روحانی در اجلاس اتحادیه مجالس اسلامی:

مسلمانان با بحران‌ها و چالش‌های بزرگی روبرو هستند

رئیس جمهور گفت: گردهمایی مجالس کشورهای اسلامی فرصتی مغتنم برای بیان اندیشه و فهم متقابل و آشنایی عمیق با مسایل جهان اسلام و تصمیم گیری برای حرکت در مسیر جهانی معتدل تر است.
کد خبر: ۶۴۷۳۶۲
مسلمانان با بحران‌ها و چالش‌های بزرگی روبرو هستند

به گزارش واحد مرکزی خبر، حسن روحانی در آغاز سخنانش در مراسم افتتاحیه نهمین اجلاس اتحادیه مجالس اسلامی افزود: گردهمایی مجالس کشورهای اسلامی فرصت مغتنم برای بیان اندیشه، تعامل فی ما بین در حوزه های اندیشه و عمل، فهم متقابل، آشنایی عمیق با مسائل جهان اسلام و تصمیم گیری و حرکت در مسیر جهانی معتدل‌تر، مطمئن‌تر، امن‌تر و توسعه‌ یافته‌تر برای همه مسلمانان است.

وی گفت: ضروری می دانم به جهت گیری های اساسی سیاست خارجی کشورم در رابطه با جهان اسلام و آینده مسلمانان در این نشست ارزشمند اشاره کنم و آنچه از رهگذر تحولات سیاسی و استوار بر اعتدال، تدبیر و امید و مبتنی بر اخلاق و تعامل حاصل شده است را بیان کنم.

روحانی افزود:‌ همه می دانید امروز مسلمانان با موضوعات، بحران ها و چالشهای بزرگی روبرو هستند.

رئیس جمهور گفت: این موضوعات طیف قابل توجهی را در بر می گیرد از نابسامانی در مسایل امنیتی تا بحران های اقتصادی، از فقدان نظم اجتماعی تا تلاش بیش از60 ساله برای آزادی سرزمین فلسطین و قدس شریف و کوشش چند ساله اخیر برای حل سیاسی بحران سوریه.

روحانی گفت: واقعیت این است که منابع عظیم طبیعی و انسانی و جغرافیایی جهان اسلام به گونه ای مناسب و صحیح برای مقابله با طیف مشکلات و مصائب مسلمانان به کار گرفته نمی شود.

وی افزود: بدون تردید مسلمانان با ثروت عظیم اقتصادی و موقعیت ژئوپلیتیک و موثر و تعیین کننده می باید به مراتب بهتر از آنچه که امروز شاهد آن هستیم در جهان زندگی کنند و جایگاه شایسته تری در میان ملل و مذاهب دیگر داشته باشند.

رییس جمهور گفت: علاوه بر مواهب طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیک و جمعیت مناسبی که مسلمانان در اختیار دارند ثروت عظیم تری به نام اسلام در میان ما وجود دارد که اگر اصول و مبانی آن را مدنظر قرار دهیم در مدت زمان بسیار کوتاهی سرزمین های اسلامی از قلب آفریقا تا دورترین نقاط آسیا با تمسک به آیه شریفه «واعتصموا به حبل الله جمیعا و لاتفرقوا» از وحدت ، ثبات، پیشرفت، معنویت و عزتی کم نظیر در سطح جهانی برخوردار خواهند شد.

وی گفت: اگر ما مسلمانان به راستی و در عمل به آموزه های بلند اسلامی عمل کنیم، به جای آن که شاهد مشکلات دیگر در خانواده بزرگ جهان اسلام باشیم، برکت و گشایش در افق پیش رو را شاهد خواهیم بود.

رئیس جمهور گفت: آنچه اسلام به ما می‌آموزد و در آیات الهی و سنت پیامبر اسلام و خاندان مطهر ایشان و سخنان گوهربار مندرج در کتب روایی شیعه و اهل سنت است این واقعیت است که مصلحت و منفعت جمع را اولویت دهیم.

روحانی افزود: به همه مسلمانان از هر گوشه جهان اسلام باید با دید تساوی نگاه کنیم و به دانش و علم اهمیت دهیم و با اعمال خود موجبات دعوت همگان به دین مبین اسلام را فراهم کنیم.

وی گفت: باید برای تفاهم، همزیستی، تسامح و حل و فصل سریع اختلافات و مشکلات نهایت کوشش را به عمل آوریم.

روحانی افزود: به عنوان رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران اعلام می کنم که چنین رویکردی به جهان اسلام دارم و در تصمیم های خود منافع سیاسی و امنیتی همه کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای مسلمان همسایه را به صورت متقابل مد نظر داریم.

وی گفت: آنچه می تواند همه مسلمانان از هر قومیت و ملیتی را متوجه مسائل و مصائب جهان اسلام کند جایگاه ما در نظام بین الملل و میان ملت هاست.

رئیس جمهور افزود: در سال های 1982 تا 1987 کشورهای در حال توسعه 31 درصد و کشورهای پیشرفته 69 درصد از تولید ناخالص جهانی را در اختیار داشتند و پیش بینی می‌شود در سال های 2012 تا 2017 سهم کشورهای در حال ظهور اقتصادی 74 درصد و کشورهای پیشرفته 26 درصد باشد.

روحانی گفت: سؤال اینجاست که جایگاه کشورهای اسلامی در میان اقتصادهای در حال ظهور و نوظهور جهان به چه صورت است؟

وی افزود: مطالعات و آمارها نشان می دهد سهم شرق آسیا و آمریکای لاتین به مراتب بالاتر از کشورهای اسلامی است.

روحانی گفت: امروز به وضوح اثبات شده است که اقتصاد کشورها و بنگاه های تولیدی، تجاری، بانکی و مالی از یک طرف و رضایتمندی شهروندان و احترام به حقوق و ارزش ها و خواست آنها از سوی دیگر استوانه های عزت، سربلندی، استقلال و حفظ هویت و فرهنگ هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها