همزمان با کاهش رشد اقتصادی در چین، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، دور جدید سقوط آزاد قیمت جهانی طلای سیاه هم در بازارهای چهارگوشه جهان کلید خورده است.
بر این اساس بهای نفت خام وست تگزاس آمریکا، نفت کرکوک و سبک بصره عراق، نفت سنگین ایران، سبد اوپک، عمان، دبی به زیر 100 دلار به ازای هر بشکه کاهش یافته است و این نفت ها در محدوده 99 تا 97 دلار به مشتریان عرضه می شود.
از سوی دیگر نفت خام های اورال روسیه و برنت دریای شمال هم در آخرین معاملات بازار جهانی در محدوده 100 تا 101 دلار به مشتریان عرضه شده است و پیش بینی می شود با ادامه بحران اقتصادی در اروپا بهای این دو نوع نفت هم به زیر 100 دلار سقوط کند.
در این بین بر اساس آخرین گزارش شرکت ملی نفت ایران از ابتدای ماه جاری میلادی تاکنون متوسط قیمت هر بشکه نفت خام سبک ایران 101 دلار و 26 سنت و قیمت هر بشکه نفت خام سنگین ایران 99 دلار و 87 سنت به مشتریان عرضه شده است.
به اعتقاد کارشناسان تجدید نظر نزولی صندوق بینالمللی پول در پیش بینیهای خود از رشد اقتصادی جهان در سال 2013، افزایش تولید نفت کشورهای عضو اوپک، روسیه و آمریکا، افت رشد اقتصادی، افزایش ذخیره سازی نفت و کاهش مصرف بنزین در آمریکا، کاهش سرمایهگذاری مستقیم خارجی در چین و برنامه عربستان برای افزایش ظرفیت تولید نفت به 15 میلیون بشکه در روز از مهمترین دلایل سقوط بهای جهانی طلای سیاه در چند هفته گذشته تاکنون است.
همزمان با سقوط آزاد طلای سیاه در بازارهای جهانی، ایران هم قصد دارد در نشست 10 خرداد اعضای اوپک پیشنهاد کاهش سقف تولید نفت این سازمان را مطرح کند.
رستم قاسمی وزیر نفت ایران هفته جاری با بیان اینکه کاهش سقف تولید نفت اوپک جز برنامههای ایران در اجلای پیش روی اوپک است، گفت: در نشست پیش روی اوپک بررسی وضعیت عرضه و تقاضا در بازار نفت یکی از مسائل پیش روی است.
وی همچنین با اعلام اینکه در حال حاضر وضعیت قیمت نفت در بازار مورد انتظار نبوده و روند قیمتها را مطلوب ارزیابی نمی کنیم، تاکید کرده بود: از نظر ایران، کف قیمت بازار جهانی نفت 100 دلار است و قیمتهای بالای 100 دلار در شرایط فعلی، منطقی است.(مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد