به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، این دیدار همزمان با سالروز بیعت تاریخی جمعی از همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی(ره) در نوزدهم بهمن سال ۱۳۵۷ برگزار شد.
رهبر انقلاب با اشاره به فاصله عظیم جایگاه کنونی ملت ایران با ۳۴ سال قبل خاطرنشان کردند: مردم ایران در این سه دهه، به ملتهای دیگر آموختند که میتوان و باید در مقابل سلطه بیگانگان ایستاد و با توکل به خدا، حرکت مستقل، پیشتاز و سرافرازانه را ادامه داد. حضرت آیتالله خامنهای روزهای دهه فجر را فرصت مناسبی برای ارزیابی حرکت سی و چهارساله نظام و ملت در عرصههای مختلف برشمردند و افزودند: این نگاه نشان خواهد داد که راه آینده را چگونه انتخاب کنیم و چگونه بپیماییم.
دشمنان هرچه داشتهاند، به کار گرفتهاند
رهبر انقلاب توطئههای مختلف دشمنان از جمله کودتا، تحریک نظامی، حمایت همهجانبه از دشمن مهاجم، معارضه سخت، معارضه نرم، فشارهای مضاعف امپراتوری خبیث رسانهای و تحریمهای شدید و روزافزون را یادآوری کردند و افزودند: آنها در سه دهه اخیر هرچه در چنته داشتهاند، بهکار گرفتهاند تا ملت را ناامید و به اسلام و جمهوری اسلامی بدبین کنند و از صحنه خارج سازند، اما به فضل الهی، مردم شادابتر، فعالتر و وفادارتر شدهاند.
ایشان با اشاره به سخنان بعضی از مسئولان آمریکایی مبنی بر تشدید تحریمها برای رو در رو قراردادن مردم با نظام اسلامی تأکید کردند: ملت، همیشه و بخصوص در راهپیمایی ۲۲ بهمن هر سال، جواب این حرفها را داده است و امسال نیز خواهد داد.
حضرت آیتالله خامنهای بصیرت و بیداری را رمز موفقیت در مقابل بیگانگان برشمردند و افزودند: مردم با هوشیاری و بصیرت عمومی، دست آمریکاییها و صهیونیستها را در هر حرکتی، بخوبی میخوانند و در رفتار و مواضع خود دچار خطا نمیشوند و این واقعیت، حُسن عظیم ملی است.
طرح مذاکره تازگی ندارد
رهبر انقلاب با اشاره به طرح مجدد و مکرر آمادگی برای مذاکره با ایران در سخنان اخیر مقامات آمریکا افزودند: این حرف البته تازگی ندارد و آنها در مقاطع مختلف، آن را تکرار کردهاند و ملت ایران در هر بار با توجه به اقدامات عملی آمریکاییها، درباره سخنان آنها قضاوت کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سخنان آمریکاییها مبنی بر اینکه توپ در زمین ایران است، خاطرنشان کردند: توپ در زمین شماست؛ چرا که شما باید پاسخگو باشید که آیا سخن گفتن از مذاکره همزمان با ادامه فشار و تهدید، اصولا معنایی دارد؟
ایشان افزودند: مذاکره برای اثبات حسننیت است، شما از سر سوءنیت دهها کار انجام میدهید و بعد به زبان میگویید مذاکره! آیا ملت ایران میتواند باور کند که شما حسننیت دارید؟
نیاز آنها به مذاکره را درک میکنیم
رهبر انقلاب در ریشهیابی علت طرح پیشنهاد مذاکره از جانب آمریکاییها گفتند: ما البته نیاز آنها به مذاکره را درک میکنیم چون سیاست خاورمیانهای آمریکاییها دچار شکست شده و آنها برای ترمیم این شکست نیاز دارند برگ برندهای رو کنند.
ایشان کشاندن جمهوری اسلامیِ انقلابیِ مردمی به پای میز مذاکره را برگ برنده مورد نیاز آمریکاییها خواندند و افزودند: آنها میخواهند به دنیا بگویند حسننیت دارند، اما کسی حسننیتی نمیبیند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشنهاد چهار سال قبل آمریکا برای مذاکره خاطرنشان کردند: همان موقع تأکید شد که ما پیشداوری و قضاوت نمیکنیم و منتظریم عمل آنها را ببینیم، اما در این چهار سال جز ادامه توطئهها، کمک به فتنهگران و حمایت از تروریستهایی که دانشمندان ملت ایران را ترور کردند، چیزی مشاهده نشد.
آیا تحریم نشاندهنده حسننیت است
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: شما به قول خودتان تحریمهای فلجکننده میگذارید تا ملت را فلج کنید؛ آیا این نشاندهنده حسننیت است یا سوءنیت؟
رهبر انقلاب افزودند: مذاکره هنگامی معنا پیدا میکند که دو طرف با حسننیت، با شرایط برابر و بدون قصد فریب گفتوگو کنند، به همین علت «مذاکره برای مذاکره»، «مذاکره به صورت تاکتیکی» و پیشنهاد «مذاکره برای فروختن ژست ابرقدرتی به دنیا»، حرکتی حیلهگرانه است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: من دیپلمات نیستم، انقلابیام، به همین علت صریح، صادقانه و قاطعانه حرف میزنم. پیشنهاد مذاکره وقتی معنا دارد که طرف حسننیت خود را نشان دهد. ایشان به آمریکاییها خاطرنشان کردند: اسلحه را مقابل ملت ایران میگیرید و میگویید یا مذاکره یا شلیک میکنیم! اما بدانید فشار و مذاکره با هم سازگار نیست و ملت مرعوب این چیزها نخواهد شد.
رهبر انقلاب با انتقاد از عدهای سادهلوح یا دارای غرض که از پیشنهاد آمریکا ابراز خوشحالی میکنند، افزودند: مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمیکند، چرا که آنها در ۶۰ سال اخـــیر به هیچ یک از وعدههای خود عمل نکردهاند.
سازماندهی کودتای ۲۸ مرداد علیه دکتر مصدق آن هم در حالی که او به آمریکاییها اعتماد کرده بود و حمایت مستمر از حکومت ظالمانه و مستبد پهلوی، دو نمونهای بود که حضرت آیتالله خامنهای در تبیین رفتار آمریکاییها در قبال ایرانیان، مورد اشاره قرار دادند.
ایشان افزودند: بعد از انقلاب هم در برههای، مسئولان از روی خوشبینی به آمریکاییها اعتماد کردند، اما آنها ایران را محور شرارت خواندند و به ملت ایران اهانتی بزرگ کردند.
رهبر انقلاب در جمعبندی این بخش از سخنانشان افزودند: با توجه به این سوابق و با توجه به واقعیات، تأکید میکنیم مذاکره و فشار دو راه جداگانه هستند و ملت ایران قبول نمیکند که زیر فشار و تهدید با تهدیدکننده مذاکره کند.
ایشان افزودند: هرکسی بخواهد سلطه آمریکا را مجددا برقرار کند و برای جلب رضایت آمریکاییها از منافع ملی، پیشرفت کشور و استقلال ملی صرفنظر کند، ملت گریبان او را میگیرد و بنده هم اگر خلاف این خواست عمومی حرکت کنم، مورد اعتراض مردم واقع میشوم.
حضرت آیتالله خامنهای ملت ایران را اهل حلم و مسالمت خواندند و افزودند: ما با هر کشوری که علیه ایران توطئه نداشته است، مذاکره و ارتباط داشتهایم و این مساله را در خدمت منافع ملی میدانیم.
رهبر انقلاب، حرکت عظیم مردم ایران را حرکتی در جهت تأمین منافع «ایران، امت اسلامی و جامعه بشری» خواندند و افزودند: این ملت به یاری حق، امت اسلامی را به اوج افتخار میرساند.
ایشان حفظ بصیرت و اتحاد را زمینهساز ادامه عزت و پیشرفت ملی دانستند و با انتقاد از برخی بداخلاقیهای اخیر افزودند: مسئولان باید مصالح کشور را حفظ کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه در آینده با مردم درباره این بداخلاقیها سخن خواهند گفت، افزودند: مسئولان، این بداخلاقیها را که در برخی عرصهها و صحنهها دیده شد کنار بگذارند و همچون ملت یکدل و مصمم و همزبان باشند.
فرمانده کل قوا در بخش دیگری از سخنانشان، ساخت جنگنده، انواع هواپیما و تجهیزات پیشرفته در نیروی هوایی ارتش را نشاندهنده شکوفایی جریان عظیم استعداد، عشق و ابتکار در سراسر کشور از جمله در نیروهای مسلح دانستند و افزودند: شما تبلیغات سلطهگران را درباره ناتوانی ملتها برای ایستادن روی پای خود، درهم شکستید.
در ابتدای این دیدار، امیرسرتیپ خلبان شاهصفی، فرمانده نیروی هوایی ارتش ضمن گرامیداشت نوزدهم بهمن، سالروز بیعت تاریخی همافران با امام خمینی (ره)، گزارشی از توانمندیهای داخلی و پیشرفتهای نیروی هوایی بیان کرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد