موزه مکتب کمال‌الملک افتتاح شد

موزه کمال‌الملک در باغ نگارستان تهران که روزگاری مدرسه صنایع مستظرفه بود، با نمایش بسیاری از تابلوها و آثار این استاد فقید و شاگردانش گشایش یافت.
کد خبر: ۵۸۰۰۴۱

به گزارش جام‌جم، با افتتاح این موزه درهای باغ نگارستان روی مردم گشوده شد. باغ نگارستان در میدان بهارستان همان مدرسه صنایع مستظرفه است که کمال‌الملک بعد از بازگشت از اروپا بنا نهاد. کمال‌الملک در این مدرسه به تربیت بسیاری از شاگردان خود پرداخت. بعدها همزمان با تاسیس دانشگاه تهران، این مرکز به عنوان ساختمان اولیه دانشگاه تهران مورد استفاده قرار گرفت.

در این مراسم ابتدا حاضران در تالار مرحوم بدیع‌الزمان فروزانفر گرد هم آمدند و سخنرانی‌هایی ایراد شد. محمدجواد شوشتری، رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای تاسیس این موزه گفت: با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که با دانشگاه تهران داشتیم، اقدام به بازسازی فضای تاریخی باغ نگارستان کردیم و این فضا را که از زمان فتحعلی شاه شاهد اتفاقات مهمی در عصر معاصر بوده، با هدف هویت‌سازی شهر تهران تبدیل به یکی از نقاط گردشگری می‌کنیم. تاسیس موزه مکتب کمال‌الملک هم بر همین اساس شکل گرفت.

در ادامه پرویز کلانتری، هنرمند نقاش از کمال‌الملک به عنوان نقطه عطف هنر معاصر ایران یاد کرد که از سوی روشنفکران با کم‌لطفی روبه‌رو شد. آیدین آغداشلو، نقاش نیز با تمجید از وقار کمال‌الملک او را مهم‌ترین نقاش صد ساله گذشته کشور دانست.

ذکر خاطره جمشید مشایخی و علی نصیریان به عنوان بازیگران فیلم کمال‌الملک ساخته علی حاتمی بخش دیگر این برنامه بود.

سپس احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران در سخنانی گفت: مدیریت شهری طی ماه‌های گذشته دو موزه قصر و مکتب کمال‌الملک را بازسازی و در جهت فرهنگ‌سازی شهر تهران احیا کرده است.

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران هم آخرین سخنران مراسم بود که با انتقاد از نگاه صرفا خدماتی به شهرداری گفت: ما در یک برنامه جامع قصد داریم برای احیای هویت شهر تهران حصار عصر ناصری را دوباره احیا کنیم تا زمینه حضور توریست‌های داخلی و خارجی را برای آشنایی با شهر تهران مهیا کنیم. تاسیس موزه مکتب کمال‌الملک نیز بر همین اساس است.بعد از سخنرانی‌ها حاضران به سمت موزه مکتب کمال‌الملک رفتند و شهردار تهران رسما این موزه را افتتاح کرد. در این موزه آثار درخشانی از کمال‌الملک و شاگردانش مانند علی‌اکبر مزین‌الدوله، حسین شیخ، ابوالحسن‌خان صدیقی، علی‌اکبر صنعتی، حسن علی خان وزیری و آیشاک دیده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها