آداب همسایه‌داری

همسایه‌داری آدابی دارد، بخصوص این‌که همسایه مسلمان و سفارش پیامبرش رعایت حال همسایه باشد. اما گویا کشورهای حاشیه خلیج‌فارس این آداب را فراموش کرده‌اند و در حالی که همه اصول خود را با غربی‌ها شریک شده‌اند، می‌خواهند مسائل منطقه‌ای و پیرامون خود را نیز با توسل به بهانه‌های آنها حل کنند.
کد خبر: ۵۳۵۱۹۷
آداب همسایه‌داری

دیروز اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس با پایان یافتن سی و سومین نشست این شورا بار دیگر ادعاهای گستاخانه خود را درباره جزایر سه‌گانه و دخالت ایران در کشورهای عربی تکرار کردند و افزون بر آن مدعی شدند که برنامه هسته‌ای ایران آنها را نگران کرده است.

چنین رویکردی در حالی اتخاذ می‌شود که ایران قبلا بارها تاکید کرده است که جزایر سه‌گانه ایرانی جزء لاینفک خاک جمهوری اسلامی به شمار می‌رود و ایران به هیچ وجه حاضر به چشم‌پوشی از آن نیست.

از سوی دیگر باوجود دخالت دیگر کشورهای عربی، ایران همواره درخصوص تحرکات مردمی در بحرین و سوریه تاکید کرده است که موضع تهران مبتنی بر مخالفت با دخالت خارجی و تاکید بر اصلاحات است اما به نظر می‌رسد طرح این دو مساله در کنار موضوع هسته‌ای، ناشی از اشتباهی استراتژیک از سوی حکام عرب و تلقی نادرست آنان از اوضاع سیاسی ایران در سطح منطقه و جهان باشد.

در حالی که رسانه‌های غربی و صهیونیستی در ماه‌های اخیر تلاش کرده‌اند مساله هسته‌ای ایران را به یکی از موضوعات جهانی و منطقه‌ای مبدل سازند، این کشورها نیز بر این گمان شده‌اند تا از منظر مسائل حاشیه‌ای که قبلا ایران بارها به آن پاسخ داده، جایگاهی برای خود فراهم کنند.

آنچه در این باره مشخص است این است که این کشورها فراموش کرده‌اند مجموعه کشورهای خلیج‌فارس و ایران یک منطقه امنیتی را تشکیل می‌دهد و هر بحرانی در خصوص پرونده هسته‌ای ایران یا موضوعات مربوط به آن در منطقه رخ دهد، امنیت تمامی کشورهای منطقه را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، از این رو ریختن آب به آسیاب کشورهای غربی، مساله را برای آنها مشکل‌تر خواهد ساخت.

از سوی دیگر، مسلم است که حمایت نکردن از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران موجب مشروعیت بخشیدن به زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی آن خواهد شد که در درجه اول کشورهای عربی را تهدید می‌کند.

در نهایت اعراب باید بدانند این گونه گفتمان آنها با اصول حسن همجواری منافات دارد، ایران هنوز در مقابله با این گستاخی‌های آنان از ظرفیت‌های پنهان و آشکار خود استفاده نکرده و رفتار سیاسی خود را تغییر نداده است اما قطعا صبر مردم ایران که مردمی مسالمت‌جو هستند نیز اندازه‌ای دارد و در تشدید مناقشات منطقه‌ای، این آنها خواهند بود که بازنده نهایی محسوب می‌شوند.

کتایون مافی - گروه سیاسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها