فرشتهنژاد، کارشناس میراث فرهنگی در گفتوگو با ایسنا در این خصوص گفت: طرح پیادهسازی محور فرهنگی ـ تاریخی اصفهان قبل از انقلاب مطرح شد، به این صورت که یک گردشگر وقتی از مسجدجامع بازدید کرد پیاده به سمت چهارباغ حرکت و تا هزار جریب با هیچ وسیله موتوری برخورد نکند.
وی اظهارکرد: در طرح جامع اولیه، 2 خیابان باغ گلدسته تا میدان امام حسین(ع) و خیابان طیب و شمسآبادی به موازات غربی خیابان چهارباغ عباسی در نظر گرفته شده بود که حجم تردد از خیابان چهارباغ عباسی را به سوی این خیابانها سوق میداد.
این کارشناس میراث فرهنگی بیان کرد: اکنون محور فرهنگی ـ تاریخی با قبل تفاوت کلی دارد. متاسفانه امروز در این محور بناهای پرتراکم اداری و تجاری که آینده آنها معلوم نیست ساخته شده است و نیاز به پارکینگ و تردد وسایل نقلیه بیشتری دارد.
وی ادامه داد: از موضوعات دیگر که امروز به چهارباغ لطمه زده است عبور مترو از این محور فرهنگی ـ تاریخی است که باعث از دست دادن مفهوم بافت تاریخی آن شده است. چهارباغ زمانی میتواند معنای واقعی خود را داشته باشد که بستر آن بستر دوره صفویه باشد.
فرشتهنژاد با اشاره به وضعیت خیابان عباسآباد تصریح کرد: عباسآباد با تراکمهایی که در حال اجراست، دیگر کشش ندارد و جاذبه خود را از دست داده است.
غلامرضا شیران، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز معتقد است که بحث پیادهسازی یا ایجاد فضاهای مخصوص پیادهروی در ایران مغفول مانده است، به این دلیل که ما شیفته خودرو شدهایم.
وی افزود: برخی تصور میکنند هر جا تردد خودرو کمتر شود سود اقتصادی نیز کاهش مییابد، با وجودی که در دیگر کشورها این گونه نیست و کسبه از اجرای یک طرح گردشگری سود میبرند.
شیران با بیان اینکه تمام خیابانها از سیوسه پل تا میدان میتواند محور پیادهروی باشد، افزود: باید گروه و کمیتهای ارزش کار را درک و آن را اجرا کند.
وی تصریح کرد: محور فرهنگی ـ تاریخی اصفهان هنوز آنقدر نابود نشده و اگر افراطی عمل نکنیم با آرامسازی ترافیک و هماهنگسازی وسایل نقلیه عمومی ازجمله مترو، تراموا و اشاعه دوچرخهسواری میتوانیم آن را زنده کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که مدیران شهری با یک اراده و تصمیم محکم به این موضوع وارد شوند و این طرح را اجرا کنند.
اسفند سال گذشته، مدیرعامل سازمان نوسازی و بسازی شهرداری اصفهان و معاون شهرسازی و معماری شهرداری در نشستهای خبری خود وعده اجرای طرح حذف کامل تردد خودروها در بافت فرهنگی ـ تاریخی شهر و تبدیل میدان نقش جهان و چهارباغ عباسی به محور پیاده را در سال جاری دادند تا شاید بتوانند چهارباغ عباسی را به موزه تبدیل کنند؛ وعدهای که امروز دیگر در خیالها جا خوش کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد