روزنامه اتریشی استاندارد با اشاره به اینکه کشت گندم از دو هزار و ۲۰۰ سال قبل در ایران باستان رواج داشته است، نوشت: در کوههای زاگرس ایران، آثار باقی مانده کشت گندم در زمانهای قدیم کشف شده است.
این روزنامه پرشمارگان اتریشی افزود: این آثار حاکی از کشت گندم توسط ساکنان این مناطق از دو هزار و ۲۰۰ سال قبل میباشد.
استاندارد اضافه کرد: ساکنان این مناطق شکارچی بوده و از ۱۲ هزار سال قبل یعنی دوران پس از یخبندان، مزارع گندم داشتند.
این روزنامه نوشت: آن زمان مردم به طور مرتب محل زندگی خود را عوض میکردند و دائما در حال کوچ و حرکت بودند.
روزنامه اتریشی با اشاره به باقی ماندن آثار کشت گندم در برخی مناطق ایران، آورده است: باستانشناسان دانشگاه توبینگن میگویند که قدمت آثار به جا مانده دو هزار و ۲۰۰ سال تخمین زده میشود.
روزنامه اتریشی با بیان اینکه اولین محصولات گندم، عدس و جو بود، تصریح کرد: بسیاری از محصولات ایرانیان آن دوره، غذای پایه و اصلی مردم جهان امروز است.
روزنامه سوییسی ۲۰ مینوتن نیز در گزارشی با اشاره به تحقیقات برای پیدا کردن اولین نشانههای پیدایش کشاورزی در جهان، نوشت: خاکبرداریها برای پیدا کردن زمان پیدایش کشاورزی اینک در شهر چوغا گلان در ایران و در کنار مرز عراق با موفقیت روبرو شده است.
این روزنامه افزود: باستانشناسانی که در این شهر در حال کاوش بودند با وسائل و ابزار کشاورزی که با استخوان یا آهن ساخته شده بود، برخورد کرده اند و موضوع مهمتر، کشف باقیماندههای ۳۰ هزار فقره گیاه مختلف از یک منطقه کشاورزی است که قدمت دو هزار و ۲۰۰ ساله دارد.
روزنامه سوییسی نوشت: این یافتهها تاریخ کشاورزی در عهد کهن را نشان میدهد. کشفیات نشان میدهد که تقریبا ۱۲ هزار سال پیش چگونه کشاورزی صورت میگرفته است و ضمنا نشان میدهد که با گذشت زمان چگونه کشاورزی متحول تر و حرفهای تر شده و کشت و کارها با نیازهای روزمره همسو میشده است. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد