معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خبر داد:

کاهش میزان باروری در ایران

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در مدت یک دهه گذشته میزان باروری در ایران به 1.9 دهم درصد کاهش یافته و هیچ کشوری در دنیا چنین کاهش رشدی نداشته است.
کد خبر: ۶۴۸۱۹۸
کاهش میزان باروری در ایران

رضا ملک زاده امروز پنجشنبه در مراسم تقدیر از پژوهشگران و مراکز پژوهشی برتر در حوزه های مختلف پزشکی با بیان مطلب فوق، افزود: با این روند، جمعیت پیر و بزرگسال در کشور در حال افزایش است که کاهش این روند نیازمند برنامه ریزی است.

وی اظهار کرد: ایران در زمینه کنترل بیماری های واگیر دار بسیارموفق بوده و اکنون علت مرگ و میر کودکان زیر پنج سال بیماری های غیر عفونی مانند بیماری های مادرزادی است.

ملک زاده افزود: به عنوان مثال، در سال 1950 بیماری مالاریا در تمام ایران شیوع داشت اما امروزه ریشه کن شده است، شاید در بخش های کوچکی گاهی دیده شود اما به عنوان یک بیماری واگیردار از بین رفته است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ایران در بخش کنترل بیماری های عفونی و واگیردار بسیار موفق بوده اما از سوی دیگر شاهد افزایش بیماری های غیر واگیر مانند افسردگی هستیم ، در حال حاضر شیوع افسردگی در کشور بالاست.

وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت کشور 30 درصد شهری و 70 درصد روستایی بود اما اکنون این رقم کاملا جابه جا شده است. این تغییر و جابه جایی در طولانی مدت مشکلاتی ایجاد می کند که امروزه با برخی از آنها مواجه هستیم از این رو باید به این بخش نگاه ویژه ای شود که هوای آلوده در کلان شهرها به ویژه تهران یکی از آنهاست.

ملک زاده گفت: ریشه بسیاری از بیماری هایی که افراد در سنین بالا به آن مبتلا می شوند ریشه در کودکی آنها دارد از این رو نحوه زندگی و محل زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: سیستم وزارت بهداشت درمان کنترل بیماری های واگیردار است ولی اکنون باید به سمت بیماری های غیرواگیر حرکت کند.

ملک زاده به تغییر روش زندگی اشاره کرد و افزود: امروزه مصرف قلیان بسیار باب شده است در حالی که ضرر یک قلیان برابر است با هفت نخ سیگار که بسیار خطرناک است، جلوگیری از این گونه اقدامات نیازمند فرهنگ سازی و صرف هزینه است.

وی اظهار کرد: در زمینه ایجاد مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه پزشکی پیشرفت های خوبی داشتیم به گونه ای که اکنون 250 مرکز تحقیقاتی در کشور وجود دارد که 567 مرکز دیگر در نوبت تصویب برای راه اندازی هستند، همچنین 30 پژوهشکده و 54 دانشگاه علوم پزشکی در کشور فعال است، این مجموعه پتانسیل بالایی است که باید مورد استفاده صحیح قرار گیرد.

ملک زاده افزود: از سوی دیگر تولید علم در زمینه پزشکی در کشور قابل توجه است به طوری که 37 درصد مقالات ثبت شده در پایگاه اسکوپوس و 38 درصد در ISI به بخش پزشکی مربوط است و یک چهارم مقالات نیز به آنها استناد شده است.

وی خاطر نشان کرد: ایران از نظر رتبه علمی در سال 2012 رتبه 17 را کسب کرد و از نظر تعداد تولید مقالات از بین کشورهای جهان کشور 28 معرفی شد. همچنین 315 مجله در رشته پزشکی در کشور چاپ و منتشر می شود که به زودی به 350 مجله افزایش می یابد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: برنامه های متنوعی مانند تهیه نقشه سلامت و نقشه توسعه علمی برای آینده در دستور کار است که درآن به موضوعات متعددی به ویژه شرکت های دانش بنیان تاکید شده است.

ملک زاده افزود: در سال جاری اعتباری حدود 200 میلیون دلار برای کمک به شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده بود.

وی تاکید کرد: در سال 2013 حدود 200 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی کشور بود از سوی دیگر تمام اعتباری که برای بخش پژوهش در نظر گرفته شد یک درصد از این میزان بوده، البته بر اساس قانون توسعه باید 2 درصد اختصاص یابد که این کار عملی نشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: 70 درصد بودجه وزارت بهداشت صرف درمان می شود و این نشان می دهد که بودجه در کشور ما هوشمند نیست، در واقع از کل بودجه پژوهشی یک میلیارد دلار یعنی کمتر از 10 درصد به بخش تحقیقات در وزارت بهداشت می رسد.

وی افزود: برخی ریسک فاکتورها در کشور وجود دارد که به آنها توجه نمی شود مثلا هر فرد درروز باید پنج نوبت میوه و سبزیجات مصرف کنند در حالی که در کشور ما 88 درصد مردم به آن توجه نمی کنند ، 48 درصد مردم اضافه وزن دارند، 50 درصد افراد بالای 50 سال از فشار خون رنج می برند و 14 درصد به دیابت مبتلا هستند که 10 درصد آنها نیاز به درمان دارند.

ملک زاده تاکید کرد: رسیدگی به این امور نیازمند بودجه است و بنابراین توجه به اقتصاد دانش بنیان لازم است و باید شرکت های دانش بنیان ایجاد کنیم همچنین با همکاری سازمان های مردم نهاد می توان بودجه را افزایش داد و با اجرای طرح های خارجی ، اعتبار خوبی وارد کشور کرد.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها