در این که وزارت ارشاد تحت مدیریت سیدمحمد حسینی نقاط مثبتی را در کارنامه خود دارد و برخی برنامهها و جشنوارههای تاثیرگذار و جریانسازی را برای نخستینبار سامان داد و حتی توانست در دورهای حوزه فرهنگ و هنر را به اولویت نخست سفرهای استانی دولت ارتقا دهد، تردیدی نیست و جای دست مریزاد و خسته نباشید هم دارد.
نشست خبری دیروز اما ناخودآگاه من را به حدود چهارسال پیش برگرداند درست زمانی که کابینه دولت دهم از سوی رئیسجمهور تازه معرفی شده بود و در آستانه رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی قرار داشت.
در آن روزگار من برای گفتوگو با سیدمحمد حسینی (وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی) راهی دانشگاه پیام نور شدم، دانشگاهی که حسینی پیش از وزارتش ریاست آن را برعهده داشت.
در آن گفتوگو سیدمحمد حسینی از برنامهها و اهداف خود سخن گفت و به طور مبسوط کارهایی که میخواهد در دوران چهار ساله وزارت انجام دهد را تشریح کرد و کاهش تصدیگری وزارت ارشاد، تمرکززدایی از فعالیتهای فرهنگی و عنایت به اصل 44 قانون اساسی و خصوصیسازی را از اولویتهایش برشمرد.
اما نکته ظریفی هم در آن گفتوگو و در میان صحبتهای سیدمحمد حسینی وجود داشت که هنوز هم در حافظهام مانده است، او گفت: «در دوره گذشته میان نخبگان، هنرمندان و وزارت ارشاد فاصلهای ایجاد شده است و باید این فاصله هرچه سریعتر برداشته شود.» حسینی گفت که «رئیسجمهور در حوزه فرهنگ معتقد به بالا بردن فعالیتهای ایجابی و فضای باز فرهنگی است که این موضوع قطعا در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم قرار میگیرد.»
بهنظر میرسد همین نکته ظریف را باید چشم اسفندیار یا به قول غربیها پاشنه آشیل وزارت ارشاد آقای سیدمحمد حسینی دانست که خواسته و ناخواسته در این دوران شاهد ایجاد فاصله به نسبت عمیق میان گروهی از هنرمندان و اهل قلم با وزارت ارشاد بودیم که این موضوع بخصوص در حوزه سینما بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا کرد و جبهه گیریها و اصطکاکهایی را هم در میان برخی سینماگران انقلابی و هم بهاصطلاح سینماگران روشنفکر و اپوزیسیون با وزارت ارشاد ایجاد کرد.
امیدواریم در این ماههای پایانی دولت دهم، وزارت ارشاد، دست کم با برخی اقدامات در حوزه سینما و همچنین بهقول رضا امیرخانی نویسنده کشورمان شفاف شدن روند صدور مجوز کتاب و برخی نمونههای مشابه در دیگر حوزهها مانند موسیقی و تئاتر و... در کمتر شدن این فاصله تلاش کند.
سینا علیمحمدی - دبیر گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم