفت: خیلی خوشحالم که چند روزی بعد از انتشار آلبوم این جلسه تشکیل شد. به صراحت می گویم که از نقد تمامی دوستان سخنران لذت بردم و از آنها استفاده خواهم کرد. چرا که ماهیت چنین جلساتی این است که نظرات را با هم در میان بگذاریم.
این خواننده موسیقی پاپ کشورمان با اشاره به ترانه های آلبوم «شخصی» خاطر نشان کرد: من در بخش ترانه کارشناس قدرتمندی نیستم ولی فکر می کنم به ترانه های موجود درآلبوم های موسیقی پاپ با ترانه ای که آزادانه سروده می شود نگاه متفاوتی داشته باشیم چرا که در سرودن ترانه آلبوم ها به دلیل شرایط ممیزی که وجود دارد و من هم آنها را قبول دارم باید به شکل محدود تری کار کرد دیدگاهی که در سرودن یک ترانه آزاد بدون در نظر گرفتن مقوله ممیزی چنین شرایط وجود ندارد. اما این دلیل نمی شود که ایرادات وارد شده به این آلبوم را قبول نکنم چرا که اشکالاتی در این کار وجود دارد که باید در آلبوم های بعدی نسبت به رفع آنها تلاش کنم.
مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد