راهنمای خرید دوربین‌های عکاسی فرا ـ زوم سبک DSLR

هیجان عکاسی با دوربین‌هایی فرا ـ بزرگنما

اصلی‌ترین هدف از خرید یک دوربین فرا ـ بزرگنما (ultra-zoom) بهره بردن از لنز با بزرگنمایی دوردست (long zoom lens) آن است. با این که دوربین‌های معمولی با لنز 12x نیز امکان عکسبرداری از مسافت‌های دور را فراهم می‌سازد، اما ضبط تصاویر ثابت با دوربین‌های سبک DSLR فرا ـ بزرگنما که لنزهای 24x و بالاتر دارد از هیجان خاصی برخوردار است.
کد خبر: ۴۶۳۸۹۲

شما صرفا براساس مشخصاتی که کارخانه سازنده در اختیارتان می‌گذارد نمی‌توانید به (بورد) واقعی دید لنز دوربین پی ببرید؛ زیرا برای این کار نیاز دارید محدوده بزرگنمایی (zoom range) واقعی آن را از زاویه گسترده (wide-angle) تا عکس نمای نزدیک (telephoto) برحسب میلی‌متر بدانید. این نکته را در نظر داشته باشید که برخورداری از محدوده بزرگنمایی حتما به معنای کیفیت بهتر عکس نیست.

حسگرها

همه دوربین‌های فرا ـ بزرگنمای موجود، حسگرهایی (sensor) بسیار کوچک‌تر از حسگرهای دوربین‌های DSLR دارد. در حسگرهای کوچک‌تر، نور کمتری به هر پیکسل آن می‌رسد که می‌تواند موجب پارازیت (noise) بیشتر و افت کیفیت عکس‌ها شود. از آنجا که تفکیک‌پذیری (resolution) دوربین‌ها برحسب مدل آنها با هم متفاوت است، در دوربین‌های  فرا ـ بزرگنمای دارای مگاپیکسل بالاتر به علت این‌که نور کمتری به هر پیکسل می‌رسد، پارازیت بیشتری هم در عکس‌ها مشاهده می‌شود. البته برخی از مدل‌های امروزی به حسگرهای روشنایی داده شده از پشت (back-illuminated) مجهز است که در شرایط و محیط‌های کم‌نور عکس‌هایی با پارازیت کمتر را ارائه می‌کنند.

ثبوت فعال (steady on)

بیشتر دوربین‌های دیجیتال سطوحی از تثبیت (stabilization) را فراهم می‌سازد، اما این موضوع در دوربین‌هایی با بزرگنمایی زیاد که در سطوح بالاتر زوم لرزش بیشتری ایجاد می‌شود، قابلیتی بسیار حیاتی است. در دوربین‌های عکاسی 3 نوع مختلف از این ویژگی یافت می‌شود: نوری (optical)، تغییر جهت CCD و الکترونیکی. 2 ویژگی اول معمولا موثرتر از نوع الکترونیک بوده و صحنه‌ها را واضح‌تر ثبت می‌کند.

ثبت تصاویر متحرک

همه دوربین‌های فرا ـ بزرگنمای امروزی دارای قابلیت فیلمبرداری HD بوده اما کیفیت ثبت تصاویر متحرک در آنها به صورت قابل ملاحظه‌ای با یکدیگر متفاوت است. برخی از آنها ممکن است ویدئوی 720p را عالی ضبط کند و برخی دیگر که کارخانه سازنده ادعا می‌کند قادر به انجام فیلمبرداری 1080p بوده ممکن است تصاویر متحرک را برفکی (noisy) و با صدایی افتضاح ضبط کند. بنابراین اگر کیفیت فیلمبرداری دوربین برای شما مهم است، ابتدا در مورد آن حسابی مطالعه و تحقیق کنید. نکته مهم دیگر فرمت (قالب) ویدئوی ضبط شده آن است، مدل‌هایی که ویدئو را با فرمت AVC یا MP4 ضبط می‌کند ارجحیت دارد.

عکس‌های RAW

توانایی ثبت تصاویر ثابت در حالت RAW برای دوربین یک امتیاز است. این ویژگی شما را قادر می‌سازد تا تصاویر حسگر‌ها را به صورت اصلی که پردازشی روی آنها انجام نگرفته (unprocessed) یعنی RAW ویرایش کنید. تصاویر RAW که کاهش پارازیت (noise reduction) روی آنها صورت نپذیرفته جزئیات بیشتری را نشان می‌دهد. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چگونه پارازیت عکس‌ها را کاهش دهید یا تعادل سفیدی (white balance) و وضوح آنها را تنظیم کنید.

ویژگی‌های دیگر

هرگز موضوع باتری دوربین‌ها را دست‌کم نگیرید. اگر دوربین شما از باتری لی یون قابل شارژ استفاده نکند و به جای آن مجبور باشید باتری‌های سایز AA معمولی برای آنها تهیه کنید، این نوع دوربین‌ها به هیچ وجه مقرون به صرفه نیستند و مجبورید هر چند وقت یک بار برای تهیه باتری آلکالاین که نسبتا گران است، هزینه کنید. اگر بخواهید باتری‌های قابل شارژ برای آنها بخرید این امر نیز مستلزم تهیه یک دستگاه شارژر است. مورد دیگر این‌که گرچه اغلب دوربین‌ها مقداری فضای ذخیره داخلی دارند، اما این فضا بسیار کم و صرفا برای موقعیت‌های اضطراری است که شما فراموش کرده‌اید تا کارت حافظه دوربین را داخل آن کنید. بنابراین شما باید حداقل یک کارت حافظه SDHC با فضای ذخیره 4 گیگابایت را برای دوربین خود خریداری کنید. کارت‌های ارزان قیمت اغلب سرعت رایت داده پایینی دارند. بنابراین به نرخ کلاس (Class rating) کارت حافظه که نشان‌دهنده حداقل سرعت رایت داده روی آن بر حسب مگابایت بر ثانیه (MB‌/‌s) است توجه داشته باشید، زیرا کارت‌های حافظه ارزان با سرعت کم باعث می‌شود در سرعت پاسخگویی و عکس گرفتن دوربین عکاسی شما محدودیت ایجاد شود. ما گروهی از دوربین‌های فرا ـ زوم سبک SLR را که شامل  9 دوربین هستند انتخاب کرده‌ایم و قصد داریم در اینجا آنها را از هر نظر مورد مقایسه قرار دهیم تا شما را برای انتخاب و خرید بهترین آنها راهنمایی کنیم.

1- CANON PowerShot SX40 HS

SX-40 کمی کند است، اما کیفیت بکر تصاویرش برای کسانی که دوست دارند وقت خود را صرف گرفتن عکس‌های خوب کنند، قابل قبول به نظر می‌رسد.

ـ 12 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 381 یورو

ـ امتیاز: 5

2- FUJIFILM FinePix HS20EXR

عکس‌های آن از جذابیت خاصی برخوردار است، اما ویدئوهایش چنگی به دل نمی‌زند. از همه بدتر این‌که کنترل‌های بی‌نظیرش هنگام ذخیره عکس، غیر فعال بوده و قابل دسترس نیستند!

ـ 16 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 259 یورو

ـ امتیاز: 4

3- NIKON Coolpix P500

لنز آن وضوح تصاویر را فدای محدوده بورد بزرگنمایی کرده، اما این دوربین توانا مجموعه عظیمی از قابلیت‌های مربوط به سرگرمی را در خود جمع کرده است.

ـ 12مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 267 یورو

ـ امتیاز: 3

4- OLYMPUS SP-810UZ

کنترل‌های آن ضعیف عمل می‌کند و در شرایط کم‌نور کیفیت عکس‌های آن پایین است، اما برای عکس گرفتن در محیط خارج و فضای باز، انتخاب مناسبی است.

ـ 14 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 187 یورو

ـ امتیاز: 3

5- PANASONIC lumix DMC-FZ48

عکسبرداری عالی، حتی بهتر از آن ضبط ویدئویی عالی، پاسخگویی و کارایی خوبی دارد. هر آنچه را که ما از یک دوربین فرا - بزرگنما انتظار داریم همراه قیمت مناسب، همه را یک جا دارد.

ـ12 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 270 یورو

ـ امتیاز: 5

6- PANASONIC lumix DMC-FZ150

کارایی مثال زدنی دارد و از کیفیت تصویر قابل اتکایی برخوردار است. کنترل‌های آن محشر عمل می‌کند و یک حالت برتر ویدئو، مجموعا از آن یک دوربین عکاسی اعجاب‌انگیز می‌سازد.

ـ12 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 385 یورو

ـ امتیاز: 5

7- SONY Cyber-shot DSC-HX100V

دوربین عکاسی بسیار خوبی است، اما از هیچ ویژگی فوق‌العاده‌ای برخوردار نیست!

ـ 9‌/‌15 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 390 یورو

ـ امتیاز:3

8- CANON Ixus 1100 HS

عکس‌های آن شگفت‌انگیز است، اما کنترل‌های صفحه لمسی آن ترکیب زیبایی ندارد و قیمتش نیز خیلی گران است.

ـ 12 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 330 یورو

ـ امتیاز: 3

9- CANON PowerShot SX230 HS

دارای کیفیت تصویری بی‌عیب و عملکردی سریع است و کارایی کنترل‌های فراگیر آن خیلی بیشتر از محدوده متوسط بزرگنمایی است که برایش ساخته شده است.

ـ 12 مگاپیکسل

ـ قیمت جهانی: 210 یورو

ـ امتیاز: 5

جواد ودودزاده

منابع:

http:‌/‌‌/‌www.photocomment.net

http:‌/‌‌/‌www.photoanswers.co.uk

http:‌/‌‌/‌www.gadgetguy.com.au

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها