در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علیاکبری که برنز 2009 و طلای جهانی 2010 را در کارنامه دارد و در سال 2011 به دلیل مشابه دو سال با محرومیت مواجه شده بود، در شرایطی در رقابتهای جهانی 2013 برای تیم ملی ایران روی تشک رفت که به گفته خودش به پیشنهاد 250 هزار دلاری جمهوری آذربایجان پاسخ رد داده بود. با این حال این کشتیگیر که در بوداپست بر تمام حریفانش چیره و در نهایت طلایی شد، در عین ناباوری برای دومین بار دوپینگی اعلام و برای همیشه از ورزش محروم شد. هرچند این کشتیگیر سنگین وزن در دو روز گذشته سیاست سکوت را در پیش گرفت، اما علیرضا رضایی، نایب رئیس و سخنگوی فدراسیون کشتی در این باره تصریح کرد: علیاکبری پس از دوران دو ساله محرومیتش در رقابتهای دانشجویان جهان در حالی نقره گرفت که تست دوپینگ او منفی اعلام شد، ما به وی اعتماد کردیم و هیچگاه تصور نمیکردیم او مجددا چنین اشتباهی مرتکب شود. اصولا به تمامی ملیپوشان آموزشهای لازم را دادهایم، اما اینکه برخی کشتیگیران بی توجه به این مسائل خودسرانه مواد نیروزا میزنند، از حیطه اختیارات ما خارج است.
وی تصریح کرد: فدراسیون کشتی به هیچ عنوان قصد توجیه ندارد، اما به هر حال نمیتوان رفتار برخی کشتیگیران را حتی در خارج از اردو نیز تحت کنترل مداوم و شدید قرار دهد.
در این باره علی اشکانی که در زمان رقابتهای جهانی مدیریت فنی تیم ملی کشتی فرنگی را بر عهده داشت، گفت: این خبر واقعا غیرقابل باور بود، زیرا در اردوهای تیم ملی همه برنامههای دسترسی به داروها و مکملها زیر نظر پزشک تیم انجام میگرفت. این کشتیگیر یک بار پس از پایان محرومیتش تست دوپینگش منفی بود و در مسابقههای دانشجویان جهان نیز تست او منفی شد، نمیدانم چرا این بار تست او، آن هم برای مسابقههای جهانی مثبت اعلام شده است؟
تیم بدون پزشک در بوداپست
دکتر داود آزادبخت، پزشک تیم ملی کشتی آزاد که پیشتر به طور همزمان پزشک تیم ملی کشتی فرنگی نیز بود، در این باره به جامجم گفت: علیاکبری زمانی که من پزشک تیم ملی کشتی فرنگی بودم به طور کامل با ما هماهنگ بود و پیش از مصرف هر دارو یا مکملی مشاوره لازم را از ما میگرفت. اصولا کشتیگیران با ما خیلی صمیمی بودند و از ما حرف شنوی داشتند، اما اینکه در مدتی که کادر پزشکی کشتی فرنگی و آزاد از هم جدا شد چه اتفاقی افتاده است و اصولا خود علیاکبری مقصر است یا ناخواسته به این سرنوشت دچار شده، بحث دیگری است.
دکتر آزاد بخت با بیان اینکه بعید نیست کسی از روی تعمد و سهلانگاری علیاکبری را به این مسیر سوق داده باشد تا به فدراسیون کشتی و ستاد ملی مبارزه با دوپینگ(نادو) ضربه بزند، افزود: همه به خوبی میدانند که رسول خادم تا چه حد نسبت به بحث مبارزه با دوپینگ جدی است و ماموران نادو هم از کشتیگیران تست گرفتهاند و یادمان باشد تست دوپینگ مثل فشار خون نیست که انتظار داشت هر روز نادو از ورزشکاران تست بگیرد.
در حالی که محافل مختلف از اعزام حدود 95 نفر به رقابتهای جهانی بوداپست خبر داده بودند، دکتر آزاد بخت درباره شرایط پزشکی کشتی ایران در بوداپست، گفت: من به عنوان پزشک تیم ملی کشتی آزاد همراه این تیم بودم و همراهیام با تیم به این ترتیب برنامهریزی شده بود که همراه تیم ملی کشتی آزاد به تهران برگردم، اما روزی که میخواستم برگردم، خطیب سرپرست فدراسیون از من خواست در بوداپست بمانم و همراه تیم ملی کشتی فرنگی باشم، امری که از پیش هماهنگ نشده بود و من به دلیل مشکلات تحصیلی فرزندم به هیچ عنوان نمیتوانستم زیر بار این خواسته بروم.
وی گفت: دلیل درخواست سرپرست وقت فدراسیون این بود که دکتر ملکمحمدی پزشک فرنگیکاران به دلیل صادر نشدن روادید از سفر به بوداپست بازمانده بود، اتفاقا هنگام نمونهگیری از امیر علیاکبری دکتر امیر ساسان متخصص تغذیه به همراه او در اتاق مخصوص نمونهگیری حاضر شده بود.
دکتر آزادبخت در عین حال خواستار مبارزه هرچه جدیتر با بحث توزیع مکملهای ورزشی در سطح باشگاهها و اماکن ورزشی و برخورد جدی با متخلفان شد تا هیچ ورزشکاری حتی به طور ناخواسته هم مکمل آلوده مصرف نکند.
علیاکبری فریب خورده است
اما ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) برای مراقبت از ورزشکاران مطرح چگونه عمل میکند؟ دکتر لطفعلی پورکاظمی، دبیرکل نادو در پاسخ به این پرسش جامجم، گفت: در کنار برنامههای آموزشی گستردهای که برای ورزشکاران سراسر کشور داریم مطمئنا ملی پوشان سرشناس و مدالآور بیشتر در کانون توجه ما قرار دارند و خود آنها نیز حواسشان جمع است که ناخواسته گرفتار نشوند؛ امثال بهداد سلیمی، حمید سوریان، محمد باقری معتمد و غیره حتی برای مصرف یک قرص معمولی نیز از ما مشاوره میگیرند. این در حالی است که نادو سالانه بیش از 60 هزار بروشور، کتابچه و سیدی آموزشی بین فدراسیونهای ورزشی، اردوهای تیم ملی و باشگاههای ورزشی سراسر کشور توزیع کرده و در کنار آن برنامههای آموزشی مستقیم نیز در سراسر کشور برای مربیان و ورزشکاران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ماموران نادو به دو شکل سرزده و گاهی با هماهنگی فدراسیونهای ورزشی از ورزشکاران ملی تست میگیرند، افزود: به هر ترتیب در حالی که رسانه ملی بخوبی در این رابطه هشدارهای لازم را به ورزشکاران میدهد و دیگر رسانهها با حساسیت موضوع را دنبال میکنند متاسفانه برخی ورزشکاران مثل امیر علیاکبری یا محمد پراش ملیپوش دوچرخهسواری که در روزهای گذشته به هشت سال محرومیت محکوم شد، فریب افراد ناآگاه را میخورند و با این تصور که تاثیر فلان دارو خیلی زود از بین میرود مبادرت به مصرف کرده و به چنین سرنوشتی دچار میشوند.
وی گفت: افسران نادو پیش از عزیمت تیم ملی کشتی از کشتیگیران تست گرفتند، اما به هر حال باید توجه داشت بر اساس کار تحقیقی و بررسی که ما انجام دادیم 95 درصد دوپینگیها آگاهانه است و کمتر کسی میتواند ادعا کند که از سر ناآگاهی دوپینگی شده است.
پورکاظمی با تاکید بر عزم فدراسیون کشتی برای مبارزه با دوپینگ گفت: رسول خادم از همان بدو بر عهده گرفتن مدیریت تیمهای ملی کشتی و سپس سرپرستی فدراسیون کشتی، با ما تعامل بسیار خوبی دارد و به طور جدی خواستار آموزش و برخورد نادو با متخفان دوپینگ در کشتی شده که همکاری او در این زمینه ستودنی است.
امید توفیقی / گروه ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد