تحریم‌های 90، پیچیده اما محکوم به شکست

تحریم، واژ‌ه‌ای نام‌آشنا برای ایرانیان است چرا که از ابتدایی‌ترین روزهایی که به نظام سلطه "نه" گفتند، قدرت‌های غربی راهی جز آن برای مقابله با اراده ملی ایرانی‌ها نیافتند.
کد خبر: ۴۶۳۰۰۸

اراده‌ای که یک سوی آن به ملیت ایرانیان بازمی‌گردد و ریشه در رستم، سهراب و آرش کمانگیر دارد و سوی دیگر‌ش با مومن و مسلمان بودن آنان پیوند خورده است و از شیوه زندگی حسینی و حماسه کربلا نشأت می‌گیرد.

پس از 33 سال، سال 90 که آغاز دهه چهارم انقلاب بود و رهبر انقلاب آن را دهه پیشرفت و عدالت نامیدند تحریم‌ها شکل پیچیده‌تری به خود گرفت.

پیش از آغاز تحریم‌ها غربی‌ها هربار سعی می‌کردند از طریق رسانه‌های خود جو روانی ناشی از تحریم را شدت ببخشند و برخی کارشناسان ناآگاه هم در زمین آنان بازی کرده و با ارائه نظرات غیرکارشناسی خود به شدت‌یافتن این جو روانی کمک می‌کردند، ضمن آن‌که پس ‌از سال 2008 عملا بحران عمیق اقتصادی بسیاری از کشورهای بزرگ صنعتی را در دام خود فرو برده بود به طوری که آنها اساسا هر روز دنبال مشتریان جدید در صحنه بین‌المللی بودند به همین خاطر تحریم‌های پیچیده که با مکر خودشان طراحی شده بود به سوی خودشان برگشت و ایران شاهد گسترش روابط اقتصادی خویش با برخی کشورها بود.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد در حالی که نرخ رشد اقتصادی کشورهای اروپایی هم‌اکنون با اعداد و ارقام نزولی و حتی منفی روبه‌رو است، نرخ رشد اقتصادی در ایران براساس منابع رسمی آماری (مرکز آمار ایران) در پایان سال 89 به 3.7 درصد رسیده بود و در سال مالی90 که هنوز پایان نیافته و نیز این میزان درحال رشد است در حالی که تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران ادامه دارد.

تحریم‌های گسترده در حوزه بانکی و مالی در سال 90 همراه با شانتاژهای خبری شروع شد، اما سلسله گزارش‌های منتشره در رسانه‌های آمریکایی و اروپایی حاکی از گسترش معاملات شرکت‌های مختلف در شرق و غرب عالم و برای نمونه شرکت‌های آلمانی با ایران به رغم وعده کاهش همکاری و اعمال تحریم بود.

در آخرین نمونه از این گزارش‌ها، وال‌استریت ژورنال خبر داده که تجارت شرکت زیمنس با ایران افزایش یافته است. پیش از این، روزنامه نیویورک تایمز و مجله اشپیگل ضمن گزارش‌هایی از همکاری 30 شرکت آلمانی با ایران و نیز نقش پررنگ یک بانک آلمانی در معاملات نفتی ایران و هند خبر داده بودند.

اقتصاد ایران بخصوص در دو سال اخیر با تحریم‌های یکجانبه نسبتاً شدیدی از طرف کشورهای غربی به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای کشور، مواجه شده که اگر برنامه‌ریزی دقیق مسوولان و همکاری مردم و بخش خصوصی وجود نداشت، شاید اثرات این بحران نیز بر کشورمان گسترده‌تر می‌شد، اما خوشبختانه هم‌اکنون اقتصاد ایران بخصوص با استفاده از راهکاری که رهبر معظم انقلاب سال گذشته مطرح فرمودند یعنی تکیه بر اقتصاد مقاومتی توانسته است بسیاری از چالش‌های ناشی از تحریم‌ها را پشت‌سر گذارد که نتیجه طبیعی آن، کسب رشد بیش از هفت درصدی اقتصادی در سال 89 و دورزدن تحریم بوده است.

بانک مرکزی انگلستان به عنوان یکی از آغاز کننده‌های این تحریم‌‌ها با صدور بیانیه‌ای از موسسات مالی و سایر سازمان‌ها و افراد در این کشور خواسته تا در صورت داشتن هر نوع حساب یا سرمایه‌ای مرتبط با شماری از افراد در ایران، آنها باید این حساب‌ها را مسدود کنند و نوع حساب و سرمایه‌های مسدودشده را به بانک مرکزی انگلستان گزارش دهند، اما پس از آن‌که این تحریم‌ها کارساز نبود و ایران با شیوه‌های خاص خود تحریم‌ها را دور زد و پس از کش و قوس‌های مختلف سخن از تحریم نفتی ایران را به زبان آوردند که در همان ابتدای امر با مخالفت‌های گسترده در درون همان نظام سلطه مواجه شد و برخی‌هاشان بسرعت خطر آن را گوشزد کردند، اما به هرحال پس از مدت‌‌ها کار رسانه‌ای و فضاسازی علیه ایران شش کشور اروپایی، اول ژانویه 2012 به خودشان شش ماه فرصت دادند که دیگر از ایران نفت نخرند، اما بلافاصله جمهوری اسلامی ایران در اقدامی پیشدستانه گفت چرا شش ماه دیگر؟ از همین حالا نمی‌فروشیم و احمدقلعه‌بانی، معاون وزیر نفت با اعلام چنین خبری و تشریح جزئیات آن از تحریم نفتی ایران علیه شرکت‌های فرانسوی و انگلیسی خبر داد و از بسته‌شدن در چاه‌های میادین نفتی کشور روی این کشورها خبر داد.

قلعه‌بانی اطمینان داده است: «روز التماس غربی‌ها برای خرید نفت از ایران بزودی فرا خواهد ‌رسید.»

البته چنین روزی چندان هم دور نبود چون چهار کشور اروپایی بسرعت نمایندگان‌شان را به وزارت امور خارجه و مجلس فرستادند و خواستار مهلتی از سوی جمهوری اسلامی ایران شدند تا خطای خود را که سال 90 مرتکب شدند، در همین سال به نوعی جبران کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها