مهدی شجاعی، اظهار کرد: اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور نسبت به روزنامهنگاران و خبرنگاران که در دولت هشتم تصویب شده بود همچنان دچار مشکل است و علت آن این است که کمیتههای تخصصی مربوط به این قانون که ترکیبی از نمایندگان و کارشناسان دستگاههای مختلف است نسبت به مصادیق خبرنگارانی و روزنامهنگاری ابهام داشتند و دارای وحدت رویه نبودند.
مدیرعامل صندوق حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران با بیان این که هماکنون خبرنگاران و روزنامهنگاران هنوز نتوانستهاند از مزایای این قانون بهرهمند شوند، افزود: یکی از علل عمده آن را میتوان ابهام در اجرای قانون عنوان کرد.
وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه روز خبرنگار با ابتکار عمل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی لایحهای در دولت تصویب شد که تشخیص مصادیق خبرنگاران به جای کمیتهتخصصی مسئول وزارت ارشاد باشد.
وی بیان داشت: همچنین خبرنگاران بیمه شده توسط صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان نیز نمیتوانستند مشمول قانون شوند که با مصوبه سال گذشته دولت این مشکل رفع شد و بیمه شدگان صندوق حمایت میتوانند مشمول این قانون شوند.
شجاعی گفت: لازم بود که آخرین گام هم برداشته شود یعنی آئیننامه کار حرفهای روزنامهنگاری که مصادیق خبرنگاری را کاملاً شفاف و تعیین میکرد تصویب و اجرایی شود.
رئیس صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان اظهار داشت: خوشبختانه 7 مرداد این نامه در جلسه شورای معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به ریاست وزیر ارشاد تصویب شد.
به گفته وی؛ با تأیید وزیر ارشاد طی روزهای آینده انتظار میرود تا این امر به منظور اجرا از سوی معاونت مطبوعاتی ابلاغ شود.
وی خاطرنشان کرد: متعاقب ابلاغ آیین نامه صدوق حمایت از نویسندگان کارگاههای آموزشی برای کارشناسان ادارات کل ارشاد استانها در تهران برگزار میکند. ( فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد