آیتالله محمد امامی کاشانی امروز در خطبههای نمازجمعه امروز تهران افزود: هیئت دولت به حمدالله تشکیل شد و امیدواریم برای آنچه واقعا رضای خدا و صلاح کشور است، موفق شوند و بتوانند مشکلات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اخلاقی کشور را حل کنند چرا که همه اینها به یکدیگر وصل هستند و در هم پیچیده شدهاند.
وی با بیان اینکه همه باید به دولت کمک کنیم، گفت: الحمدالله در مجلس و قوه قضائیه این هماهنگی وجود دارد و ملت هم باید به دولت کمک و از او حمایت کنند، چون این حمایت خیلی در عمل دولت به آنچه که میگوید، نقش دارد.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان تصریح کرد: صدق نیت و دل پاک میتواند تاثیرگذار باشد فقط آدمی باید تلاش کند، اگر یک قدم در راه خدا تلاش کنیم، خدا هم کمک میکند و فقط تلاش و کوشش و انگیزه در راه خدمت به مردم و مدیریت کشور به سوی راهی که انتظار امام عصر است که میتواند مشکلگشا باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اوضاع جهان اسلام و کشورهای اسلامی گفت: مشاهده میکنید که با کمال تاسف در مصر، سوریه و نقاط دیگر جهان مشکلاتی پیش آمده است، این مشکلات گرفتاریهایی هستند که چند نکته را به ما گوشزد میکند، نکته اول این است که بدانید دنیای کفر و دنیای اسلام اینچنین هستند، اسلام دشمن دارد، اینکه یک فرعونی می آید و به ملتی مانند ملت مصر خیانت میکند و بعد او را آزاد میکنند، این اوضاع و شرایط دنیای اسلام است.
وی با طرح این سوال که دراین شرایط چه باید کرد، گفت: قرآن خطاب به جهان اسلام بیان فرموده که گروهی از شما باید باشد که منکر و معروف را بگوید، باید پرسید نخبگان شما کجایند، علمای اسلام کجایند؟ این مسئله تکفیری، این مسئله وهابیت، اینکه الان به عنوان سلفیگری به جان جهان اسلام افتادند، این موضوعی سیاسی است که از اوایل قرن سوم شروع شد.
آیتالله امامی کاشانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: با کشتارها و خشونتهای اینچنینی چه باید کرد؟ اینجاست که قرآن میگوید علما کجایید؟ آن زمانی که همین فکر سلفیگری به مصر آمد، در تاریخ آمده افرادی با آن مقابله و در برابر آن ایستادگی کردند و اجازه ندادند این فکر در مصر رشد کند.
وی با طرح این سوال که باید دید وظیفه علمای اسلام و اهل سنت چیست، گفت: مسئله تکفیری و سلفیگری امروز عبور کرده و اسلام را زیر پا گذاشته است و علمای اسلام و اهل سنت باید نسبت به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
خطیب نمازجمعه تهران افزود: نویسندگان در مصر و لبنان و همه علمای اهل سنت امروز کجایند؟ چرا فکر نمیکنید؟ امروز قلمها باید در تبیین دین اسلام به حرکت درآیند، کتابها باید نگارش شوند تا متوجه شوند اسلام یعنی چه، پاسخ این افراد باید داده شود.
آیتالله امامی کاشانی ادامه داد: باید به فکر دنیای اسلام ودین اسلام باشیم وگرنه این فکر (سلفیگری و تکفیری) به پیش میرود و میکشد، این موضوع امروز وظیفهای برای تمام دانشمندان جهان اسلام است.
وی افزود: خوشبختانه در کشورمان ولایت فقیه داریم، در نقاط دیگر جهان، جهادشان باید تقویت شود ولی در کشور ما به لطف خدا از زمانی که امام خمینی(ره) این نهضت را پیریزی کرد، ولایت فقیه توانست توحید را تبیین کند و ما هم باید به این موضوع توجه کنیم. باید نسبت به مسئله ولایت در همه شرایط توجه داشته باشیم و عمدتا جهان اسلام باید از این فکر اسلامی و این تفکر اسلامی استفاده کند، دانشمندان شیعه هم روی موضوع انتظار فرج قلمفرسایی کنند.
به گزارش فارس، امام جمعه موقت تهران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به شخصیت انسان گفت: انسان شخصیتی عمیق دارد و باید بگویم عمق و باطن انسان خیلی بالاتر از آنچه که در کتب روانشناسی غرب درباره شخصیت انسان مطرح شده، است.
وی با بیان اینکه نکته مهمی که قرآن روی آن تاکید دارد باطن انسان است، تصریح کرد: نبوت در حقیقت اکمال عقل است، فطرت انسانها فرق میکند، فطرت پیامبر اوج خاصی دارد، فطرت در واقع رشد به سوی خداست و این رشدی نامحدود است و بایدبدانیم انسانها مانند پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) نامنتاهی هستند، درست است که ما مانند آنان نامتناهی نمی شویم ولیکن میتوانیم در راه خدا حرکت کنیم.
آیتالله امامی کاشانی همچنین با اشاره به برخی مشکلات در زندگیهای مشترک، تاکید کرد: این چه زندگی است که انسان در ویرانه باشد؟ باید بدانیم اگر گناه وارد زندگی مان شود، روزه و نماز را به زمین میزند، آیا طلاقها جز این است که انسان راه فطرت و معیار را گم کرده و انسان به حرفهای غلط و پوچ افتاده است؟ فطرت میتواند آدمی را به همه جا برساند، باید از شرایط زندگی استفاده کمال داشته باشیم. چرا زندگی آدمی باید دروغ، تهمت و غیبت شود؟(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت