عصر ویکتوریا بهعنوان یکی از عصرهای سازنده در تاریخ بشری همواره از سوی تاریخنگاران مورد توجه بوده است. اختراعات، اکتشافات و موسیقی تحسینشده آن زمان، هنوز هم در دوران امروزی متجلی و طنینانداز است. عصر ویکتوریا، سالهای سلطنت او از 1837 تا 1901 یعنی زمان مرگش را در برمیگیرد. البته مقایسه ضریب هوشی مردم آن دوران با مردم امروز شاید غیرممکن بوده و حداقل با روشهای سنتی امکانپذیر نباشد. بنابراین محققان زمان واکنش به محرکهای بصری را به عنوان روشی جایگزین برای مقایسه سطح ضریب هوشی پیشنهاد کردند.
خود تستها و آزمونهای ضریب هوشی مدتهاست مورد بررسی موشکافانه قرار گرفتهاند، چراکه بسیار یکطرفه عمل میکنند. مثلا سنجش میزان تحصیلات، معیارهای اجتماعی و دیگر عواملی که براحتی تعریف شده نیستند از جمله مواردی است که توسط تستهای رایج IQ مورد بررسی قرار میگیرد. سایر پژوهشها نشان داده است سلامت کامل، وضع تغذیه و میزان خستگی میتواند نمره IQ را کاملا تحت تاثیر خود قرار دهد. به همین دلیل تیم پژوهشی از RT به عنوان معیاری برای ارزیابی آنچه هوش عمومی نامیده میشود، استفاده کردهاند هر چند خودشان معتقدند این کار یک اندازهگیری از شناخت اولیه است. محققان RT را به عنوان سنجه هوش کشف نکردهاند بلکه آنها از ادعاها و کشفیات دیگر پژوهشگران در طول سالها استفاده کردهاند. پژوهشهایی که اثبات میکند RT راهی است برای اندازهگیری درست هوش حقیقی یک شخص. یک سنجه هوش که متاثر از سطح تحصیلات، بیماری، گذشته شخص و دیگر فاکتورها نیست.
با استفاده از چنین ادعاهایی تیم پژوهشی تستهای RT موجود در فاصله زمانی بین سالهای 1884 تا 2004 را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند نرخ RT در این بازه زمانی به آرامی افزایش یافته است. برای مردان، این رشد از 183 میلیثانیه به 253 میلیثانیه بوده، در حالی که در زنان از 188 میلیثانیه به 261 میلیثانیه رسیده است. پژوهشگران معتقدند این موضوع ثابت میکند مردم در طول زمان کمتر باهوش شدهاند. آنها ادعای خود را با ارائه دلیلی برای کاهش هوش تقویت میکنند: مردم باهوشتر فرزندان کمتری نسبت به افراد کمتر هوشمند دارند.
البته به این ادعای تیم محققان اروپایی به عنوان یک ادعای بحث برانگیز نگاه خواهد شد. در ضمن هنوز هیچ اثباتی برای این مدعا که زمان واکنش بدرستی به عنوان یک سنجه هوش عمل میکند یا خیر ارائه نشده است. همچنین اطلاعات موجود نشان میدهد محققان زمان واکنش مردم را در آزمایشهایی با سوژههای تصادفی اندازهگیری کردهاند. در واقع آنها آزمایشها را بر مبنای اصول دقیق علمی بنا نکردهاند. نکته دیگر توجه به اثر فلین است که پژوهشگران بر مبنای آن به این نتیجه رسیدهاند که از جنگ جهانی دوم تاکنون میانگین ضریب هوشی افزایش یافته است.
phys.org / مترجم: آتنا حسنآبادی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد