
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
گذشته از گورستانهای تاریخی که در بیشتر موارد گمنام بوده، کمتر کسی از وجود آنها در این استان با خبر است، قبرستانهای تاریخی سدهها و دهههای اخیر نیز مورد بیمهری و کمتوجهی قرار گرفتهاست و در سایه همین بیتوجهیها هر روز آماج تخریب و تاراج قرار میگیرد.
یک پژوهشگر تاریخی در این باره به فارس گفت: نگارههای قبری و حکاکیهای قبرستانهای موجود در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر ماهیت تاریخی، گویای شرایط اجتماعی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی زمانهای مختلف است.
فریدون داوری با اشاره به اینکه بعد از اسلام، گورستانها بیشتر اطراف امامزادگان توسعه مییافت، افزود: تصویرگری روی سنگ قبرهای بسته به جایگاه اجتماعی، جنسیت و شغل افراد متفاوت بوده است.
داوری تصریح کرد: برای مثال نقش خورشید روی سنگقبرها نشانی از دینداری فرد متوفی و تصویر سوارکار، نشاندهنده دلاوری و جوانی بود. همچنین روی قبر مسلمانان و بخصوص سادات از نام ائمه اطهار(ع) استفاده میکردند و استفاده از آیات قرآن روی قبور نشاندهنده افراد عالم و روحانی بود.
اتفاقی که در سالهای اخیر به چشم میخورد، تخریب قبرستانهای تاریخی و سنگقبرهای با قدمت زیاد ازسوی برخی دستگاههای دولتی است؛ تخریبی که به دلیل توسعه حرم امامزادگان و به بهای حذف بخشی از میراث تاریخی و معنوی این دیار صورت میگیرد و کسی هم در این زمینه پاسخگو نیست.
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
نتایج سفر یکروزه بشار اسد به تهران هنوز ادامه دارد
گزارشی از مراسم رونمایی از تازهترین کتابهای انتشارات جامجم
گفتوگوی اختصاصی با داوود میرباقری که از اواخر آذر ۹۸ مشغول ساخت سریال سلمان فارسی است
گفتوگو با حمید ابراهیمی، بازیگر سریال «حکم رشد»
گفتوگو با مجید اسماعیلی، داور برنامه عصر جدید:
گفتوگوی «جامجم» با حمیدرضا قربانی، کارگردان «مغز استخوان»:
موسی جابری، کارگردان مستند «تماشای بهار» در گفتوگو با «جامجم»: