آخرین نمونه این موارد، کتابی است تحت عنوان «وظیفه: خاطرات یک وزیر در زمان جنگ» که توسط رابرت گیتس وزیر دفاع پیشین آمریکا نوشته شده است.
هفته پیش که برای اولین بار خلاصهای از این کتاب در روزنامه والاستریت ژورنال چاپ شد، جنجال به وجود آمد.
در آن خلاصه آمده بود گیتس در کتابش علاوه بر انتقاد شدید از اوباما به دلیل سیاستهایش در افغانستان و عراق، جو بایدن، معاون اوباما را بیش از همه کوبیده بود.
حال به نظر میرسد با گذشت زمان و اعلام جزئیات بیشتری از این کتاب، جنجالهای بیشتری در راه باشد زیرا گیتس در کتابش از افراد بیشتری انتقاد کرده است.
آنگونه که منابع خبری همچون ایسنا گزارش دادهاند، گیتس در کتاب خود مینویسد: در زمانی که سمت معاون مشاور امنیت ملی دولت جورج بوش پدر را داشتم نخستین بار که نتانیاهو را دیدم احساس کردم فردی سطحینگر و متکبر است.
در آن زمان نتانیاهو، معاون وزیر امور خارجه اسرائیل بود. رابرت گیتس در این باره نوشت: سطحینگری و انتقادهای نتانیاهو از سیاستهای آمریکا علاوه بر تکبر و بلندپروازیهای بیپایان وی، از نظر من نوعی توهین بود البته انتقادهای گیتس فقط محدود به دوستان بسیار نزدیک آمریکاییها نمیشود و او در کتابش شرکای خود در آسیا را نیز مورد هجمه انتقادهایش قرار داده است.
وی در این کتاب نوشته است: روه مو هیون که در سالهای 2003 تا 2008 رئیسجمهور کرهجنوبی بود، احتمالا کمی دیوانه است، زیرا آمریکا و ژاپن را دو تهدید بزرگ امنیتی در آسیا خوانده است.
در کنار تمام این توصیفها و انتقادها نمیتوان از یک حقیقت براحتی گذشت. باید پرسید چرا مقامات آمریکایی زمانی که در قدرت هستند این انتقادها و سرزنشها را عنوان نمیکنند. چندی پیش نیز سوزان رایس، وزیر خارجه پیشین آمریکا در کتاب خاطراتش از برخی سیاستمداران دنیا انتقادهای عجیب و غریبی کرده بود.
حسین خلیلی - گروه بینالملل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمیشود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز میدهد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران: