این همان سیستمی است که به 3ـ3ـ3ـ3 معروف است؛ سیستمی که دو دوره ابتدایی و متوسطه دارد و هرکدام از این دو دوره نیز دو دوره سه ساله دارد.
سراسری شدن این سیستم هدف نهایی آموزش و پرورش است، چون به گفته وزیر اگر این روش پیاده شود شکل و شمایل مد نظر سند تحول که قرار است تغییرات بنیادین در آموزش و پرورش ایجاد کند، محقق میشود.
وزیر معتقد است پیاده شدن این سیستم به تربیت اصولی و اسلامی دانشآموزان منجر میشود؛ هرچند هنوز دلایلی را که سبب این تغییر میشود تشریح نکرده است.
البته حاجیبابایی بارها در اظهاراتش اعلام کرده فعلا ظرفیت سیستم آموزشی به اندازهای نیست که ساختار 3ـ3ـ3ـ3 یکباره در آن پیاده شود، به طوری که از روی اجبار و به صورت آزمایشی، آموزش و پرورش ترجیح داده نظام 3ـ3ـ6 را اجرا کند، یعنی همان سیستمی که از امسال در قالب تشکیل پایه ششم ابتدایی در سراسر کشور اجرایی میشود.
سیستم 3ـ3ـ6 البته در شرایطی اجرا میشود که برخی به تاکید وزیر بر اجرای از روی اجبار آن اشاره میکنند و این سوال را میپرسند که اگر ظرفیتهای آموزشی برای ساختار 3ـ3ـ3ـ3 مهیا نیست چه ضرورتی دارد سیستمی تعریف نشده همچون 3ـ3ـ6 که در سند تحول حرفی از آن به میان نیامده اجرا شود ؟
اما با این حال، این ساختار که نظام آموزشی را به یک دوره شش ساله ابتدایی و دو دوره سه ساله متوسطه تقسیم کرده با همه چالشها و مشکلاتی که به سبب ناشناختهبودن برای معلمان، دانشآموزان و مدیران مدرسه ایجاد کرده در حال اجراست و به گفته وزیر تا شش سال آینده به طور کامل جایش را به نظام 3 ـ3ـ3ـ3 میدهد که مطابق سند تحول، امری اجتنابناپذیر محسوب میشود.
پس فقط برنامهریزی درست برای اجرای این سیستم میماند که دانشآموزان و معلمان را مثل امروز که با پایه ششم ابتدایی درگیرند با مشکل روبهرو نکند؛ در ضمن ضروری است از امروز که هنوز فرصت برای ایجاد امکانات برای تقسیم بر چهارکردن سیستم آموزشی وجود دارد، برای مهیا کردن امکانات فیزیکی و البته تربیت معلمان مسلط به شیوههای تدریس به سبک جدید اقدام شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: