وزیر ارشاد درنشست با اصحاب مطبوعات و رسانه:

برخی امور فرهنگی برای نخستین بار در دولت دهم پایه گذاری شد

من و آقای وزیر، 4 سال پیش

روز گذشته سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جمع خبرنگاران آمد تا از فراز و فرودهای دوران چهار ساله وزارتش بگوید و البته دستاوردهای این دوران را هم تشریح کند.
کد خبر: ۵۵۴۴۵۶
من و آقای وزیر، 4 سال پیش

در این که وزارت ارشاد تحت مدیریت سیدمحمد حسینی نقاط مثبتی را در کارنامه خود دارد و برخی برنامه‌ها و جشنواره‌های تاثیرگذار و جریان‌سازی را برای نخستین‌بار سامان داد و حتی توانست در دوره‌ای حوزه فرهنگ و هنر را به اولویت نخست سفرهای استانی دولت ارتقا دهد، تردیدی نیست و جای دست مریزاد و خسته نباشید هم دارد.

نشست خبری دیروز اما ناخودآگاه من را به حدود چهارسال پیش برگرداند درست زمانی که کابینه دولت دهم از سوی رئیس‌جمهور تازه معرفی شده بود و در آستانه رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی قرار داشت.

در آن روزگار من برای گفت‌وگو با سیدمحمد حسینی (وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی) راهی دانشگاه پیام نور شدم، دانشگاهی که حسینی پیش از وزارتش ریاست آن را برعهده داشت.

در آن گفت‌وگو سیدمحمد حسینی از برنامه‌ها و اهداف خود سخن گفت و به طور مبسوط کارهایی که می‌خواهد در دوران چهار ساله وزارت انجام دهد را تشریح کرد و کاهش تصدیگری وزارت ارشاد، تمرکززدایی از فعالیت‌های فرهنگی و عنایت به اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌سازی را از اولویت‌هایش برشمرد.

اما نکته ظریفی هم در آن گفت‌وگو و در میان صحبت‌های سیدمحمد حسینی وجود داشت که هنوز هم در حافظه‌ام مانده است، او گفت: «در دوره گذشته میان نخبگان، هنرمندان و وزارت ارشاد فاصله‌ای ایجاد شده است و باید این فاصله هرچه سریع‌تر برداشته شود.» حسینی گفت که «رئیس‌جمهور در حوزه فرهنگ معتقد به بالا بردن فعالیت‌های ایجابی و فضای باز فرهنگی است که این موضوع قطعا در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم قرار می‌گیرد.»

به‌نظر می‌رسد همین نکته ظریف را باید چشم اسفندیار یا به قول غربی‌ها پاشنه آشیل وزارت ارشاد آقای سیدمحمد حسینی دانست که خواسته و ناخواسته در این دوران شاهد ایجاد فاصله به نسبت عمیق میان گروهی از هنرمندان و اهل قلم با وزارت ارشاد بودیم که این موضوع بخصوص در حوزه سینما بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا کرد و جبهه گیری‌ها و اصطکاک‌هایی را هم در میان برخی سینماگران انقلابی و هم به‌اصطلاح سینماگران روشنفکر و اپوزیسیون با وزارت ارشاد ایجاد کرد.

امیدواریم در این ماه‌های پایانی دولت دهم، وزارت ارشاد، دست کم با برخی اقدامات در حوزه سینما و همچنین به‌قول رضا امیرخانی نویسنده کشورمان شفاف شدن روند صدور مجوز کتاب و برخی نمونه‌های مشابه در دیگر حوزه‌ها مانند موسیقی و تئاتر و... در کمتر شدن این فاصله تلاش کند.

سینا علی‌محمدی ‌-‌ دبیر گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها